Starejša z mastno kožo
Stara sem 43 let. Gubic nimam prav opaznih verjetno zato, ker imam na obrazu zelo mastno kožo, na licih samo malo manj kot na čelu, nosu in bradi in poleti je še huje. Koža pa seveda ni več napeta in je na obeh straneh brade in na vratu mlahava. Občasno se mi pojavljajo tudi mozoljčki na čelu bolj drobni, na bradi malo večji.
Nekaj časa sem uporabljala od Afrodite Karotin A Cera Derm fluid in Karotin A vlažilna krema proti gubam, potem sem prešla na Loreal Plenitude Excell-A3 in ponoči Plenutude Age Perfect. Za obe znamki je veljalo naslednje: oči so se mi solzile in pekle, koža je bila hrapava, vse skupaj pa je bilo premastno.
Trenutno uporabljam podnevi Garnier Lift (rdeča) in Garnier neko nočno hranljivo kremo. Za čiščenje kože uporabljam samo Extreme Active osvežilni tonik 1+5 – Green Line, ki mi zelo ustreza. En krat tedensko uporabljam peeling-Balea, tako se mi zdi da se mi površina kože sčisti, potem pa uporabim še Vitaskih ampulo za zrelo kožo. Torej ti dve Garnier kremi sta mi zelo všeč, koža ni več hrapava, ampak mehka, lepo mi dišita (zame zelo pomembna lastnost) vendar je zdaj prevroče in se svetim.
Lani poleti so mi podarili neki fluid od Lancome (zelena embalaža), mislim da je vseboval grozdje. Bil je svež, krasno je dišal, skratka zelo mi je ustrezal. Vendar ne vem ali je bil primeren za mojo kožo, ki je le starejša in potrebuje verjetno hranljive snovi. Ali mi lahko svetujete? Če uporabljam hranilne kreme za starejše, so vse pramastne, vlažilne pa so verjetno prelahke.
Vnaprej lepa hvala!
Pozdravljena!
Prednost mastne kože je vsekakor ta, da se počasneje stara, kot pa recimo suha koža. 🙂
Glede nato, da je koža poleti bolj mastna kot pa pozimi, vam svetujem, da namesto dnevne kreme uporabite le vlažilni fluid. Glede nato, da vam je ustrezal Lancomov fluid, vam svetujem, da le-tega uporabljate v teh poletnih, vročih dneh. Fluid je nemastna, vlažilna emulzija, ki kožo oskrbuje z vlago, vendar pa kože nemasti. Fluidi po navadi ne vsebuje sestavin, ki bi preprečevale ali pa gladile gubice. Zato vam svetujem, da čez dan uporabite že preizkušen Lancomov fluid, zvečer pa uporabite hranljivo, nočno kremo.
Obraz lahko večkrat dnevno osvežite s čistilnim tonikom.
Napisala ste, da si peeling naredite enkrat tedensko. Dovolj je, če si naredite peeeling le enkrat mesečno. S prepogostim peelingom povzročite pospešeno delovanje lojnic, kar povzroča izločanje maščobe.
Lp Nada
Forum je zaprt za komentiranje.