star 30, z dobrim poklicem in brezposelen – pa kje so inšpektorji
Samo to rečem? En človek vam gre tako v nos. Kaj pa ministri, ki poleg svojih kar dobrih plač, imajo še eno firmo, pa poučujejo na raznoraznih šolah, kar vsekakor ne gre vkup. A to vas pa ne moti. Človek, ki pa magari dela na črno, najbrž za to da živi, pa četudi dobro, ne njega je treba pa prijavit. Pa zakaj ne prijavite ministrov, ki sekajo na vseh koncih in krajih. A tega se pa ne upate, pa veste koliko bi s tem prišlo v blagajno, kao za vas?
pa sej ne morem vrjet kaj se greste tle gor….
kaj vse mene moti, ojoj….verjemi da bi tudi jaz delala na črno če bi imela tako izobrazbo da bi se dalo, pa žal ne gre ;(
dandanes moraš nekakopreživeti če si želiš kaj ustvariti. vsak se znajde po svoje. mi pacamo hišo že leta in leta nekaterim uspe hitro. pa kaj, so se pač znašli
še ti se daj!!!!
Zanimivo, da so vsi tisti, ki zagovarjajo “znajdi se” filozofijo, niso bili tako navdušeni, ko so Slovence na isti način “znajdi se” parazitirale bratske republike v bivši JUgoslaviji.
Parazite zagovarjajo itak samo tisti, ki so tudi sami paraziti, obenem pa nikoli ne bi pustili, da bi nekdo parazitiral njih. Dvojna morala na turbo pogon.
Jaz pa sprašujem vse take tičke in tiče, mar nimate lastnega življenja, da imate še čas kukat v tuja? mene sploh ne zanima kaj dela sosed, kdaj pride, kaj kuha, ali dela na črno al ne, naj dela kar mu srce poželi, naj živi svoje življenje po lastnih načelih, kot ga jaz!
Torej kaj imate od tega, da živite tuja življenja in ne svoja. če bi bila vađa lastna življenja polna,m srečna, zadovoljna, verjamem, da niti pod razno ne bi tikali tuja, torej vzemite se v roke in naredite nekaj iz sebe, svojega življenja, da boste srečni, zadovoljni, potešeni, skratka, da si boste rekli : “kako lepo je živet, kako lepo je življenje!” ne pa Nenehno neke pizdarije, vtikavanja, slaba volja, sekerancija za tuje…nehajte že, potem ni čudno, da je toliko slovencev med seboj skreganih, da si vsak želi da nekomu nekaj crkne in da sodišča sploh več ne folgajo!
Vsak živi tako življenje kot si ga je sam ustvaril! če niste srečni vi, dovolite, da smo srečni vsid rugi, ki garamo za vse kar imamo, pa naj bo to na črno madona al na belo, briga vas za druge in ne lapat, da le ti žive na vaših plečih, nehajte no, vaših plčeih ja se mi zdi!?!
Gabijo se mi ljudje v tem stilu, naj ga prijavim, za moj denar gre…pusti ga pri miru, pa fušaj še ti če lahko madona, vsaka taka stavr se vrača 10x, mar ti poznaš resnico, zakaj on tako dela, kaj pa če to sploh ni fuš…madona no, brigaj se zase!! zdaj pa povej še kakšne zavese ima soseda in ali ma tangice gor in ma ljubčka tudi…flavzarka!
Pa če boš že prijavila, boš morala povedat svoje osebne podatke, torej maš jajca za to??? Očitno ne.
dodajam še tole, ker veliko takih poznam in mi niti na misel ne hodi, da bi koga prijavila, še več, sem pošten človek, toda takim dam prav, da se znajdejo…veš koliko jih dela na črno, zato da lahko preživijo, ker jim država vse pobere, namesto da bi jim dajala pošteno plačo…in jih boš prijavila, ker garajo dopoldne po fabrkah, popoldne pa na fuš isto delo za 3x večje plačilo, zakaj že, ker jim takrat da delodajelc lahko ves denar, ker mu od tega ni treba plačat davke, prispevke…svinjarija ja, da plačamo še enkrat toliko davka, prispevkov kot so plače, garajo na fzš zato,da otroci lahko sploh kaj jedo…toži in prijavi državo, ker vse to dopušča, ker živimo taka življenja, da se človek mora znajti, da preživi, bolje to, kot sedet doma po kavču in delat otroke in vlečt velike otroške dodatke in socialne pomoči…take prijavljaj,lene ljudi… zdrave sposobne ljudi, ki NE DELAJO IN ŽIVIJO PA RES NA NAŠIH PLEČIH!!! Ne pa ljudi, ki delajo kakorkoli že.
in še to: pa poglej seje parlamenta, te pijavke kako skoraj spijo in jih plačujemo mi, zakaj že, da jih več ko polovico hodi tja le zato, da vsajega prvega dobe odlično plačo za nIČ…je to pravica in poleg tega skoraj vsak drugi nekaj fuša ali nakazuje delo in denar preko neke svoje žlahte, saj vidiš, da ne mine dan, da ne bi prišla ven afera kako je ta politik dobival mastne denarce preko tega in onega…in nič mu ne morejo, ker so luknje v zakonu in taki jih najdejo ali pa najamejo čeferina in taka pijavka na koncu toži še državo..veš koliko našega denarja gre na racun njih…ne pa dela na črno, nehajteno…to prijavi, te pijavke…ne pa reveže! ne podpiram dela na črno, ni govora, toda ej, dokler ne bodo uredili na vrhu, ko vsak drugi dela na črno, le da oni tega ne imenujejo tako…do takrat bom podpirala vsakega, ki se znajde enako, le da ni neki politik, ampak le sosedov pepe recimo!
Dokler vam ne bo vsem tule jasno, da vsi tisti, ki delajo na črno in na veliko služijo, pobirajo denar vsem tistim, ki moramo dohodke pač prijaviti takšne kot dejansko so, ne bo NIČ BOLJŠE.
Študentje in kakšni delavci, ki si popoldne pač MORAJO poiskati še kakšen dodaten zaslužek (ker s 400 eur se pač ne da preživeti) so druga kategorija, saj (delavci) plačujejo prispevke.
Zame so to PARAZITI z veliko začetnico in upam, da se jim velikokrat kolca in da SLABO SPIJO. Evo, sem zelo privoščljiva – pa me tožite, če hočete.
Aja, kar se tiče pa penzije, pa lahko povem samo to, da na veliko žalost se skoraj upam napovedati, da bo takšen tip, kot ga opisuješ ti, na koncu prišel boljše skozi kot nekdo, ki je delal pošteno ves čas. Saj pravijo, da bodo čez čas mizerno nizke in v najboljšem primeru bodo šle na 50%.
On bo dobil npr. 200 ali 300 EUR socialne pomoči, mi pa mogoče 350 eur penzije, ki smo jo pošteno zaslužili.
Banda barabinska!!!!
Kje je tukaj pravica.
Poanta mojega pisanja je to, da dokler bodo uni na vrhu vlekli toliko denarja na fuš, na črno, me tudi neki mali človek ne moti, ki fuša za golo preživetje! Kaj ne razumete, da nam mali človek ne škoduje, da nam škodujejo pa uni, ki nas vodijo, uni, ki na črno vlečejo na tisoče evre in se delajo, da je to pošteno, po zakonu in mi jim verjamemo, ker le kdo jih bo pa tožu ali prijavil, no saj se najde kdo, ki pa da na plan take zgodbe, samo kaj, ko se vse potuška kasneje pod preproge. To je banda in svinajrija, ne pa nekdo, ki gara cele popoldneve da preživi svojo familijo!
Forum je zaprt za komentiranje.