stara in zgubana koža
Stara sem 27 let, kožo na obrazu pa imam zgubano in staro. Izgledam precej starejša kot sem . Vedno imam suho kožo. Ko se umijem jo moram obvezno namazati s kremo, drugače me kar srbi in “vleče”. Prav grozna sem. Polno majhnih gubic in ogrcev. Povejte mi kaj naj storim? Naj grem k kozmetičarki?
Enako je tudi na rokah. Roke izgledajo prav “zgarane”, zgubane.
najlepša hvala za pomoč.
Suha koža je na pogled, ko je mlada, sicer lepša od mastne ali mešane, vendar se začne hitreje gubati. Vaša koža je najbrž že izsušena, kar pomeni, da potrebuje zraven vlage tudi maščobo. V lejkarni ali drogeriji z boljšimi kremami Vam dobo znali svetovati, kaj potrebujete. Vsekakor nekaj za zelo suho oz. izsušeno kožo. In še pravilo: čim manj si umivajte obraz in drgnite z vodo. Kožo je treba čistiti z mlekom in lotionom ali tonikom za suho kožo. Lepo na vatico in nežno, pa gre vse dol. Potem pa kremo čez, vsak dan dvakrat – zjutraj + zvečer obvezno!
V Vaših letih pa je zadnja meja, da se začne uporabljati krema za prve gubice, ker ko bo prepozno, bo prepozno. Ne rabite kreme za zrelo kožo in prave gube, ampak nekaj za maldo kožo, pa prve gubice (meja je 25 let in takrat se začnejo gubice – dokazano)!
Forum je zaprt za komentiranje.