Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine stari podatki v ZK in prodaja NP

stari podatki v ZK in prodaja NP

Imam en problem… Imamo že podpisano pogodbo o ari za prodajo nepremičnine, katere lastnika sva z možem. Problem je, ker sva šele sedaj videla, da je v zemljiški knjigi še moj stari priimek- a predstavlja to kakšen problem? Se lahko kar v pogodbi napiše, da so v ZK še stari podatki, se priloži kakšno listino za dokazilo (poročni list) in je to to, ali je nujna poočitev in s tem čakanje, da se to v zk popravi. Se nam namreč zelo mudi, ker imamo določen rok za sklenitev glavne pogodbe, pa ne bi rada, da bi bilo zaradi tega kaj narobe.

Načeloma ne bi smeli imeti problema zaradi tega, v pogodbi pa seveda obrazložite to situacijo. Pri urejanju na DURS in notarju pa seveda imejte s seboj poročni list.
Načeloma torej predhodna zaznamba spremembe priimka ni potrebna. Problem pa se zna pojaviti v primeru, da bodo kupci za plačilo kupnine najemali kredit pri banki. Banke (vsaj večina) so pa kar stroge glede pravilnosti podatkov, sploh če bo kredit zavarovan s hipoteko. V tem primeru pa bo skoraj zagotovo potrebno pred sklenitvijo glavne prodajne pogodbe spremeniti priimek v zemljiški knjigi.

Ne vem sicer, če je isto, jaz sem bila v ZK vpisana s starim stalnim naslovom, v pogodbi je bil novi, kupec je najel hipotekarni kredit, pa ni bilo težav.

No, kot sem napisala, NAČELOMA ne bi smelo biti težav. Pri hipotekarnih kreditih pa je vse odvisno zgolj od fleksibilnosti banke, ki daje kredit. Tu pa je praksa bank zelo različna, tako da ne moremo biti dovolj pametni da bi lahko dali točen odgovor, ki bi veljal na splošno-za vse primere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close