starševski nadzor – internet
Potrebuješ dokaj pameten router, ki ga potem tudi znaš nastaviti in blokiraš določne strani, poimensko, ker samo prepoved besed sex in xxx je nemogoče, ker se sedaj nespodobne strani skrivajo za tisoč imeni.
primož
Meni se pa vseeno zdu, da kljub pogovoru, ki je seveda obvezen, je nujno dodat tudi filtre. zakaj 10 letno dušo mazat s packarijami? Jaz imam moje otroke preveč rada, da bi pustila kar svobodno. Sploh desetletnik je za moje pojme še bistveno premajhen, da bi ga prepustila vsej svinjariji tega sveta. že tako se preveč tega po njem zliva…
To je vse OK – vendar pa tudi nemogoče. Kot je napisal že Primož, zadeve moraš poimensko izključiti iz dostopa – obstaja jih pa na deset-tisoče.
Kako boš to sploh vpisala?
Ne gre.
Sigurna boš edino, če si cel čas zraven – ali pa če kasneje preveriš kaj so otroci gledali. Dvomim da obstaja kak drug učinkovit način.
To je vse OK – vendar pa tudi nemogoče. Kot je napisal že Primož, zadeve moraš poimensko izključiti iz dostopa – obstaja jih pa na deset-tisoče.
Ne gre.
Sigurna boš edino, če si cel čas zraven – ali pa če kasneje preveriš kaj so otroci gledali. Dvomim da obstaja kak drug učinkovit način.[/quote]
No, jaz v resnici imam popoln nadzor, ker je na rač geslo in ga sami ne vklapljajo. (Najstarejša je 16). Drugače pa je mašina v dnevni sobi, ki je bivalna skupaj s kuhinjo in se ne da nič takega počet, da jaz tega ne bi mogla spremljat. Sem pa zabetoniranega mnenja, da comp v otroško sobo ne sodi. Kot tudi ne sodi v spalnico.
Desetletnik pri nas v resnici nikoli ne gre sam na rač. Vedno je pod kontrolo. Kamor sodi tudi sprotni pogovor, če se kdaj kaj “čudnega prikaže”.
Rač pri nas ni varuška.
Ne gre.
Sigurna boš edino, če si cel čas zraven – ali pa če kasneje preveriš kaj so otroci gledali. Dvomim da obstaja kak drug učinkovit način.[/quote]
Pri nas doma je nekaj zabetoniranih pravil.
1. Rač ne sodi v otroško sobo.
2. Imamo ga v dnevni sobi, ki je odprt prostor skupaj s kuhinjo.
3. Gor je geslo in ga otroci sami ne prižigajo.
4. Najstarejša dva imata 16 in14 in zadeva čisto spodobno funkcionira.
5. Da se za začetek nastavit visoka stopnja zaščite, ki je že neprimerno boljše od nič.
6. Desetletnik nima sam kaj delat na netu. Takrat smo vedno zraven. Tudi za razgovor v primeru česa neljubega.
7. Rač ni varuška.
Ne pozabite, otrokom so ravno prepovedane stvari, najbolj, najbolj zanimive… če pa malo pomisliš, vsak količkaj firbčen otrok, bo najdel način, da si pokuka v neko stran, bodisi v knjižnici, šoli, pri prijatelju doma, pri starejšem bratu, na očetovem mobitelu…..
Bistveno pri vsem tem se mi zdi, da se (tudi sicer) veliko pogovarjate na temo prepovedanih, nasilnih, motečih vsebin. Da se otroku dobro razloži, da ne pušča svoje podatke v raznorazna okenca, da se ne prijavlja in podobno.
Ko je moja hči bila stara 10 let je imela možnost kukat na internet v popoldanskem času, (živiva v majhnem stanovanju, tako da svoje sobe nima in je računalnik v dnevni sobi, vsem na očeh) s tem, da sem občasno čekirala zgodovino, sicer pa ni imela s tem težav. Hči je oboževala igrat kakšne igrice, ali pa gledat modne strani, oblačila, ličila in te reči.
Torej pravzaprav odrasla človeka ne smeta sama uporabljata računalnika in pri njegovi uporabi nimata zasebnosti? Italijanke niso nič proti slovenskim materam. ;)[/quote]
se strinjam, tale mati35 je omejena, zadrta zakompleksana ženska, ki si je otroke rodila, da bo lahko nad nekom izvajala svoja ‘zabetonirana pravila’. Bolno. Nobenega zaupanja v otroke, nadzor ko v koncentracijskem taborišču, beton v glavi. Ubogi otroci.
Živjo,
Imaš prav, vendar preberi si še tole. Prihodnost izobraževanja, naslednja stopnja je pa kaj – RFID čip na desno roko pod kožo (med palcem in kazalcem) ?
Mnogi temu nasprotujejo kot pridni “AntiNWO-jevski učenci (ki so)”, vendar sčasoma boste pa to zahtevali, ker vas bodo zmanipulirali v to (kot primer koroške deklice recimo). Problem-odziv-rešitev.
Pogovor je res še najboljša oblika, četudi lahko zadeve blokiraš (ne univerzalno) globalno, na ravni (brez)žičnega usmerjevalnika, lokalno pa preko HOSTS datoteke in nastavitvah v spletnem brskalniku.
Sem mati 10 letnega otroka. Ko sem se včeraj sprehodila mimo njegov sobe so se slišali nekakšni neprimerni zvoki. Vstopila sem in ga zagledala pred računalnikom, ko je s spuščenimi hlačami gledala filme za odrasle prek interneta. Kako naj preprečim da se bi to še vnaprej ponavljalo?! Zelo me skrbi, da se bo sin spremenil v čudnega spolnega iztirjenca!! Prosim pomoč!!
Ja no, če si preberete razne teme tukaj, potem lahko da je še priložnost ali pa je že prepozno, odvisno koliko časa že to počne.
Sicer pa amiši verjetno nimajo nobenih problemov s temi zadevami. Malce v šali. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.