starejši
Koliko si pa ti stara?
Razmisli, če morebiti pogrešaš neke starševske ali očetovske kvalitete (varnost, zaščita, sprejetost, razumljenost, spoštovanje), če izhajaš iz družine, kjer si kot otrok bila prikrajšana za te občutke. Se pravi, koliko je ta zaljubljenost definirana skozi zgornje naštete čustvene potrebe kot rezultat neke prikrajšanosti v otroštvu? Če je tako, potem se to po moje ne bo odneslo na dolgi rok, ker odrasel partner ti ne sme “igrati nadomestnega starša”, kakor tudi ne moreš iti nazaj v infantilizirano obliko regresije, da si otrok – ker sta oba odrasla.
Ja kaj pa on pravi?
Jaz imam kolega, kako leto mlajšega od tvojega junca, in bi zlahka hendlal tudi večino 30-letnic. Itak zgleda precej mlajši, je zelo ohranjen, lepa postava, lep nasmeh, živahen tip, nenehno v gibanju.
Samo on želi imeti žensko, ki je na istem kot on. Ne misli imeti še ene družine (je ločen z odraslimi otroki), ne misli špilat atija nekomu, ne misli se ubadat s stvarmi, ki jih je sam že zdavnaj pustil za seboj. ne misli vzgajat tujih otrok in reševat finančnih problemov kake samohranilke, In tako hodi z vrstnico, ki prav tako nima več drugih obveznosti kot do same sebe. Tako razmišlja on, ne vem pa, kako razmišljaš ti, kakšne želje imaš, in kako razmišlja tvoja simpatija. Starostna razlika med vama je ogromna, lahko bi ti bil oče, in meni se zdi kar upravičeno, da imaš pomisleke.
on spada v kategorijo znanstveno ustvarjalnih ljudi, je legenda na svojem področju, ampak se je bolj pozno razcvetel al kako bi temu rekla na socialnem področju. bivših žen nima, otrok tudi ne. imava veliko skupnega, samo me pa skrbi ta velika razlika med nama kako bo vse skupaj izpadlo. razen let je skoraj idealen.
Mah, ljubezen ne pozna let. Imejta se rada.
Vse to, kar pa zgoraj pišejo, da se zaradi let ne obnese… pa si naj malo statistično pogledajo, koliko ljudi gre na razen, pa so ravno pravšnjih let.
Nisem napisal, da se ne more.
Lahko se, lahko pa ne. Odvisno na čem temelji zaljubljenost.[/quote]
Kot vsaka druga, neodvisno od let.
Nisem napisal, da se ne more.
Lahko se, lahko pa ne. Odvisno na čem temelji zaljubljenost.[/quote]
Kot vsaka druga, neodvisno od let.[/quote]
Tako je, nima smisla karkoli napovedovati. Če čutiš, da je tako prav, moraš temu sledit. Tako da na koncu, če se ne izide, ne obžaluješ. Ker ti tako ali tako ne koristi. Če bi poznala boljšo pot, bi jo že takrat izbrala.
Ne poslušat ljudi s predsodki, čeprav ti želijo le dobro na svoj čuden način. 🙂
Mah, v bistvu se vse zreducira na to, kako se ti ob njem počutiš in koliko te razlika v letih moti. Gori voda ravno ne, tako da četudi se ti to razmerje ne obnese, lahko čez par let še vedno poskusiš s kom drugim.
Go with the flow in boš videla sproti kaj in kako. V najslabšem primeru bo to avantura, ki se jo boš spomnila z nasmeškom na ustih.
Forum je zaprt za komentiranje.