Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Starši, ki živite pri "tastarih" vas je kaj sram?

Starši, ki živite pri "tastarih" vas je kaj sram?

Seveda zabita monceljska miselnost. Ne smeš imeti več kot 2 otroka, da bo eden doma, eden pa pri partnerje, ker tretji bo na cesti…. Tako je pri nas. Da imajo eni lahko vse, tako kot vidva, tisti, ki zadnji pride nič ne sme imeti….

Ta država je dobesedno tako narejena, vsak izjema pa dobi brco v riit, dobesedno mršššššš……

Kaj pa, če starši tega ne bi naredili? Bi bila s temi 3000 evri zakreditirana do grla, kot bodo tvoji otroci ali otroci drugih…. SAnjalao o stanovanju, ko bi plačevala konjski kredit naslednjih 30 let….

Seveda zabita monceljska miselnost. Ne smeš imeti več kot 2 otroka, da bo eden doma, eden pa pri partnerje, ker tretji bo na cesti…. Tako je pri nas. Da imajo eni lahko vse, tako kot vidva, tisti, ki zadnji pride nič ne sme imeti….

Ta država je dobesedno tako narejena, vsak izjema pa dobi brco v riit, dobesedno mršššššš……

Kaj pa, če starši tega ne bi naredili? Bi bila s temi 3000 evri zakreditirana do grla, kot bodo tvoji otroci ali otroci drugih…. SAnjalao o stanovanju, ko bi plačevala konjski kredit naslednjih 30 let….
[/quote]

Hočem povedati da je vse podedovano in da si samo obnovila in dopolnila. Nič pa nisa ustvarila in nihče drug tudi ne more. Govorim o povprečnih ljudeh. To ali imajo srečo ali pa životarijo.

In potem taki meni govorijo, da sem nesposobna, neumna in ne vem kaj še vse…. Pododovano stanovanje dobiti in sorjenca, mene ven vržti je pa res višek sposobnosti in pameti in inteligence…. Seveda starejši vsi.

Jaz nikomur ne govorim, da ni sposoben. Ne vem zakaj bi.
Pri nas pač gre iz roda v rod cel grunt – predniki so ga držali, sedaj pa bi ga jaz prodajala zato, da bi nekomu dokazovala “da sem samostojna”. Zakaj že?
Se pač držimo tega, da meni so moji starši zrihtali streho nad glavo, jaz pa gledam, da bom mojim otrokom.
Doma ne rabi noben ostat. Bo pač “finančna inekcija” šla na pol, za ostalo pa bosta sama poskrbela. Lahko pa en ostane doma, drug pa dobi toliko večjo podporo od doma.

Ne pa ni krnekej. Vsak bi moral sam priti do tega. Sedaj pa nujno rabim starše in njjihovo dediščino, ki nekaj imajo,….
Brez tega s povprečno plačo še v kredit ne moreš, ker vse daješ za najemnino. in zaot nič ne prihraniš.
Samo ne se čudit, če ne bo drugega več kot pa šiparji in ciggani okoli tebe…. Oni lahko živijo v getu in znajo živeti. Super sistem ampak samo za gete, za ostele je predrdago če niso direktorji ali mafijci, pa še par podjetnikov se najde.

Glavnina je bila vedno srednji sloj, nikoli višji.

če delaš po 4 ure, ti pa res ni treba ob štirih vstajat.
kam gre pa mamina penzija, če lahko vprašam?
Če se že spravite nakladat, vsaj preberite za seboj, da nebuloze preveč ven ne sekajo.

Če se že spravite nakladat, vsaj preberite za seboj, da nebuloze preveč ven ne sekajo.
[/quote]

Mogoče ženska vstane ob 4ih, da mami menja plenico, jo preobleče in nafojtra ter posadi na fotelj, zbudi obleče in nahrani 3 otroke in jih dostavi v šolo/vrtec in da je ob 7ih na šihtu v 30km oddaljenem mestu, kjer nima zagotovljenega parkinga in mora parkirat 20 min stran od pisarne, da ne rabi plačevat še parkinga.

[/quote]

Kaj pa če mama nima penzije? Pa tudi če ima neko mizerijo, na mesec ti pripada tako malo plenic, da moraš dokupovati.
Za zrihtat osebo v plenicah rabiš kako uro, pol moraš stuširat sebe, nahrat vseh 5, pomagat otrokom…nekaj je že moja predhodnica napisala …
Kapo dol tej mamici …

Kaj pa če mama nima penzije? Pa tudi če ima neko mizerijo, na mesec ti pripada tako malo plenic, da moraš dokupovati.
Za zrihtat osebo v plenicah rabiš kako uro, pol moraš stuširat sebe, nahrat vseh 5, pomagat otrokom…nekaj je že moja predhodnica napisala …
Kapo dol tej mamici …
[/quote]

kakšna mamica, če je stara že preko 80 let, potem je tale “mamica” vsaj 40.
pa mama je potem cel dan v fotelju poscana in posrana?
to je mučenje starejših.
saj pravim, če si že izmišljujete zgodbice, je treba malo dodelat scenarij, ker se hitro zapleteš v lastne zanke.

Ni cel dan v fotelju poscana in posrana ampak pride vmes patronažna mogoče.
Ženska pa dela 4 ure mogoče zato, da leti domov.
Mislite, da vaše starše v domu za upokojence takoj spucajo in preoblečejo, ko se podelajo.
Malo morgne. Vsakih par ur. Pa če imajo prebavne motnje pa pač sedijo 4 ure v dreku pa čakajo.
Moja mama je 80, jaz sem 40, imam 3 otroke 7let in mlajše.
Moja mama je na srečo čila in zdrava.

Ne ni me sram. Ponosna sem. Ponosna na dejstvo, da imamo res lepe družinske odnose, ponosna na dejstvo, da se znamo družit, pogovarjat, poslušat, si pomagat in se imet radi. Tudi na to, da lahko staršema na nek način povrnem njun trud in odrekanja s tem, da večino stroškov povezanih s hišo in okolico prevzameva midva z možem in si lahko ona dva dasta tudi kaj na stran ali kam gresta, si privoščita. In zakaj ne bi tako živeli, če prinaša koristi vsem nam? Midva konkretno privarčujeva vsak mesec, ona dva tudi, najina punčka ima babi in dedija blizu, kar je neprecenljivo za vse. In ne, ne dajem je k njima v varstvo, ko se mi zljubi, kot si eni to predstavljate. Če kam greva, gre z nama, sicer se zorganizirava med sabo, isto kot bi se, če bi živela nekje drugje. Bi bilo pametneje rinit v kredite, se na starost staršev vozit xy km k njima, ko bosta potrebovala pomoč, se čohat po glavi, kje naj poleg kredita vzamem še za dom doplačat, če bosta potrebovala posebno oskrbo?

In ne bluzite s tem, da je vsak lahko uspešen in zasluži bajne denarje in s(m)o vsi, ki ne služimo 3k na mesec nesposobni. Nekateri smo se za svoj poklic odločili, ker nam je v veselje, smo zelo uspešni pri svojem delu in nam ni težko it delat. Jaz svojega poklica ne bi zamenjala, čeprav je eden izmed slabše plačanih. Sram je lahko samo tiste, ki odrejajo, kakšne so plače za pošteno delo. In tiste, ki uspehe posameznika merite v denarju, ki ga zasluži.

Ti dam popolnoma prav. Zaskrbljeni Slovenci si ne upajo imeti otrok, pri čemer plačujejo otroške dodatke 5 in več članskim šiptarskim familijam, katerih može je treba uvoziti, ker Slovenci ne želijo delati za prenizko plačilo, ker potem nimajo za hrano, hkrati pa taisti Slovenci zmerjajo vse sonarodnjaki, ki si drznejo imeti otroka pri minimalni plači.
Hlapci, ma glavno da svobodni. A v resnici slabše kot sužnji, tisti so imel vsaj za bivališče, hrano in obleko poskrbljeno.
[/quote]

Res je kar pišeš. Da ne govorimo o vsej pomoči (karitas in RK). Sem hodila po pakete za eno gospo – če je bilo v vrsti 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev sem rekla veliko.
Opozarjam še enkrat: tuji delavci niti slučajno niso tako poceni, kot nam hočejo natvezit. Ko pa pride do združitve družine, stanejo več ko Slovenci! Otroški dod., dod. za velike družine, enkratne pomoči, subvencije kosil, malic, tudi šolnine ….najbrž še zdaleč nisem naštela vsega.

Če nekomu gre dobro, mu zavidamo, če pa slabo, mu sodimo. Kako nesrečen mora biti človek, da se ozira na druge. Ali pa mora imeti praznino v sebi. Vsak ima svojo pot v življenju.

Mladi se morajo odselit na svoje, kjer imajo pol svoje družine, to je prvi korak k samostojnosti. Bajte, ki so se nekoč gradile za več generacij, so že v samem smislu zgrešene. Starši naj jih prodajo in se odselijo v nekaj bolj udobnega in modernega. Na podeželju lahko na eni roki prešteješ vse lepe hiše, pa še 5 prstov bo preveč. Te stare bajte, ki se jih vsi tako oklepate, so brezveze. Za sterjese je veliko bolje, da živijo bodisi v stanovanju ali v domu za starejše, tam imajo družbo in boljšo kvaliteto življenja. Strošek si seveda lahko plačajo s prodajo svojih nepremičnin. Več generacij pod eno streho je, razen v res hudi revščini, ena sama neumnost.

Ti očitno v življenju nimaš popolnoma NIČ, da se s takimi banalostmi ukvarjaš. ? Ali pa če vprašaš starše, če so imeli otroke samo zato,da jih bo nekdo preživljal do smrti ?

si ti sam dobil kredit, sam plačeval zanj, sam kupil zemljo ali hišo brez da bi ti kdo od tvojim domačih  finančno ali z delom pomagal? A ti je jasno, da te izredno težko dobit kredit za hišo al istanovanje v današnjih časih s takimi plačami? sploh če imaš otroke?

denimo da spoznap partnerja kot mlad, varčevat bi moral vsako plačo minimalno 10 let, da narediš otroke in potem si že star skoraj 40 let. V čem je finta, da imaš tok star otroka, če se ti pri 50 ne da tekat za 10-letnikom? ali nimaš dnarja za plačevat izlete, oblačila ipd. ker moraš odplačvat kredit?

Odgovor na objavo uporabnika
ni res ni res, 15.10.2020 ob 15:07

Povprečna plača, aktualni podatki, je 1.178 eur neto. Tu so všteti seveda tudi tisti, ki so na minimalcih. Nekdo, ki ni sposoben zaslušiti 2.000 neto na mesec naj se malo zamisli nad sabo. Tak človek je bodisi len, brez idej, brez znanj, nevem no. Torej recimo en 1500, drug 2000. S tem se pa že da kaj kupiti, ane? Pri 3500 skupnega dohodka, 1000 ne bi smel biti težaven obrok, pa še 500 se lahko da komot na stran.

Problem je ta, da predvsem mlajši niso kaj preveč pridni in še to kar dobijo plačano, si jih veliko niti ne zasluži. Če bi bili malenkost drugače vzgojeni, bi tudi to bilo malo drugače. Noge narazen dat, to zna pa vsaka.

Mhm.. Kje boš pa potem dobil medicinske sestre, vzgojiteljice, učitelje itd… Vse poklice potrebujemo, plače pa so prenizke! Neumno razmišljanje je tole, ljudje prekleto trdo delajo na nižjih plačah.

krnekaj no, 19.10.2020 ob 08:41

Jaz nikomur ne govorim, da ni sposoben. Ne vem zakaj bi.
Pri nas pač gre iz roda v rod cel grunt – predniki so ga držali, sedaj pa bi ga jaz prodajala zato, da bi nekomu dokazovala “da sem samostojna”. Zakaj že?
Se pač držimo tega, da meni so moji starši zrihtali streho nad glavo, jaz pa gledam, da bom mojim otrokom.
Doma ne rabi noben ostat. Bo pač “finančna inekcija” šla na pol, za ostalo pa bosta sama poskrbela. Lahko pa en ostane doma, drug pa dobi toliko večjo podporo od doma.

Lep načrt, ampak problem je v tem, da se otroci ne osamosvajajo hkrati. Prvi bo imel možnost izbire, drugemu bo pa ostalo, kar mu bo pač ostalo.

Jaz imam mamo v domu in sem jih že zalotila, da so jo pustili po celo dopoldne v dreku, okoli pizde se ji je celo koža vnela, na dlakah zasušen drek še od prejšnjega tedna….

Ti se pa lahko zamisliš nas svojimi izjavami:

Zivimo z navedenim dohodkom in 200 euri prezivnine.

No zgoraj navedena razvajena gospodicna ocitno ti je koza v rit prdnila in ne ves kaj je zivljenje.

Jaz sem tak luzer, ki sem se primožila k fantu v hišo.

Ko sva se poročila, so starši pol hiše pripisali na njega, Uredila sva si 4- sobno stanovanje in imava enega otroka.  Jaz svoje malo stanovanje oddajam, lahko bi ga tudi prodali in si kupili večjega. Ampak zakaj?

Da ostaneva v hiši njegovih staršev je bila želja njegovih staršev. Tako nama je marsikaj olajšanega: Imava varstvo za otroka kadarkoli, stroške si deliva, imamo vrt, sadovnjak, žar, prostor za igrala,… Nam je v redu. Na ta račun si lahko privoščimo marsikatero potovanje. Seveda pa staršev ne zažiramo, ampak jim finančno pomagamo. Hiša je v lepem okolju, zraven je kvalitetna OŠ. Bi bilo čisto brez veze, da se sedaj kam selimo. Jaz se ne počutim kot luzerka.

sicer nimam namena met otrok,imam mansardo v velikosti 32m2 ,pravkar vlagam dokumentacijo za dodatnih 25 m2 tako,da bo to lepo stanovanjce v prvem nadstropju.  Imam svojo kuhinjo,pralni stroj skratka vse. Živim neodvisno od mame,ki je vdova in živi v pritličju. Imam svojo hrano skratka vse. Ko mi je dolgčas stopim dol do mame,na cigaret,na kavico,včasih spodaj skuham kako kosilo. Ona skuha zase,jaz zase večino dni,saj jaz skoz delam zjutraj,ona še popoldan.
Skratka živiva ločeno,se pa druživa ,nikoli ji ne rabim računov polagat prav tako ne ona meni. Stari sva 25 in 55. Od doma ne bom odšla saj bi potem mama bila sama in imela enkrat več položnic,kar se ji ne splača prav tako pa ne meni plačevati najemnine. Moj živi doma v čisto enakem – spodaj mama vdova,zgoraj on,le z razliko,da mu ona vsak dan kuha,pere ,zato se ji zdi tudi primerno mu pamet solit. Tako jaz ne bi nikoli živela!

Skratka po moje kot prvo se moraš s staršem razumet kot drugo pa imeti urejeno tako,da si od starša neodvisen,ker razlika je,če živiš pri mami ali si pa mamin sinček v mama hotelu 😀

Mene ni sram! Sem ponosna še celo,da imava tako urejeno in se dobro razumeva.

Sram naj bo najemnike, 15.10.2020 ob 16:38

Ko nikol ne bodo otrokom nič pustili in niso bili sposobni nič ustvarit. Delajo in živijo z danes na jutri, to je sramota. Biti pri mamici je biti iznajdljiv, preskrbljen…
Pol mojih sošolcev je v LJ, jamrajo in jamrajo, kovance za hrano zbirajo konec meseca, ni za parking, ni za tehnični, registracijo, ni za vinjeto, stroske…zato da lahk rečejo, da živijo v Ljubljani. To so loozerji. Midva sva ostala doma, naštepala že 3 froce v 3 letih in se 5 jih bova, pa prizidek bova postavla polek, mamica čuva, lahk greva ven zurat, to je lajf. Ponosen sem, da sem doma in da mi otroke starša rihtata.

Ojoj kaksna sramota “da mi otroke starsa rihtata”. In tako si glup, da se se hvalis s tem, ker ne dojames

Ja sram me je, ker mi je oce po smrti zapustil pol hise. Sram me je, ker zivim z druzino v mansardi, moja mama pa ima spodnje nadstropje zase. Sram me je, ker placujem poloznice, prispevam pri kurjavi. Sram me je, ker med tednom kuham za vse, med vikendi pa skuha mama za vse. Sram me je, ker z možem vse postoriva okoli hiše in vlagava prihranke v hišo. No, to je bilo malo v hecu napisano. Verjamem, da bi bilo lažje, če bi z družino živeli čisto zase, saj se je še vedno potrebno malo prilagajat eden drugemu. Nevem pa, kako bi mama živela in vse urejala sama v več kot 300m² veliki hiši. Verjetno nebi zmogla. Poleg tega pa bo tudi preskrbljena na stara leta. Malo se prilagodimo in čisto lepo živimo ?

Za sebe se brigi gamad

Ja v mansardi pri mami/tašči bi se vedno počutila kot nedorasel froc. Tako je živela moja mama pri svojih in jaz ziher ne bom. Midva imava lepo novo stanovanje, ki so ga kupili starši. Sama sva kupila še enega in ga oddajava. To je svoboda!

to pa ni res ka wi bajtarji mislte, da ste? Mi blokowci, damo skupi pa mamo wse pa se tist kar wi nimate

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close