Stansted
Lep pozdrav!
12.7.2005 grem za 8 dni v London, pristal bom na Stanstedu (Ryanair). Ali mi lahko prosim kdo da pameten nasvet kako se potem najceneje pripeljati do mesta in kje in kdaj kupiti karto za vlak/avtobus….
Pa še če kdo ve koliko stane tedenska karta da Underground in kakšne karte se splača kupovati za Underground.
Hvala, Blaž
Par dni nazaj sem med vtise napisal, da dobiš povratno vozovnico Stansted-London za vlak Stansted Express z ISIC študentsko izkaznico za 18Ł (drugače je 24Ł). Bus je pa 15Ł. Bus vozi slabi 2 uri (če maš srečo), vlak pa 45 min.
Prevoz po Londonu je obupno drag, še najceneje te pride, če se voziš samo z avtobusi, kar zna bit včasih zamudno. Je pa res, da tako recimo več vidiš.
Jaz sem na koncu vzel kar 7-dnevno za coni 1 & 2 in se skešeral 21,40Ł. Samo za avtobuse je 11Ł, vozovnica velja pa za vse cone.
blaž,
najcenejša in zelo elegantna ter udobna metoda je z busom (po angleško: coach) in sicer s firmo Terravision. vozijo do dveh lokacij v centralnem londonu: Liverpool street station (ta je bolj na vzhodnem delu cone 1) in Victoria station (bolj zahodni del cone 1). stane pa te okoli 13 funtov povratna karta. do Liverpool street station se vozi 55min, do Victoria station pa 75min. ampak glej da vzameš TERRAVISION (informacije so na netu, utipki v google), ne pa National Express, k teli pa res vozjo 2 ure, koker je nekdo zgoraj napisal. js se z terravisionom vozim iz letališča zdaj že dve leti, se pravi da sem se z njimi že več kot desetkrat in niti enkrat ni bilo težav.
kar se pa tiče glede samega prevoza po mestu,pretuhtaj če res rabiš karto za podzemno. z busi se da kr dobro skoz pridet, če si pametno nardiš plan ogledov….
Hvala JayGatsby.
Sploh nisem vedel, da obstaja Terravision. Na netu (www.terravision.it/london) je več informacij o tej družbi. Zanima pa me, koliko prej moram recimo z Victorie (z busom), da pravočasno pridem na Stansted oz. kakšen je tvoj urnik?
Drugo vprašanje pa je za vse, ki so bili kdaj v Londonu? Čez mesec dni grem spet (z Ryanairom), živel pa bom na skrajnem jugu. Glede na to, da pridem v center Londona šele popoldne, se mi ne splača nostit rucak v stanovanje, pa potem nazaj v središče mesta. A kdo ve, če se da kje pustiti prtljago za ugodno ceno (meni se zdi, da je treba na Victoria Station plačati ene 5 funtov na osebo)?
Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.