STARINSKI KOLAČ
Hojla!
Nekaj me zanima pri tem Starinskem kolaču. Kakšen je, ko je pečan? Moj je bil malo “pacast” v sredini. Pečen je bil sigurno dovolj. Če je to normalno ok, drugače pa ga bom naslednji poskusila narediti na drug način.
Pa tudi korenčkovo pecivo je več kot super. Najboj zanimivo pa je to, da nihče ne ugotovi kaj je notri in ga vsi prav z veseljem jedo. Če bi vedeli….
Pa tudi kruh sem pekla v teglčkih. Bila sta prav luštna kruhka, le malo se je prijelo na stene. Upam, da bo naslednjič bolše!
Ta viken smo imeli dodatno gretje s pečico!
LP Meta
Hej, Meta!
Ne ,moj starinski kolac je malenkost bolj suh kot korenckovo pecivo; zato
ima hcerka raje korenckovo.Ne vem,kaj bi bilo krivo,zal.
Res je,nihce ne ugotovi,da je v njem korencek.
Drugic ovij loncek po peki v vlazno krpo in malo pusti stati.Nastala para pomaga odstopiti. Pocasi se loncki ob veckratni uporabi napijejo mascobe in bo odstopilo. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.