Stari nočejo v penzijo, mladi pa na zavodu!
V našem podjetju v pisarnah starci nočejo v penzijo, baje jim ta služba kar ustreza, penzija pa bo premala! Vse kar delajo na računalniku delajo enkrat POČASNEJE kot mlajši, namreč ne obvladajo nobenega programa razen najosnovnejše stvari, mlade skoraj vsak dan prosijo za pomoč pri določenih stvareh medtem ko so mladi samostojni.
Veliko mladih, ki so sposobni in imajo številna znanja bi lahko zaposlili pri nas in delali bolj efektivno, vendar starci se ne dajo in tudi zavirajo napredek podjetja, saj njim ustreza star način, ki so ga navajeni.
Robloker25, 17.12.2021 ob 16:42
V našem podjetju v pisarnah starci nočejo v penzijo, baje jim ta služba kar ustreza, penzija pa bo premala! Vse kar delajo na računalniku delajo enkrat POČASNEJE kot mlajši, namreč ne obvladajo nobenega programa razen najosnovnejše stvari, mlade skoraj vsak dan prosijo za pomoč pri določenih stvareh medtem ko so mladi samostojni.
Veliko mladih, ki so sposobni in imajo številna znanja bi lahko zaposlili pri nas in delali bolj efektivno, vendar starci se ne dajo in tudi zavirajo napredek podjetja, saj njim ustreza star način, ki so ga navajeni.
Za to niso krivi delavci.
Če nič ne prebereš in nič ne veš, ti pa jaz povem : starost za v penzijo se bo še povečevala, že tako se Slovenci prekmalu upokojimo glede na evropsko statistiko.
Ko bo tvoja ura za v penzijo, bo to pri sedemdesetih.
Moja mama je šla pri petdesetih, jaz bom šla pri šestdesetih, no VAŠA generacija boste šli pa pri sedemdesetih!
Želim ti vesela in zadovoljna zadnja leta v službi!
Ko bo mera polna in ti po bolniškah…in mladina se ti bo za hrbtom smejala…
SPIZ pa bo rekel : NE, nimaš še dovolj let.
In kaj boš takrat, naduvano dete?
idesi, 17.12.2021 ob 17:54
Zakaj pa mislite, da se šolanje podaljšuje v nedogled? Edini smisel te hiperprodukcije študentov je, da se mlade zadrži izven trga dela.
Sami ga podaljšujejo.
Leta nazaj – če ne bi redno študirala, bi me fotr z lopato vrgel skozi zaprto okno in poslal delat.
Danes se dobi delo.Kdor se zna vsaj malo obrnit in hoče delat!
Imaš prav. Pri 60 + se res ne moreš primerjati z enim tridesetletnikom. Enostavno, povozi te čas. Ne zmoreš več. Jaz sem delala do 55. leta, potem je šlo podjetje v stečaj in sem končala na zavodu in brezposelna. Nato sem se upokojila. Sama sem sicer dokaj prilagodljiva, zdaj sem že krepko čez 60 in lahko rečem, da se kar spoznam na sodobno tehnologijo. Vendar se ne morem primerjati z mlajšimi, ki so že od malega zrasli z računalniki.
Kdo noče iti v penzijo? Tisti, ki se jim dobro godi, ki delajo nekaj rutinskega in jih nihče ne gnjavi. Tiste, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, bi morali spokati v penzijo, razen v tistih primerih, kjer ni ustrezne zamenjave, to so kakšni izredni strokovni delavci in pa zdravniki, pediatri, inženirji, ipd.
Je pač tako, da jih podjetje smatra za fikuse, namesto da bi vlagalo vanje s kaim seminarjem – ravno tako kot mora vlagati v novo zaposlene.
Ni vse v tem, da znaš hitro tipkati, pomembno, celo bolj je to, da veš, kaj in zakaj tipkaš točno tako kot tipkaš.
Delam v računovodstvu in dobro obvladam računalnik in programe. Mladi, ki jih dobimo na prakso, res tipkajo se hitreje kot jaz, ampak kaj, ko se jim ne sanja, kako ugotoviti, ali je račun za osnovno sredstvo, material ali za trgovsko blago. In seveda se potem pa vse ustavi ali pa poknjižijo po občutku, pogledajo prejšnji račun, ampak če je to narejeno narobe, s tem naredijo kar nekaj dodatnega (nepotrebnega) dela, ko se išče napaka.
A ko se študentje vpisujejo zgolj zaradi statusa, je pa za ploskati? Mah ja, pa tamladi mnogokrat bolj mahajo z diplomami, ker tastari z izkušnjami nimajo nič. Da ne bo pomote, ne vsi. Kot ne vsi, kot navaja avtorica. Kne? Sicer je pa tale tema že nekoč obstajala, če že ni zgolj skopirana.
Daj normalno penzijo, bodo vsi predčasno bežali v njo.
čajni kolutići, 17.12.2021 ob 19:39
Imaš prav. Pri 60 + se res ne moreš primerjati z enim tridesetletnikom. Enostavno, povozi te čas. Ne zmoreš več. Jaz sem delala do 55. leta, potem je šlo podjetje v stečaj in sem končala na zavodu in brezposelna. Nato sem se upokojila. Sama sem sicer dokaj prilagodljiva, zdaj sem že krepko čez 60 in lahko rečem, da se kar spoznam na sodobno tehnologijo. Vendar se ne morem primerjati z mlajšimi, ki so že od malega zrasli z računalniki.
Kdo noče iti v penzijo? Tisti, ki se jim dobro godi, ki delajo nekaj rutinskega in jih nihče ne gnjavi. Tiste, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, bi morali spokati v penzijo, razen v tistih primerih, kjer ni ustrezne zamenjave, to so kakšni izredni strokovni delavci in pa zdravniki, pediatri, inženirji, ipd.
No, tale, da mladi obvladajo računalnike kar na počez, ker so rasli z njimi, je tudi bosa. Večini dlje od YouTuba in Instagrama ne nese. Jaz imam 50 let, pa znam na računalniku naredit bistveno več kot moje 17-letno dete, čeprav cele dneve visi na njem.
Sem 60+, pa opažam da “mladina” ne ve prav veliko o računalnikih. Sicer je res, da se meni mnogokrat “ne da več”. A ko mi “tamladi” pokažejo njihove ideje za rešitev … No, ja, ko sem bil mlad in sem mislil, da sem “požrl vse znanje tega sveta” sem bil verjetno podoben :-(. A desetletja izkušenj pač prinesejo svoje. Za večino problemov še vedno vem, kako naj se jih rešuje (da bo delovalo, pa tudi da bo vzdrževanje preprosto).
Sem pri sinu videl, kaj jih učijo na “faksu” :-(. Groza! Kdor je odvisem od tega je povsem nesposoben za kakršnokoli resno delo :-(. (Pač področje programiranja)
In ja, ko bom izpolnil pogoj let, grem “v penzijo”, če bodo potrebovali moje izkušnje se bomo za “soliden denar” seveda vedno lahko zmenili. Ker med “mladino” (ja, nekateri so “zagnani”) ne vidim nikogar, ki bi bil z svojim znanjem trenutno vsaj blizu tega, kar naše podjetje potrebuje. Pa sem vedno pripravljen deliti svoje znanje z vsakim, ki bi želel delovati na mojem področju.
Jaz bi takoj šel v penzijo. Sam kaj, ko nimam pogojev… še desetletje in malenkost. ?
Forum je zaprt za komentiranje.