Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Stara sem 26 let in bom dobila brata/sestro

Stara sem 26 let in bom dobila brata/sestro

Sem edinka, stara 26 let. Sama imam že leto in pol starega otroka. Danes pa “novoletno presenečenje”. Mati je pri 45 letih noseča. Z očetom seveda. Sem v hudem šoku. Da pri teh letih dobim brata ali sestro?? Da bo nečak (moj sin) starejši od strica/tete?? Nisem pričakovala, da sploh načrtujeta še enega. Da, prav ste prebrali. Bil je načrtovan! Kaj jima pere po glavi, da sta se pri teh letih v to podala?? Kot da ju ne poznam več. Verjetno sta starša pričakovala, da bom vesela in da jima bom čestitala, ampak je bil moj odziv popolno nasprotje. To me je tako šokiralo, da sem ju celo zmerjala, kaj jima je, če se jima je zmešalo. Partner je rekel, da pretiravam, ampak res ne morem dojeti.

Morala sem se nekomu izpovedati. Nekomu, ki me bo morda razumel. Vi imate trezno glavo, jaz sem še vedno v šoku. Kaj vi menite?

Zate je večji šok dejstvo da ne boš več edinka, da ne bo vse tvoje kot pa da boš dobila sorojenca. To je tvoj problem.

Da ne boš pojerbala vsega si mislim in te zdaj boli.

Je mamo vendarle srečala pamet, ker jo ni imela, ko je tebe dobila?

Človek se obrne na vas, vi mi pa naprej mečete, da me vse skupaj moti zaradi dediščine?! Sploh nisem pomislila na to, kaj šele da bi se s tem obremenjevala!

Dokler ti ga prisilno ne potisneta v varstvo, je to njuna stvar. Sama imam dvajset let mlajšega brata in za nameček še strica, ki je moj vrstnik – ampak se z obema zelo dobro razumem in sem vesela, da ju imam. Daj temu otočku možnost – morda ti bo nekega dne eden najljubših ljudi na svetu.

Jaz te pa čisto razumem.
Ko prebiram” jaukanje” mladih mamic kako je vse narobe, ko ni vrtca, pa otroke je potrebno zabavat, hranit in vse ostalo. Kako bo letala za malim otrokom? nisi nam napisala kako je v kontaktu z vnučkom.
Kaj pa če načrtovalka otroka pri skoraj 50 zboli? Komu ostane skrb za otroka.
Oplojevalec bo nabijal starejši sestri naj poskrbi za sorojenca. Zakaj že?
Vsaka starost prinese svoje.
Morda bo ” pojerbala” smo skrb za otroka.
Še dobro, da ti niso za božič podarili majico potiskom in napisom STAREJŠA SESTRA BOM.
Pa šalo na stran. Imaš svojega otroka, partnerja in verjamem, da boš poskrbela tudi za mlajšega sorojenca- ko, ampak šok, da pri teh letih načrtuje otroka pa verjamem da ni majhen.
Drži se, pojdi na sprehod in si zbistri isli. Saj bo, pravijo in vse dobro ti želim.

Njun otrok, njuna odločitev in skrb.
Itak nimaš kaj in ne dramatiziraj.
Tebe sta imela mlada in očitno nimata želje na stara leta letat po svetu in bit osamljena. Eni imajo pri taki starosti prvega otroka, dandanašnji je to precej običajno. Tudi včasih so ženske rojevale v takih letih, ker pač ni bilo kontracepcije in je bilo običajno, da so bili nečaki starejši od stricev/tet……Važno je edino, da bo otrok zdrav.

Avtorica, stara si 26. Imaš svoje življenje. Tvoji starši svoje. Si razvajena.
Pusti staršem da živijo tako kot NJIMA paše. Tebe sta spravila do kruha, polnoletna si. Svoje delo sta opravila. Še enkrat razmisli, preden kot ena razvajenka kokodakaš.

Tukaj na monu se gleda vse skozi denar. Preračuna se. npr. kolko si dobil za darilo za r.d.ali poroko, toliko boš “vrnil” darovalcu. Ali obratno. O dediščini pa …joooj, raj ne bi.
Jaz te razumem, da si malo šokirana. Roko na srce, stvar je malo nenavadna, vsaj ne običajna. Se pa dogaja , ljudje lepo živijo naprej in se imajo fajn. Tako na to glej.

Da sta rabila četrt stoletja, da sta po tebi prišla do sape… optimista.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Moji kolegici niso hoteli starši nič pomagati, želeli ste imejte. Hudo bo če se komu kaj zgodi, sicer pa nikoli ne veš, eni imajo nesrečo drugi pa živijo več 80 let.

Saj se boš pomirila in prebolela. Prva reakcija je bila pa res malo preveč burna. Tvoja mama je res ful ful mlada, če sta si z očetom želela še enega otroka, če sta oba fit in finančno solidna, res ne vidim razloga, zakaj ga ne bi imela.
To, da je stric mlajši od nečaka, ni nič takega.
Jaz imam kolega, ki ima 35 let mlajšega brata. Mama je zadnjega otroka rodila krepko po 50. letu. Kolegov sin je skoraj 10 let starejši od tega brata, se pravi od svojega strica? Sem sploh prav povedala? Poznam tudi babico (porodničarko), ki je bila ob porodu svojega najmlajšega sorojenca, ker je že delala v porodnišnici.

Postal je drugič oče, ko je bil vnuk star 10 let. Se zgodi.

Tvoji vsestranski posti imajo eno skupno frazo: Ne vem, kaj se mu (jim) pere po glavi 🙂

Brezvezne zgodbe, nerealne…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

pri teh letih si z njim ne boš pomagala za družbo. Morda tvoj otrok.
ja, najbolj se ti bo pa poznalo pri dediščini. To je pa res. Pomisli, lahko za 100.000 eur ali več… odvisno koliko premoženja imajo starši. To je pa šok, ja. Vsaj zame bi bil. Morda bodo njemu dali še več v kak sklad za vsak slučaj…

To je dobra energija, lepa. Prinaša borbo in trdnost, ter srečo in veselje.
Je streznitev za vse. Ko se ti šok poleže se opraviči in vse bo v redu.
Je tudi možno, da bo ta, ki se bo rodil nekdo, ki ga boš imela v življenju najraje in bo predstavljal nekaj brez katerega bi bilo tvoje življenje prazno.

Ne glej nanj kot na rivala ampak glej na to kot na pridobitev in veliko darilo.

Povedal bi ti še to,da je tvoj odziv bil normalen in da zato nisi napačna pa tudi starši niso izgubili stik z realnostjo. lepo bodi in zdrav naj bo ti pa tudi

Brigaj se zase, pa bo. Veš, koliko “mladih” prvič mamic je starih 40 in čez… Sem prepričana, da se bo bolje znašla kot se ti.
Bo pač skrbela za svojega otroka, ne za tvojega, itak te to najbolj boli. Mogoce sta pa tvoja starša dognala, da ti le tako lahko postavita mejo…

Pevec Enrique Iglesias je bil star 30, ko se mu je rodil stric 🙂
Tko da imaš še nekaj fore.

Še dobro, da ti niso za božič podarili majico potiskom in napisom STAREJŠA SESTRA BOM.

hehe.. pa saj točno to so naredili :))

Avtorica, razumem tvoj šok, popolnoma razumem. Ampak se bo poleglo, se zgodi, pač. Vidiš, da tudi nekaterim drugim. Je že prav tako, sprejmi, česar ne moreš spremeniti;)

Očitno si ti ponesrečen primerek in sta napravila boljšega.

To pa niso lepe besede za tako lepo ime.

Očitno sta človeka ekstremov. Tebe je imela mama pri 19, tega bo pri 45.

To ni tvoja odločitev, saj to veš. Čestitaj in jima zaželi srečo in se veseli z njima.
Veliko ljudi ima zdaj otroke po 40 in – to ni tvoja stvar. Res ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close