Najdi forum

JEST MAM PA EN TRDI DISK ŠE IZ PREJŠNEGA RAČUNALNIKA pa bi zdej rada pogledala če so gor ene slike in bi jih rada prenesla na novi disk.Ta stari disk imam v vrečki da se ne praši, a mi lahko kdo razloži kako ga priključim na računalnik.Prav lepa hvala za pomoč

Eh…. naj ti to naredi kdo, ki se spozna. Ne bi zdele o jumperjih, master/slave, ipd.

Samo v vednost master/slave ni kakšna spolna igrica.

Najbolj enostavno je da si omisliš kakšno ohišje a trde diske
kot je tale na tem linku:
http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=48447

po želji boš lahko priklapljala tvoj disk kar preko USB priklopa, lahko ga boš ponucala tudi za arhiviranje pomembnih dokumntov, pa še disk se ne bo prašil v kakšni vrečki.

Če pa imaš opravka z različnimi diski, pa imaš še kakšno bolj servisersko žilico, potem je pa adapter USB za priklop diskov tista prava stvar.
http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=50107

Priklopje možen tudi preko kablov, ki so že v računalniku. A to ni za uporabnike, ki se s tem srečujejo prvič.
Sploh pa nebi omenjal komplikacij, če se računalik zažene z starega diska in potem začne veselo pisati po sistemskih datotekah v novem disku.

Zgornji dve varianti pač nekaj stanejo, a so bolj varne in enostavne.
Poglej še pri drugih prodajalcih za kakšno boljšo ceno. Pa predlagam da disk vzameš kar vsabo. Tako potem dobiš tako ohišje, ki bo ustrezalo (predvidevam da ima tvoj stari disk IDE priklop).

Opozorilo: s starim diskom lahko(ni pa rečeno) okvariš kontroler prenosnega ohišja!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pero:

zakaj že? Edino kar mi pade na pamet je, da bi bil tolk šlampast, da bi potrgal konektorje pri montaži.

Odgovorit ti ne znam, se pa to dogaja.Če pa ne verjameš, ti pa lahko en tak kontroler dam v popravilo ;-))

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

tudi jaz sem že marsikaj čudnega videl. Naj bi delovalo pa so bili potem sami problemi….

No največkrat pa je bil res problem potrgani pini na disku ali pa precvikan konektor.

Hmm, sej ne da ti ne bi verjel, ampak tole pa res prvič slišim.

OK, sm se spomnu še ene variante, namreč starejši diski so popapcal malce več štroma (današnji diski ca. 10W, starejši nekaj več, sploh ob zagonu).
Ampak, potem je kvečjemu slabo narejeno napajanje oz. napajalnik sam. Razen če se napaja direktno prek USBja, ta pa ni zmožen dat ven nekih hudih wattov.

tale Digitusev adapter preverjeno spravi na USB še tako star disk… Napajanje je direkt na 230V :-))

Brez problema delalo tudi z original 10GB diski (Pentium II) :-))

Dejasnko je največja nevarnost, da se skrivi kakšen pin….pazljivo, pa bo šlo!

LP, A.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close