Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Stara sem 26 let in bom dobila brata/sestro

Stara sem 26 let in bom dobila brata/sestro

Najbolj normalno je, da se gredo stare babe mladih mam. Hčere pa suhe veje, cela masa je danes samskih bab brez otrok 35 +. To je taka cvetoča prihodnost, da boljše ne more kazat.

Pozdravljena te popolnoma razumem.. prestajam dosti podobno situacijo, stara sem 25. Moj oce je 49 in ima partnerko eno lezo mlajso od mene… da ne govorim da imam se dva bratca pol bratca ki sta tudi od druge matere… no in za nobenega od otrok oce ne poskrbi financno ( govorim o prezivnini)…. tako da je moj oce ampak takemu bi bilo treba jajca odrezat da se to nebi dogajalo. Tako da jaz te razumem sem tudi sama v soku ampak nimam kaj spremeniti nic nemores zamer tudi nerabis gojiti… ni vredno.. enostavno sprejmi zaradi sebe same

Jaz te čisto razumem da si v soju. Ni mi jasno da sta se tako pozno odločila še za enega otroka. Pri 45 ih roditi je zame norost, sama imam 45 let in nikakor ne bi imela sedaj še enega otroka. Ni šans. A prej sta kak omenjala da želita otroka? Nimaš pa kaj, to je njuno življenje.

To je telo tvoje mame in tu ne mores nic. So tudi vse pogostejse situacije ko so necaki starejsi od tet in stricev. Pac so taki casi. Mogoce sta si vedno zelela se enega otroka pa jima ni uspelo. Poznam gospo ki je po 20 letih truda prvic donosila pri 51 letih. Tako da tudi starost je relativna…vazno v kaksni kondiciji je.
Ti lahko mamo samo podpiras in ji zelis dobro. Ce tega ne zmores raje pojdi nekam proc. Ni cas da jo sekiras s svojo ozkogledostjo.

Ne vem kaj te pere..
In če je mama noseča. Bodi vesela za njiju!
Koliko oseb poznam, ki so mlajši od svojih nečakov. Moj mož je mlajši od 4 nečakov. Oče, 49, in mama, 46, ga nista načrtovala pa sta ga obdržala. Ne polbrat, niti brat in sestre niso imeli probleme. Pa je imel polbrat že 2otroka, sestri obe noseči. Imela jih je edino zafustrirana sestra z 2 otrokoma, ki je še danes mnenja da je njen polbrat za odpis, nezaželjen pankrt.
Jaz bi na mestu tvojih staršev s teboj imela samo kontakte zaradi vnuka. Žal se vidi, da si edinka in ne premoreš malo so čustvovanja 🤷🏻‍♀️
In karma je p**, ne želi drugemu slabega.. Kontra 2x vrne!

Najbolj normalno je, da se gredo stare babe mladih mam. Hčere pa suhe veje, cela masa je danes samskih bab brez otrok 35 +. To je taka cvetoča prihodnost, da boljše ne more kazat.
[/quote]

Res je. Zato pa potem take ženske dajo noge narazen prvemu ki jo hoče nategnit, zanosijo, ga pustijo ali pa potem jokajo po porodu, kakšen odnos imajo. Ljudje so čisto bolani danes, svetu se že meša. Ja res je da sta v letih, ampak v kolikor sta zdrava, finančno dobro stroječa, pomoje ne bo problema.

Razumem sicer tvojo “skrb” in pomisleke in mogoče so celo upravičeni, pa vendar, sama sem stara 42, imam 20 letno hčer, brez katere bi bila druga hči, stara 7 let precej na slabšem, ker dostikrat nimam energije in me starejša rešuje, ko mi pomaga. A če bi se kljub temu, da imam zaščito, hormonski vstavek, zgodilo da bi zanosila, ne verjamem, da bi psihično prenesla splav in bi se verjetno kljub vsemu odločila obdržati in poskušala priti v dobro kondicijo zavoljo otroka. No, in hočem povedati, moja 20-letnica,dobesedno včasih prevzame vse dolžnosti in bi mi lahko resnično povsem upravičeno očitala nosečnost oz. odločitev, da bi obdržala, a kljub temu, če bi moja hči tako odreagirala, bi ji najmanj z žajfo usta umila. Ajde, da normalno, v normalnem tonu izraziš pomisleke in skrb, pravilno in vsa čast, da pa vzrojiš pa… halooo??? Upam, da se staršema opravičiš.

Klap, klap res izvirna provokacija.

Ta debata je še en pokazatelj kaj vse ta kugla nosi.Sram me je živeti v takšni državi, ko pa berem takšne nesramnosti.A bi bilo drugače če ne bi napisala,da je EDINKA? So vsi edinci kar razvajeni?! Mislite, da če ste spoznali enega razvajenega pamža,da so pa kar vsi isti?! Prosim vas ljudje! Seveda, da ni normalno, da sta se pri teh letih odločila za otroka! Vsako življenjsko obdobje je z razlogom! Razumela bi, da ne bi imela še nobenega,ampak tole pa ne. Poleg tega, dediščina? Resno?! Kdorkoli že si, prav si naredila meni bi se tut zmešalo, da mi mojadva to receta ker so pri teh letih prestari za karkrsen koli takle podvig!

Super se mi zdi…in pogumno. Vso spoštovanje do njiju, zaradi tvojega egoizma pa mi gre na bruhanje.

Nimaš se kaj vtikat v njuno načrtovanje. Varuška sorojenca pa tudi nisi. Starša ti žal pri čuvanju tvojega ne bosta mogla pomagati, ker bosta preutrujena od najmlajšega. Zdaj si sama za vse svoje družine. Jbg imaš pač smolo.

Te razumem, jezo, razočaranje, žalost. Ampak tu se ne gre zate temveč za tvoja starša, njihovo življenje, njun otrok, njun odnos,.. Tebe imata sigurno zelo rada, ampak obsojanje nebo pomagalo. Kdo si ti, da boš povedala kaj je prav in kaj narobe? Kdaj si pustimo pravico, da govorimo da nekdo nekaj dela narobe, če je v nasprotju z našimi prepričanji, pričakovanji,.. Bodi srečna, da boš imela nekoga čez 20, 30 let, da ti bo prišel pomagat na vrt ali pri kakih opravilih okrog doma,.. vse bo dobro na koncu.

Eni tu ste res obsedeni z dediščino, bleščavi totalno. ženska sploh na to ni niti pomislila, njo je šokiralo, ker bo tako pozno dobila sorojenca. Saj mene bi tudi. Saj je res čudno, pri 45 ih roditi, dajte no. Pa še planirala sta. Če jima je dolgčas, bi posvojila psa ali mačko. Ta leta so najlepša, da greš kam, se začneš s seboj ukvarjati, onadva bosta pa plenice menjala. Tudi psihično ne bosta sposobna in dobra starša, marsikdaj potem starejši otroci prevzamejo vlogo staršev. Zame neumnost. Imam 45 let in ga ni denarja na svetu da bi imela otroka. Tudi telo to sporoča, ženske prehajamo v meno. Nimaš potrpljenja. Jaz se čisti strinjam z avtorico, to je neodgovorno.

Razumem, da te je šokiralo, a biti jezna na njih in jih zmerjati nimaš za kaj. To je njuno življenje. Jaz ju razumem, saj sem sama po 45. ko me sin več ni potreboval čutila praznino v domu, pomanjkanje občutka, da me nekdo potrebuje, pomanjkanje veselja in radosti, ki ga prinaša otrok. Morda si prej finančno nista mogla privoščiti dva otroka, pa sta hotela nuditi tebi vse, sedaj ko si samostojna pa lahko vlagata še v drugega otroka…kakorkoli sta še sposobna imeti otroka in očitno imata željo zato ni tu nič narobe. Lahko bo lepo, pa se bo tvoj otrok igral s tvojim bratom saj bosta podobne starosti…

Bolje imet otroke pri 20 ko si se sam otrok. Nimas redne sluzbe, otroke ti starsi cuvajo, zivis pri njih, sovrstniki zurajo, ti pa ponoci umazane plenice menjujes. Tvoje odlocitve so bolj povezane s hormoni, kot pa z zdravo pametjo. Pri 40 ko otrok odraste pa se babi zmesa in zeli nadoknaditi zamujeno. Videla sem ogromno primerov, ko so 45 letnice hodile k mladini v disko. Ko pa sem videla, kako so se slinile z 20 letniki, pa sem skoraj bruhala.

Veseli se za naraščaj in za starša. Verjetno imata pozitiven vzrok za to odločitev. Na koncu bosta nerazdružljiva z bratom oz. sestro.Ne oziraj pa se na komentarje o dediščini in podobno, to napiše človek, ki ima sam to v glavi(denar, samo denar). Boj se takih ljudi.

Razumem te. Sama sem bila sicer mlajša, ko sem izvedela, da pride še en otrok. Mama ga je imela pri 40ih.

In kar sem videla, me je prepričalo, da ženske 40+ niso več primerne za imet otroke.

Če razložim, lahko sem videla, kako mama velikokrat preprosto ni imela energije, da bi rihtala “tamalega” in lahko si mislite, kolikokrat sem ga morala kot starejša sestra čuvat.
Še zdaj po 10ih letih, vidim, kako mama že obupuje nad njim, ker nima energije, da bi se z njim ukvarjala. Tako je mali cele dneve pred mobijem ali pred računalnikom in ga te naprave praktično vzgajajo.

Glede očeta, je kar starejši od mame in že leta nazaj se mu ni več dalo ukvarjati z otroki. Pri njegovi starosti (70) je to razumljivo.

Kakor sem hvaležna za malega in izkušnjo z njim (najboljša kontracepcija ever 😛 ) mi je vseeno hudo zanj, ker se spominjam, kako so se z mano starši ukvarjali (igrali družabne igre, me vozili okoli športat, me naučili gospodinjskih opravil) in kako je on prikrajšan za marsikaj od tega.

Se boš navadila. Moj oče je pri 67 povijal s 33 letno. Jaz star 47, moja hčerka 28, vnuk 6, polbrat pa 1 in na poti drugi pol brat😁

Nic takega
Moja mlajsa sestra je porocena s stricem mojega moza. In ta stric je leto mlajsi od mojega moza. Ima pa se teto ki je mlajsa par let.
Tako da moja otroka n moj moz imajo iste sestricne. Vcasih se na kakem dogodku ko se zberejo moji prijatelji in sorodniki temu nasmejimo do solz ko kak novi udrlezenec ne skapira kako to gre

Pozdravljena,

tudi sama sem edinka, stara 26 in če bi se to meni zgodilo, bi bila v istem šoku kot ti.
Biti edinec je posebna stvar, ki jo needinci nikoli ne bodo razumeli. Vez ki jo imamo z našimi starši je drugačna. Mi smo zadnje edini in oni so samo naši. Tako živimo in tako smo naučeni. Jaz sem mojim staršem pri 15ih letih povedala, da nočem nobenih bratov ali sestric, ker priznam, da si nisem znala niti predstavljat se nekoga med nami. Mogoče se sliši egoistično, ampak tako je. Mi smo bili vedno trije mušketirji in to je bilo zame to. Na srečo jima niti na kraj pameti ni padlo, da bi imela še enega otroka, tako da sta se ob moji ‘zahtevi’ samo smejala.

Verjame da ti je hudo. In tudi če imaš že svojo družino, še vedno pripadaš tudi k svojim staršem. Popolnoma razumem tvoje občutke.

Ampak vse bo ok. Novo življenje vedno prinese samo pozitivo. Sprejmi to kot novoletno darilo in dejstvo, da bos imela še nekoga več, ki ti bo stal ob strani.
Srečno!

Žal mi je, da ste se tako odzvali. Otrok je dar. Poskusite se ga veseliti. Starša imata pravico imeti še otroke in globoko ju spoštujem, ko sta se pri 45 letih odločila za še enega otroka. Običajno tak otrok zelo poveže družino in veliko nauči vse člane. Veselite se, ne veste še s kakšnim poslanstvom ta otrok prihaja na svet in koliko dobrega bo storil za vas. Predlagam vam, da se staršema opravičite in poveste, da ste bili šokirani, ker niste pričakovali , da boste dobili sestro ali brata in da ste kot edinka nekako ljubosumni in posesivni do niju, ker ju do sedaj niste z nikomer delili. Vas zato ne bosta imela nič manj rada. Za niju to sedaj pomeni neko novo življenje, nov začetek, otrok ju bo zelo osrečil. Imejte v mislih, da se v zrelih letih za otroka odločijo le ljudje, ki si zelo dobri ,imajo veliko srce in ljubijo življenje. Bodite ponosni in hvalećni, da imate take starše. Vse dobro želim vsem. Lepo življenje boste imeli, če mu le ne boste obrnili hrbta.

Eh, ti si bila prepričana, da boš lahko babici podtikala otroka, medtem ko boš furala svoje hobije in si jemala fraj vikende za pohajanje z možem, sedaj te je pa mati zafrknila. Kaj težiš? Čisto dovolj je še mlada, da ima lahko še enega. Smrklja ena, če bi meni takole kokodakala, bi te hitro postavila na svoje mesto.

Najprej sama sebe zrihtaj, bòš imela dovolj dela.

Najprej sama sebe zrihtaj, bòš imela dovolj dela.
[/quote]

Sem dovolj zrihtana, da ne pametujem svojim staršem, kaj lahko počnejo in česa ne.

Je imela mojega moza pri 20ih. Tam pri 40ih si je omislula da bi ona pa se enega otroka. Rodila je pri 42, ko je bil starejsi star 22. Cez 5 let sva tudi mi2 dobila otroka stara tedaj 25 in 27.
Sedaj je tasca 55 tast proti 60, bolijo kolena bolito boli ono, mali bi potreboval akcijo onadva s tastom pa sprehod na izzy tam do 2km/h. Kdo mislite da se ukvarja s pubecom?ga vozi smucat? Kolesarit? Kampirat? Sportat?
Da bi mi cuvala moja otroka/vnuka? Prevec utrujena.
Ne vem kje je imela pamet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close