Starši bi radi se moj brat odseli ampak si ne more privoščit
star dec, 17.08.2024 ob 07:28
Jurcek 5148, 05.08.2024 ob 16:37
Bo treba delat 2,3 šihta kod povsod po zahodnem svetu
Aja?
Ena ura vožnje do prvega šihta. Prvi šiht 8 ur.
Ena ura vožnje do drugega šihta. Drugi šiht 4 ure.
Ena ura vožnje do tretjega šihta. Tretji šiht 3 ure.
Ena ura vožnje domov.
Skupaj 19 ur…
In tak “čudovit” sistem vi, Slovenci podpirate?
Eni tako, da na ta način (trije šihti) dejansko delate, da spraskate skupaj tistih 1500, ali 1700 evrov, kar je minimalna vsota, da pri današnjih norih cenah hrane, najema in ostalega, sploh preživiš…
Drugi pa tako, da nimate nič proti temu načinu dela (dva do trije šihti) in nenehno volite kradljivo levo, ali desno golazen, ki je spravila nekatere celo v to, da morajo delati tri šihte…
Adijo pamet, bi rekli normalni komentatorji…
Ampak večini Slovencev je to, da ima večina ljudi vsak dan manj, popolnoma normalno…
Butlji. Hlapci.
Podpis!!
Tudi,jaz nimam šole in nič nisem znal in bil storast. Prvi dan službe sem in to v tujini naredil luknjo v barki. Po 3 mescih sem bil stalno zaposlitev. Imam pa eno dobro lastnost nadure sem delal, koliko je pač šlo. Zdaj sem invalidsko upokojen in star 48 let s pokojnino 1700 eurov skoraj, plus dodatki in čez eno leto bomo oddajal mobilne hišice za 175 funtov na mesec. Je vabljen. Lahko tudi službo dobi čez leto prinas.
Se bo že znašel, jaz sem tudi nekaj časa popival. Dan danes imam odlično penzijo plus dodatki. Skratka, ne želim žaliti, ker tudi jaz do mojega 40 leta nisem bil razgleden in noben se ne rodi geni. Mogoče bo ugotovil vse kar sem sam in več, to pa je vse kar lahko povem. Začetna dobra lastnost je želja in pol volja. Lep pozdrav in srečno, lahko pa me kontaktira, naslednje leto iščemo nov kader.
Kikla ga bo spravila ven, nic drugega. In pa lastna iznajdljivost. Pustite starse pri miru, to je ful grdo tkole pametovat in jih krivit za vse. Pa saj idealnega starsevstva ni, nihce ne vzgaja prav, ker se ne ve, kaj naj bi bilo pravilno. Poba je dosti star, da najame sobo in zivi drugje, potem se bodo pa stvari ze obrnile tako, kot se morajo.
Sočustvujem s tabo in te spoštujem, da bi rada pomagala.
Starši so rodili dva otroka in za oba so odgovorni do svoje smrti, mame pa še po smrti. Dovolile smo spočetje.
Če gredo otroci od doma jih moramo pustiti, če ne gredo, so pač tam kjer so bili odkar smo jih prinesli iz porodnišnice!
Prej je treba študirati!
Kar mirne vesti jima lahko to poveš.
Starši moramo svojim otrokom podariti sami sebe, svoje življenje.
Ne damo mi otrokom življenja. Mi ga samo spočetnemo, smo inkobatur. Po lastni volji
Bodi srečna v svoji družini in podpirajo brata – stranpota brata so imela vzrok v slabem počutju podzavesti…..
Tvoj brat naj si najde službo v Avstriji. Če hoče na svoje nima druge izbire. Mlad je še, tko da ima še vse pred seboj, seveda si to želi.
Več Slovencev mi je že reklo, da so v Sloveniji životarili z minimalcem in da se ni dalo zaživeti. Po odhodu v Nemčijo so rekli, da so šele zaživeli.
Ampak gor je tako. Ko prideš je plača precej nizka, potem pa eni stalno iščejo boljšo službo in bolje plačano. En mi je rekel, da je zamenjal 8 služb, vedno za boljše plačano…
Najslabša opcija je, da ti slovenec ali balkanec gor zrihta delo, ali naša agenacija. Ker ti bo vse pobral.. tko kot agencije v Slovneiji. To sem tudi slišala. Pa tu se je pisala, da se delavcem ne sme dati več kot toliko evrov. Dobesedno sužnjstvo.
Pri nas je taka oblast – beri ali glej film Karla Gržino – Vstanite v suženjstvo zakleti.
Prikrito suženjstvo se dobesedno čedalje bolj uvaja v sistem… če bo šlo tako naprej bomo imeli spet sužnje… sej jih imamo, samo da temu noben ne reče tako.
Pregovorite brata naj ob delu dokonča šolo, potem pa mu pomagajte najti boljšo službo. Toliko pa bosta starše že še potrpela, da je z njima. Vse se da, samo volja mora biti.
Če ni zadosti pameten, da bi dokončal šolo pa mu pomagajte najti službo v kateri bo delal tudi nadure, s tem bo imel višji dohodek, delo pa mu škodilo ne bo….vsaj na lumparije ne bo imel časa misliti. Lahko si poišče tudi stanovanje, kot sostanovalec, pa so stroški deljeni. Zadosti je star, da se nauči preživljati samega sebe, za začetek pa mu malo pomagajte, ter ga vzpodbujajte.
Forum je zaprt za komentiranje.