Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek STAROST

STAROST

pri katerih letih je za vas že uporabljena besedica “sem že star”, nisem več “mlad”

Sam jih imam 31.Sem po vaše/tvoje mlad ali star?

Star si toliko, kolikor se počutiš. :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

huh … jaz sem tudi 31 — že precej let, pa me ne moti ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Moji natikači so starejši kot ti….zna bit, da sem potem že po vseh normalnih standardih star…
Ampak se počutim tako mlad in živ, da me nobeden ne more prepričati, da tisti dve številki lahko nekoga označijo za starega ali mladega.

Ravno prav si mlad. :)))

Pri nas otroke še vedno sprašujejo “koliko si pa ti star”? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Star si, kolikor se počutiš. Itak ima vsak drugačna merila. Jaz osebno mislim, da se “starost” začne pri 45 letih.

za bejbe se reče: tako mlada, pa že “slovenka”
za tipe: pa toliko star pa še na internetu

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Mah glede starosti je tak… načeloma si star (kot je pred mano en povedal) toliko kolikor se ”počutiš”

Seveda to ni 100% res ampak samo objektivno… počutiš se lahko recimo različno starega…

ko pridem v službo in je vsak zraven mene starejši 8+ let od mene se seveda počutim mladeniča ampak ko grem pa v soboto ob 1 zjutraj v Diskača pa se počutim foter vsem tam pa čeprav sem samo 7-10 let starejši od njih.

Če pa misliš glede partnerstev itd… pa je ženska tam pri 20-25 najbolša za partnerstvo in iskanje moški pa pri tvojhi letih… zato ker pozneje dozorimo (baje)

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Iskreno…ko je moški star 60 let, ga štejem za “starega”. Do takrat pa so razponi: 31-40 let (najlepša leta), 41-50 let (zrelejša leta), 51-59 let (pozna srednja leta). Je pa res, da lahko nek moški, ki je star 45 let, izgleda bolje kot kak moški, ki je star 35 let.

A to da so 31-40 najlepša leta se tolažiš s tem ker si ti v njih?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

tipu “pripada”
– po 40 – 2 bajbi po 20
– po 50 2 bejbi po 25
– po 60 3 bejbe po 20
….

A si videla mojo sliko???

zame se meja za starost vsako leta viša, vedno so stari tisti moja starost + deset let…

A to da so 31-40 najlepša leta se tolažiš s tem ker si ti v njih?[/quote]

Matkic, tole te bo presenetilo. Imam znance, ki so se v samo nekaj letih precej postarali. Pa tudi take poznam, pri katerih se razlika 10 let skoraj ne pozna. Ne starajo se vsi enako. Na staranje (zunanji izgled) vpliva genetika, alkohol, kajenje, pretirano sončenje, neaktivnost…Nedavno je bila odprta tema o precej debelih najstnicah. Moja generacija ni bila tako debela.

A si videla mojo sliko???[/quote]

Poet, ti si mačkon prve klase. :)))

A si videla mojo sliko???[/quote]

Poet, ti si mačkon prve klase. :)))[/quote]

Vem…ampak je vseeno dobro prebrati…tud ti nisi slaba…:)))

Poet, ti si mačkon prve klase. :)))[/quote]

Vem…ampak je vseeno dobro prebrati…tud ti nisi slaba…:)))[/quote]

Jaz sem mačka že od rojstva – levinja. :)))

Vem…ampak je vseeno dobro prebrati…tud ti nisi slaba…:)))[/quote]

Jaz sem mačka že od rojstva – levinja. :)))[/quote]

Hm, mačka, antilopa, levinja? Nevarna skušnjava za strelca….ki tako rad strelja…:)))

Verjetno ti bo kakšen od mene starejši forumaš znal to boljše pojasnit, ampak če se ne motim so bili v bivši Jugi vsi do 35. leta še mladinci. Lahko pa da se tudi motim, ker sama na srečo nisem bila mladinka niti en dan. Ampak če so takrat posameznike do 35. leta imeli za mlade, ne vem zakaj bi bilo danes drugače, saj so vendar v teh letih še bolj nesamostojni in otročji kot pred leti. Poleg tega pa se življenjska doba podaljšuje in biološka starost se (vsaj pri tistih, ki živijo kvalitetno) ne viša več tako hitro kot dejanska leta. Vseeno pa mislim, da tako nekako na splošno velja, da je človek mlad do 35. leta, potem pa pride v srednja leta. Torej po 35. letu ni še star. Tudi če pogledaš kakšne natečaje za mlade literate ali kaj podobnega, je zgornja meja za sodelovanje ponavadi 35. leto.
Kdaj lahko govorimo, da je nekdo star, je pa spet drugo vprašanje. Po mojem je smiselno o tem govorit, ko se nekdo upokoji oziroma doseže starost, ob kateri naj bi se upokojevali, torej tam nekje okrog 65. leta. Ampak baje je več anket z vprašanjem, kdaj je človek star, pokazalo, da večina ljudi meni, da je to pri 68. letu. Zanimivo se mi tudi zdi, da so mladi v starosti pod 25 let menili, da se mladost neha pri 32. letu, medtem ko je večina ljudi odgovorila, da je to pri 41. letu.

Jaz sem mačka že od rojstva – levinja. :)))[/quote]

Hm, mačka, antilopa, levinja? Nevarna skušnjava za strelca….ki tako rad strelja…:)))[/quote]

Strelci so težko ulovljivi. Imam bridko izkušnjo.

A se je kurilna sezona tukaj? :)))

A to da so 31-40 najlepša leta se tolažiš s tem ker si ti v njih?[/quote]

Matkic, tole te bo presenetilo. Imam znance, ki so se v samo nekaj letih precej postarali. Pa tudi take poznam, pri katerih se razlika 10 let skoraj ne pozna. Ne starajo se vsi enako. Na staranje (zunanji izgled) vpliva genetika, alkohol, kajenje, pretirano sončenje, neaktivnost…Nedavno je bila odprta tema o precej debelih najstnicah. Moja generacija ni bila tako debela.[/quote]

Saj najlepša leta niso samo dobesedno najlepša, to je mišljeno širše k osem napisal tole … narekovaje sem pozabil 😛

raglja je nekako realnost vseh nas/vas napisala

Jaz pa vedno rečem tako… Druži se s starejšimi pa se boš vedno počuto mlad 😉

Saj objektivno so res nekje med 25-35 najlepša leta, to so leta ko načeloma človeku ne manjka dosti v smislu fizičnih lastnosti, kondicije, je praktično na vrhuncu svoje moči v skorajda vseh pogledih, pešanje v spolni sli se praktično ne opazi (generalno gledano so izjeme) itd….

Seveda lahko moški ali ženska pri 45 ali 40tih zgledata boljše kot velika večina žensk/moških pri 20-25 AMPAK to so izjeme… večja je statistična verjetnost da boš pri 20-25 našel lepotico kot pa pri 45 😉 to je pač resnica…

Sicer pa je počutje predvsem odvisno od življenjskega sloga. Nekdo, ki ima recimo 50 let in se vse življenje ukvarja s športom, ne pije alkohola in ne kadi lahko izgleda in se počuti bolje kot kakšen 35 letnik.
Za dviganje ega (pa tudi spuščanje) lahko izpolnete test
biološka starost[/url]

Vsako življenjsko obdobje nosi sabo “nekaj lepega”, če le znaš užit to…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close