Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis stare knjige – ve kdo?

stare knjige – ve kdo?

Pozdravljeni!

Vzela sem si res veliko časa in pregledala vaš forum, vendar odgovora nisem našla. Prosim, mi lahko kdo pomaga?

Lotili smo se pospravljanja stanovanja od prababice in naleteli na velikoooo knjig, po mojem laičnem mmnenju dlično ohranjenih iz let od 1920 do 1950 in tudi mlajše. Največ je leposlovja, pa tudi “priročniki” so vmes.
Tako iz glave nekaj naslovov:

Otroka kapitana Granta
Guliver v deželi ??
Mladost v džungli
Zgodbe o živalih
Srbske pravljice
Bambi
Pravopis (iz leta 196?)
Janko in Metka
neki zapiski iz fašistične …
zbirka Liščki
veliko je Bevka, pa Cankarjeva Skodelica kave je tudi vmes, pa še in še…

Tako res iz glave govorim, bom napisala bolj popoln spisek, če koga zanima.

Torej zanima me, kje takšne knjige odkupujejo in ali imajo sploh kakšno vrednost?

Moj tast je rekel, da je to itak brez veze in jih kakšni 70 kosov že podaril knjižnici, ne da bi sploh pogledal, kaj je notri.

lp pini

Ce je vmes kaksna Besedna umetnost Silve Trdina, se toplo – pravzaprav vroce – priporocam za odkup, prav tako za Otroka kapitana Granta.

Sicer pa sestavi spisek in ga ponudi antikvariatom, lahko jih prodajas pa tudi sama na bolhi.

To je vse, kar vem – mi knjige v antikvariatu samo kupujemo in jih nikoli ne prodajamo ;))

@Proxima: Bom jaz malo pogledala, če imam še kje “ta drugo” Trdino – po spletu naključij sem namreč imela dve …

ob antikvariatih poskusi še v bukvarnah (v mb imaš knjižni antikvariat in bukvarno vis-a-vis v poštni ulici med glavnim trgom in stolno cerkvijo)

je bambi originalna zgodba ali kak diznijev zmazek?

Koliko bi hotela za Srbske pravljice?

Hvala za vaše odgovore. Bom pripravila spisek, pa ga objavim najprej tu.
Glede cen pa res pojma nimam o kakšnih številkah bi se lahko pogovarjali.

lp pini

New Report

Close