Starost pri seksu
Naša zakonodaja opredeljuje spolno zlorabo otrok do 15. leta starosti kot kaznivo dejanje. O tem (spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let) govori Kazenski zakonik Republike Slovenije. Bistvo opredelitve tega kaznivega dejanja je v tem, da gre za spolno zlorabo takrat, ko obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve. Storilec (odrasla oseba) je bolj zrel od žrtve in bi se moral zavedati skrajne neustreznosti oz. negativnih posledic svojega ravnanja, pri čemer izkorišča nezrelost otroka. Pri tem pa sploh ni pomembno, ali se otrok s tem početjem strinja ali ne, ali si ga celo sam želi. Odgovoren je storilec, ki se mora zavedati nesprejemljivosti svojega ravnanja.
Jan588, 08.02.2022 ob 19:24
Zdravo!
Zanima me, ali je legalno, če ima lahko moj sin, ki je 18 spolne odnose s punco, ki ima 15 let, skoraj 16.
Hvala za odgovore že v naprej.
Ne vem točno, kako je z legalnostjo tega. Je pa vsekakor precej drugače, če ima spolne odnose s punco, staro skoraj 16 let, en 18-letnik ali pa, če jih ima en 38-letnik…
ker je starejša od 15 let, je iz pravnega vidika popolnoma legalno. slovenci se, ko dosežemo 15 let, lahko svobodno odločamo o seksu, pa magari je to z 80 letnikom.
koliko je to moralno primerno, je druga zgodba.
ti sama veš, ali je tvoj sin dovolj mentalno zrel, da lahko 15 letnico vrti okoli prsta in jo v bistvu izrablja za seks, ali je mentalno bolj na njeni ravni in je v resnici z njo, ker mu je všeč.
pa upam, da uporabljata dovolj zanesljivo kontracepcijo
Midva sva začela, ko je imela ona 15 in jaz 19. Vedno brez zaščite, si pa je ona dokaj hitro uredila tablete. Prvega otroka sva dobila 18 let kasneje, vse skupaj tri in 25 let zakona. Oče mi je takrat rekel, da me bodo zaprli. Itak ga nisem poslušal. Sicer pa mislim da je meja pod 15. Svojim sinovom bom svetoval boljšo zaščito, sicer pa, če lahko, daj. 🙂
čekdisout, 09.02.2022 ob 11:58
ker je starejša od 15 let, je iz pravnega vidika popolnoma legalno. slovenci se, ko dosežemo 15 let, lahko svobodno odločamo o seksu, pa magari je to z 80 letnikom.
koliko je to moralno primerno, je druga zgodba.
ti sama veš, ali je tvoj sin dovolj mentalno zrel, da lahko 15 letnico vrti okoli prsta in jo v bistvu izrablja za seks, ali je mentalno bolj na njeni ravni in je v resnici z njo, ker mu je všeč.
pa upam, da uporabljata dovolj zanesljivo kontracepcijo
Kolikor jaz opažam, so dekleta pri 15-ih mentalno na enakem ali višjem nivoju, kot fantje pri 18-ih.
Forum je zaprt za komentiranje.