Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika STARINSKI KOLAČ

STARINSKI KOLAČ

Hojla!
Nekaj me zanima pri tem Starinskem kolaču. Kakšen je, ko je pečan? Moj je bil malo “pacast” v sredini. Pečen je bil sigurno dovolj. Če je to normalno ok, drugače pa ga bom naslednji poskusila narediti na drug način.

Pa tudi korenčkovo pecivo je več kot super. Najboj zanimivo pa je to, da nihče ne ugotovi kaj je notri in ga vsi prav z veseljem jedo. Če bi vedeli….

Pa tudi kruh sem pekla v teglčkih. Bila sta prav luštna kruhka, le malo se je prijelo na stene. Upam, da bo naslednjič bolše!

Ta viken smo imeli dodatno gretje s pečico!
LP Meta

Hej, Meta!
Ne ,moj starinski kolac je malenkost bolj suh kot korenckovo pecivo; zato
ima hcerka raje korenckovo.Ne vem,kaj bi bilo krivo,zal.
Res je,nihce ne ugotovi,da je v njem korencek.
Drugic ovij loncek po peki v vlazno krpo in malo pusti stati.Nastala para pomaga odstopiti. Pocasi se loncki ob veckratni uporabi napijejo mascobe in bo odstopilo. Lep pozdrav Babi

Kaj mi lahko prosim posredujeta recept za korenčkov kolač?

Najepša hvala.
Verjetno vem, kje je bila napaka pri starinskem kolaču. Ga bom kmalu spet spekla, pa bom malo bol pozarna.
Pa še eno vp.
Ali naj bi se pekel v takem pekaču kot Korenčkovo pecivo?(velik pekač, vendar ne od pečice)!

Hvala
ČAO

Hej,jaz pecem obe pecivi v velikem originalnem od pecice.Ne spomnim se,da bi svetovala v manjsem.V manjsem pecem sadno pogaco.

Mase je ravno lepo dovolj za pekac.Mogoce je bil st.kolac zato malo pacast,ker je bilo testo previsoko. Lp Babi

Hej,Tina! Za korenckovo pecivo vpisi v iskanje” Se enkrat za bebi-peka biskvita”.Tam nekjena sredi je izcrpen recept z vsemi navodili.Jaz sem zdaj takoj nasla.

Saj bi rada poslala direktni link,toda meni se nikakor ne odpreta dve okni,zal.Moram po vizualne instrukcije. Lp Babi

No,ne za bebi,babi.:)))

Poskusi s Ctrl+N…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close