Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Stara sem 26 let in bom dobila brata/sestro

Stara sem 26 let in bom dobila brata/sestro

Pa kako lahko sodite življenje teh staršev po sebi, po svojih sorodnikih, znancih ali ljudeh, ki jih bežno poznate. Nič ne veste o njima, ne v kakšnem zdravstvenem stanju sta, ne ali se mati bliža menopavzi, ne ali ima dovolj živcev in energije, da bo vzgajala majhnega otroka. Danes je življenje toliko lažje kot pred leti, življenjska doba se je podaljšala, tako da tudi ni ravno za skrbeti, da bo mama čez 10 let umrla (kar pa se seveda lahko zgodi, tako kot tudi mlajšim mamam).
Razumem, da avtorica pri 26 letih ni pričakovala, da bo dobila sorojenca in je malo šokirana, ampak bo že preživela. Res se bo doma malo manj vrtelo okrog nje, mama bo težje popazila vnuka, vendar verjamem, da bo sčasoma vse v redu in si bosta lahko še pomagali ena drugi.

mal si zafrustrirana.
A si mislila, da so tvoji nehal seksat, ko so tebe naredili, ali kaj?

Mislim, da ti je prehitro “udarilo” v glavo vse najslabše, če bo nosečnost tvoje mame šla kot po načrtu, pa se raje osredotoči na dobre strani tega otroka. Govorim iz svojih izkušenj kot precej starejša sestra.
1. Pusti jima veselje in raje podpri mamo, kot je ona tebe v tvoji nosečnosti. Ne pozabi, da je to tudi zanjo občutljivo obdobje. Ne bodi sebična, ampak spoštuj njene želje, ti si odrasla, in tako sta tudi tvoja starša.
2. Mogoče se boš začela veseliti šele kasneje ob rojstvu, ampak ta otrok bo nekdo, ki se ti bo približal na poseben način. Pomisli, da je to nekdo, ki ti bo podoben, saj bo edina oseba poleg tebe, ki bo imela enake gene.
3. Zagotovo te bo imel zelo rad! Starostna podobnost s tvojim otrokom bo prinesla to, da bosta lahko tudi preživljala skupni čas ob igri in si bosta vedno blizu kot brata.
4. Srčno upam, da do novega brata/sestre ne boš mačehovska, saj je to družinski član, ki te bo potreboval v tvoji vlogi, tako kot tudi ti njega ko boš starejša in obnemogla.

Zase se brigaj pa bo, to je njuna stvar

Odgovor na objavo uporabnika
EgoisticnaSi, 01.01.2021 ob 15:07

Ja in? A sta bolna? Komaj skrbita zase? Ju financno podpiras? Ce je odgovor ne, se brigaj zase. Tebe sta podpirala celo zivljenje dokler se nisi odselila (upam).

Ce te skrbi, da bos dobila manj pozornosti in denarja, je to tvoj problem. Ne bodi egoisticna. Ali te skrbi dejstvo, da se vedno seksata? Pod svojim pragom pometi. Pa ne met otrok vec, ker si egoisticna.

Bravo ?

Ni se za sekirat, so pač dobre in slabe strani. Edinka ne boš več, boš pa imela več miru pred starima dvema. Ne boš vsega dedovala, ne boš pa tudi imela na grbi starih dveh, bo tanov otrok.

Upam, da se je rodil lušten dojenček…Zdaj se že smeje in kmalu bo dobil prve zobke …ali pa že ima kakšnega…

Sporoči, kaj ste dobili : fantka ali punčko?

Čestitke!

Mogoče je za splav bilo prepozno,mogoče je mislila da je v meni,pa sta se tako izgovorila,

Zanimivo, da ljudje pri 26, s svojim otrokom, še vedno niso odrasli. Pritoževalke se izbira njenih staršev ne tiče. Upam, da je do zdaj že sprejela tega dojenčka.

Šok, 31.12.2020 ob 13:46

Človek se obrne na vas, vi mi pa naprej mečete, da me vse skupaj moti zaradi dediščine?! Sploh nisem pomislila na to, kaj šele da bi se s tem obremenjevala!

Meni se zdi, da sta recimo 10 let prepozno načrtovala 2. otroka.  Kakšna dediščina?!  Kako bosta čez 15 let skrbela za najstnika. Onadva bosta 60. Pri 60 si lahko zelo zdrav, okreten itd. Lahko si pa tudi že betežen. Odločitev se mi ne zdi pametna nikakor.  Ti se sprijazni s tem in jima želi čim več zdravja in seveda veselja z otrokom.

Čestitke.

Tudi to se zgodi da je stric mlajši od nečaka…

Pač. Morda nista ravno načrtovala…presenečenje, ki ga nista zavrnila.

Saj ne norem verjet. Je kdo sploh pomislil na otroka? Tistega, ki bo pri 15 letih imel mamo staro 60 let očeta najbrž še starejšega ali enake starsti kot mamo za povrh pa še nečaka,ki bo starejši od njega. Deležen bo veliko zbadljivk, norčevanja od svojih vrstnikov.

Postavljen bo pred preiskušnje in izive pri katerih bi mu v normalnoh razmerah pomagali starši tako pa bo on pomagal njim.

Danes so lahko mamice ali atiji pri 60 videti boljse ,kot pa mladi “starokopitni” starsi, ki ne dajo nic na sebe.

Šok, 31.12.2020 ob 13:35

Sem edinka, stara 26 let. Sama imam že leto in pol starega otroka. Danes pa “novoletno presenečenje”. Mati je pri 45 letih noseča. Z očetom seveda. Sem v hudem šoku. Da pri teh letih dobim brata ali sestro?? Da bo nečak (moj sin) starejši od strica/tete?? Nisem pričakovala, da sploh načrtujeta še enega. Da, prav ste prebrali. Bil je načrtovan! Kaj jima pere po glavi, da sta se pri teh letih v to podala?? Kot da ju ne poznam več. Verjetno sta starša pričakovala, da bom vesela in da jima bom čestitala, ampak je bil moj odziv popolno nasprotje. To me je tako šokiralo, da sem ju celo zmerjala, kaj jima je, če se jima je zmešalo. Partner je rekel, da pretiravam, ampak res ne morem dojeti.

Morala sem se nekomu izpovedati. Nekomu, ki me bo morda razumel. Vi imate trezno glavo, jaz sem še vedno v šoku. Kaj vi menite?

Dej ne dramatiziraj. Neboš več edinka to je problem… Zakaj nebi mela. To je njihova odločitev ne tvoja. Kaj si pričakovala da boš vse ti podedovala zdej so pa stvari malo drugačne??

Ta otroček je že rojen, če ni provokacija in če je vse ok.

Sem mama različno starih otrok.

Najprej trijebolj kot ne skupaj. Ko je bila hči 20 in nekaj, smo dobili še enega.

Najprej šok, zdaj pa je naša igrača. Si ne predstavljam življenja brez njega. Kako bo naslednjih 20 let?

Ne vem.

Kot nisem vedela pri 21-ih.

Pa je bilo preteklih 20, 25let zagotovo bolj turbulentnih, nestanovitnih, kot bo naslednjih 20, če bo le zdravje služilo.

Pravzaprav imamo za najmlajšega veliko več časa. Ni več študija ob delu, ni več postavlhanja firme na noge, ni več gradnje hiše, …..

Mi je žal, ampak včasih so me vznemirjale nepomembne reči. Zdaj me ne.

Včasih sem mislila, da mora biti stanovanje on kasnwje nova hiša pospravljena v nulo. Zdaj ne. Če ne utegnwmo, če se gremo raje igrat, naredimo kasneje ali pa našo gospo, ki pride pospravljat, prosimo za uro ali dve več. Pred 20-imi leti sva bila z možem sama za čisto vse. Brez babic, brez denarja za pomoč pri npr. čiščenju.

A dejte no tudi moji se je keglalo po 40 tem pa sem jo postavil na realna tla…obstaja čas za mladost, čas za otroke, čas za sebe in čas za umiranje.

No, pri 45 letih ženska sploh ni še stara, ene imajo pri teh letih prvega otroka! Boš videla kako boš vzljubila tudi to dete!

Ok, Ce te ni to zmotilo kaj pa te je potem?

Ne razumem kaj bi te lahko motilo pri tem, da bo nekdo drug imel otroka?

Tudi sam imam teto ki je 3 leta mlajša od mene,,, nič hudega,,, bosta pač z tvojim sinom čez 15 let pila skupaj okoli,,,

Mnogo se jih za prvega otroka odloča šele pri 40 letih.

Razmišljam pa malo v drugo smer.  Ste morda ena teh novodobnih mamic,  ki svojim staršem nikakor ne zaupa vnuka v varstvo… ki se boji, da bodo dedki in babice jim dajalo preveč sladkega, preveč  tega in onega… in zaradi tega  uredijo tako, da so vnuki čim manj  v stiku  z dedkom in babico?   Morda bi bila njuna odločitev drugačna,  če bi jima družbo delal vnuk ali vnukinja.

Sicer sta pa dovolj mlada, da bosta poskrbela tudi za vašega bodočega bratca ali sestrico  in verjetno mnogo bolje in bolj ljubeče kot marsikateri starši  ki so vaši vrstniki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close