Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija starejše računalniške igrice

starejše računalniške igrice

Mene pa zanima, a se da kako “prelisičiti” Windows XP, da lahko igraš igrice, ki so sicer primerne za WIn98. Npr. Moje čudovito človeško telo z XP sploh ne morem zagnati.
Pa ša to: Kako se “odnese” če imaš n računalniku dva sistema npr, XP in ta stare Windons (mogoče na zunanjem disku) in ob zaguno določiš, kateri windows naj se zaženejo?
Tisočkrat hvala.
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pa dosti užitkov !

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pero,
hvala.
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Petra, ločena različna operacijska sistema na dveh diskih ali particijah sta seveda tudi možna. Primer: na particiji C imaš nameščene Win 98, nato se odločiš še za XP-je na particiji D ali na drugem disku. nameščanja XP-jev se lotiš iz Win 98, tako se samodejno pripravi meni, s katerim potem izbiraš, kateri OS želiš zagnati. Med nameščanjem je treba seveda biti pozoren, da XP-je res namestiš na drugo particijo oz. disk in ne čez obstoječe Win 98. Načeloma so ta rešitev redko uporablja. Večkrat pa sem že naletel na dvoje XP-je – ene imajo bolj za resno delo, druge pa za igrice in preskusne programe.

Seveda prav tako v redu dela tudi če naložiš 2 sistema na isto particijo.
Moraš pa najprej naložiti 98 in šele nato XP, particija pa mora biti FAT32.

Drži, vendar se v tem primeru zmanjša preglednost nad datotekami. Večina uporabnikov že svoje datoteke težko najde, kaj šele da bi se se dobro znašla med vso ostalo programsko solato. Zato priporočam nameščanje na ločene particije, saj tako tudi težav pred morebitnim ponovnim formatiranjem particije ne boste imeli.

Večina uporabnikov itak ne gleda in odpira map OSa. Ostale programe itak lahko za oba OSa namestiš v skupno mapo. Za svoje dokumente pa še vedno lahko uporabiš svojo particijo.

Dobro hmmm, saj se do neke mere strinjam s teboj. Veš pa tudi, kaj to lahko potegne za seboj… Kaj boš recimo svetoval nekomu, ki se bo potem na lepem odločil zbrisati Win98 z računalnika? Kako bo po daljšem času vedel, kateri programi sodijo na 98 in kateri na XP? Nekateri žal še mape Moji dokumenti ne znajo preseliti na drugo particijo, drugi niti ne vedo, kje je ta smotana M$ lokacija Mojih dokumentov v XP-jih, tretji pa nimajo pojma o razvrščanju map in dokumentov po disku. No, morda zveni podcenjujoče, vem, da niso vsi uporabniki brez osnovnega znanja.
Samo zaradi teh možnih zapletov sem zagovornik ‘čistih’ particij, ki omogočajo hitro in enostavno obnovo v primeru okvar ali okužb.
Pa pustiva zdaj to hmmm, vsak naj ravna po svoje. PetraT itak že veselo špila igrice DZS – in to je pomembno.

lp Tajfun

hmmm in tajfun, delno štekam o čem govorita … ampak glede na opis bi bila bolj za ločene particiji – ker se mi zdijo bolj logične. Pa brez zamere, ker sem v računalništvu sicer popolni laik…
Bom poročala kako gredo igrice – danes ko bo čas najprej natančno prebrala in potem naprej…. če bom imela pe kakšno vprašanje pa se oglasim..
lp, petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close