starost mater
Če bi bilo po moje, bi imela prvega otročka pri 28-ih. Stara bom 33 in ga še vedno ni. Pred 28. letom smo v življenju vse planirali (služba, poroka, …). No, pri otročku smo se pa čisto zaplanirali. Najprej smo odlašali, zdaj ga pa čaaaakamo in ga ni in ni. Če razmišljaš o otročku, samo gasa. Nič kalkulacij! Lahko se ti vse obrne na glavo – kot se je nama in še ogromno parom, ki se srečujemo v čakalnici oddelka IVF.
joj joj…mislm sej to je odločitev vsake posameznice ampak jst zase vem da sm še čist preveč divja in da ne bi znala za otroka skrbet pri 20ih.In si sploh ne predstavljam kako nekatere lahko rodijo tako kmalu.Jaz se bom morala verjetno kar prisiliti,da bom mela otroka saj me verjetno ne bo nikoli “pičilo”.Ne morem verjet…ravno ta teden mi je ena “kolegica” dejala da s fantom sicer nič ne načrtujeta ampak,če zanosita da bosta imela otroka.Stara je 20.Nima še dokončane šole,nima službe.Fino…Ne da bi preveč kritizirala ampak se mi zdi,da se nekatere totalno prezgodaj odločijo za naraščaj.
Prvi pri 23ih-malček prehitro, če zdaj pomislim,
drugi(zadnji) pa pri 30.ih, hja malo te fizična pripravljenost mine pri nočnem vstajanju, sem pa bolj umirjena in pozitivna. Po 35.letu pa ne bi več imela RAZEN če bi prej ne imela otrok in bi imela težave z zanositvijo.
Vse ki čakate otročka, naj vam bo želja uslišana v letu, ki prihaja!!!! In če je tako zelo zaželjen, je otrok po mojem zelooo srečen, saj ima potrebno ljubezen. Mislim vsaj tako. Izjeme so povsod.
LP
Tudi jaz pravim – ne preveč planirat pri otrocih.
Sem mislila, da bom imela prvega pri 25-ih, pa sem se morala najprej 4 leta zdravit, da sem s težavo donosila prvega pri 29-ih, nato sem spet potrebovala zdravljenje, pa sem pr 31-ih rodila drugega in pri 34-ih tretjega (to je bila moja 6.nosečnost, vmes spontani splavi), ki je takoj po rojstvu poreboval operacijo in zdravljenje (ki sicer ni bilo povezano z mojimi težavami). Po vseh težavah mi je primanjkovalo malo energije za vse skupaj.
Zato pravim – ne preveč planirat oziroma ne predolgo, se preveč hitro staramo.
Pa brez zapletov – želim vsem!
Forum je zaprt za komentiranje.