Stara sem 26 let in bom dobila brata/sestro
No, en velik WTF je popolnoma upravičen. Bolj je to, da boš dobila pol-otroka bolj kot sorojenca. Sej bo… Nimaš kaj. Upam, da bosta vsaj varstvo za tvojega kdaj ponudila. Malo je *** pristop… Malo mnogo. Naj te ne bo sram biti nejevoljna in nasršena do staršev, dokler se nad otrokom ne “znašaš”. Najbolj me je ta “načrtovan” ujezil… Če bi se zgodilo je eno, ampak da tako za tvojim hrbtom spletkarita pa res ni lepo.
Se bosta pa vsaj tvoj otrok in njen/njegov nečak razumela pri tej starostni razliki :/
No, en velik WTF je popolnoma upravičen. Bolj je to, da boš dobila pol-otroka bolj kot sorojenca. Sej bo… Nimaš kaj. Upam, da bosta vsaj varstvo za tvojega kdaj ponudila. Malo je *** pristop… Malo mnogo. Naj te ne bo sram biti nejevoljna in nasršena do staršev, dokler se nad otrokom ne “znašaš”. Najbolj me je ta “načrtovan” ujezil… Če bi se zgodilo je eno, ampak da tako za tvojim hrbtom spletkarita pa res ni lepo.
Se bosta pa vsaj tvoj otrok in njen/njegov nečak razumela pri tej starostni razliki :/
[/quote]
…bili so trije otroci…odrasli, ko se zgodil četrti otrok…starša sta šla proti abrahamu…in kaj je najbolj žalostno pri tej zgodbi…ne ni zbolela mama, oče…ta punca je zrasla v dekle, se poročila imela tri otroke…in umrla…in tako sta starša ki sta bila krepko čez 80 pomagala skrbeti za vnuke.
Tako da v žiljenju ni NOBENEGA pravila, zagotovila…življenje je nepredvidljivo….
Mami želim mirno nosečnost, lep porod, avtorici pa…čestitke da po toliko letih postanete velika sestra!!
Vas popolnoma razumem, da ste šokirani. Zdaj pa se poskusite postaviti v položaj vaših staršev. Dobila sta hčer, jo vzgojila, izšolala in postala je mamica. Njima je “zmanjkala” skrb za nekoga, ki mu bosta lahko nudila vse to, kar sta tudi vam. Iz mojega stališča sta se podala na razburljivo pustolovščino njunega življenja, ki samo kaže kako močno vez imata in želita to z nekom deliti. Verjemite, da nista edina in njuno načrtovanje povečanja družine podpiram. Pustite predsodke na strani in če ju imate vsaj malo radi, jima dajte blagoslov, da bosta oba sprejemala nosečnost kot mirno in zaželeno. Lani sem bila na razgovoru pri anesteziologinji in povedala mi je skoraj identično zgodbo vaši, le da je ona bila mamica pri 46 letih. Veste, kaj je rekla. Prvi otrok je vedno prvi ne glede na vse, ta je bil pa dar in kot takega sva ga z možem tudi vzela. Odrasli ste, živite svoje življenje z malo štručko, staršema pa pustite veselje, da nadaljujeta začrtano. Vse najlepše in mirno 2021 🤗
[/quote]
Od kdaj pa je odločitev dveh partnerjev za otroka spletkarjenje za hrbtom drugih otrok??? A ti resno misliš, da bi njo morala vprašati za dovoljenje??? In zakaj bi morala starejši hčeri nuditi varstvo, ker pričakujeta še enega otroka al kaj??? Če ima starejša hči svojo družino, najbrž živi na drugem naslovu in se je prihod še enega člana ne bo nikakor dotikal. Če pa ne živi na drugem naslovu, pa je ona kvečjemu breme staršem s svojim otrokom…. Pa a ste šli čisto adijo. Seveda razumem šok avtorice teme, ker pri teh letih (njenih) ni pričakovala, da bo postala sestra. Vseeno pa se mi zdi njen odziv malček preveč egoističen. Upam, da ko se šok poleže, bo razumela, da je ta otrok želja njenih staršev in se bo lahko z njima veselila.
Tudi sama sem edinka, a sta me v tvojih letih starsa sokirala z locitvijo.
Raje bi videla, da sta me sokirala z bratom ali sestro.
Z mozem imava enega otroka tvojih let, midva sva v letih tvojih starsev in se kdaj pohecamo, kaj ce se zgodi… Jaz se sicer ne bi upala, mislim da je zdaj res prepozno, a najin otrok pravi, da je to najina stvar.
Starsa sta ti v teh letih dala vse, postavila sta te na noge in sla si svojo pot. Kaj bi rada vec od tega?
Eni ste pa res mal ubrisani! Pač, ni ravno običajno, da je tvoj otrok starejši od tvojega sorojenca.
Vse “tapametne”, kako za rodit ni nikoli prepozno – mojo teto so imeli pri babičinih 46 letih. Pri dvajsetih je ostala brez očeta, od 27ega do 37 pa je skrbela za dementno mamo. Sodelavca so starši imeli, ko je bla mama 47, fotr 53. Ni dopolnil tridesetega leta, ko je že pokopal oba.
Čist tko, dejte ta svoja pametovanja pa strah pred tem, da vas na stara leta ne bo imel kdo dat v grob, mal v perspektivo. Če rodite pr 35ih, boste stari 50 let, ko bodo otroci 15. Roko na srce, po 45emu smo v letih ta stare starše i ne starše.
Ko je men mat žgolela, da je noseča z drugim otrokom, je bla surla do pakistana, ko sm ji rekla, da sicer vem, da je nenadoma moda, da maš otroke po 35mu, sam da je prestara.
Moja mama je rodila pri 43 letih, jaz sem bila stara 18 let. Brata imam neskončno rada in se res razumeva. Ampak… Za njega je življenje veliko težje, ko je bilo zame. Zelo veliko razlogov je, pa ne bom pisala, ker je itak brez veze, ker babe vse popljuvajo.
Dejstvo je, da so za otroke rojevat mlade mame. To je dejstvo. Ampak pri moji mami se je zgodilo in tudi slučajno ni pomislila na splav. Saj pravim, neskončno sem vesela, da imam še enega brata, ampak…
pri meni je bila razlika 18 let. Ni bilo lahko, ker sem pazila jaz na otroka in kasneje, ko sem hotela imeti svojo je bilo breme. brata imam rada, vendar je razlika velika in prepričanja drugačna.
NE glede na to, kar pravijo tukaj in ostali, imeti otroka tako star je neodgovorno, ampak če sta se zanj odločila, je vprašanje, bosta onadva pazila na otroka ali boš ti tista ki boš morala otroka merkat?
Imeti otroka tako pozno, vsaj v teoriji v tako poznih letih (izmišljena zgodbica), se reče flikanje zakona. Ženska, čigar mož rad skoči čez plot, poskuša “ukradeno” čustveno pozornost prenesti nazaj nase preko otroka, da se možek malo manj ukvarja z ljubicami in bolj z otrokom.
Kaj ga serješ, poznam primer v živo, pa ne gre za to, ona toliko stara, partner 65, če je glih foter ni važno, ampak uradno je, dva otroka pa od prej, seveda spet ne vse z istim.😁 Zakaj pa gre, pa vrag si ga vedi, ampak obe s sestro skupaj rodili, isti mesec, una je dve leti mlajša, ima pa 62 letnega novega jebača in naj bi bil ta oče, zraven že odraslih otrok s prejšnjim dedcem. Evo, malo napni svoje možgančke v smer psihologije, to pa vsekakor ni izmišljeno.😁
Ja in? A sta bolna? Komaj skrbita zase? Ju financno podpiras? Ce je odgovor ne, se brigaj zase. Tebe sta podpirala celo zivljenje dokler se nisi odselila (upam).
Ce te skrbi, da bos dobila manj pozornosti in denarja, je to tvoj problem. Ne bodi egoisticna. Ali te skrbi dejstvo, da se vedno seksata? Pod svojim pragom pometi. Pa ne met otrok vec, ker si egoisticna.
Forum je zaprt za komentiranje.