Staro olje
Nimam friteze, zato nimam izkušenj. Vem pa, da za zažgano olje in druge zažgane ostanke kis ne pomaga (kis topi obloge vodnega kamna). Tudi namakanje res ne pomaga za resnično zažgane reči. Maščobo dobro topi sredstvo za pomivanje posode ala Cet, Pril; a če je res zažgano, tudi to ni zares učinkovito. Za zažgane ostanke v pečici pomaga kakšen Mr.Muscolo za pečice, našpricaš in pustiš delovati kakšni 2 uri. Mogoče bi prišlo v poštev tudi za fritezo? Drugače pa – namakanje s Prilom, drgnjenje s kakšno žičnato gobico, Atomic gobice so super, natopljene so tudi z nekim čistilom.
Veliko sreče in lp, Mimi
Enkrat sem našpricala fritezo s čistilom za pečice-pena, ki jo pustiš nekaj časa delovati (da ne delam reklame). Potem sem fino zdrgnila…..maščoba je šla stran, samo friteza je postala čist druge barve.Notanjo površino sem namreč očitno preveč zdrgnila in je kar nekako oksidirala. POstala je temnejše barve-skratka očitno je to čistilo pregrobo.
Še kakšne druge izkušnje?
Italijanski Dexal za maščobe v kuhinji, žaru, motorjih- je odličen. Ko smo zadnjič razstavljali 20 let staro kuhinjo, je z omaric okrog pečice Dexal kar raztopil vso umazanijo. Odlično očisti tudi stare posode, žare, vse v kuhinji.
Le kje ga pri nas dobiti, ne vem. Jaz sem ga kupila v Euro spin-u, ki so ga v NM že zaprli.
Miranda
Čisto od Ilirije, odstranjevalec talnih premazov, odstrani čisto vse. Našpricaš kar nerazredčenega, malo pustiš in zdrgneš. Lahko tudi z žično gobico, če je zelo hudo. Je sicer res močen, ampak čiščenega predmeta ne poškoduje. Jaz z njim čistim tudi kovinski filter nape, ker se v pomivalnem stroju, kot priporoča proizvajalec, niti slučajno ne očisti. Poskusi.
Forum je zaprt za komentiranje.