Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Stanovati pri starših ali sam?

Stanovati pri starših ali sam?

Kaj pravite, če je nekdo samski nad 30 in s plačo 850€. Ali je bolj pametno stanovati pri starših in pomagati pri skupnih stroških, delu doma. Če bivate v hiši.
Ali pa iti v najem in plačevati drago najemnino ter komaj zgurati skozi mesec?

če si potencialen dedič in imaš namen obdržati nepremičnino – potem bodi doma, da obvladaš opravke, poznaš serviserje, … napake na nepremičnini …

Sicer pa se odseli.

doma, ker je ceneje.

Odvisno kakšen je ta nekdo in še bolj, kakšni so starši.
Pa odvisno, ali imajo ločeni gospodinjstvi in si samo delijo stroške, ali pa ima
še servis doma …kuhano in oprano in živi v “otroški sobi”….
Nians nič koliko.
Na splošno je pa bolje iti na svoje.

Ne, ne nameravam ostati za vedno doma. Ko bom imel partnerko, bom živel z njo, ampak ne pri mojih ali njenih starših. Sama zase.

Saj pišem o delitvi stroškov.
Ja, če grem na svoje, mi od plače ne ostane nič.

Ja, če grem na svoje, mi od plače ne ostane nič.[/quote]

Delitev stroškov ne pomeni, da ti daš 150 € na mesec, ostalo pa zase zagoniš…
Ja, stroški življenja so visoki…a ti misliš, da staršema kaj ostane od penzije (ali plače)?
Sploh, če te še pereta in prehranjujeta. NIČ jima ne ostane.
Probaj en mesec samo prevzet stroške za hrano….sam kupuj vse. Pa boš videl.

Ja, če grem na svoje, mi od plače ne ostane nič.[/quote]

Delitev stroškov ne pomeni, da ti daš 150 € na mesec, ostalo pa zase zagoniš…
Ja, stroški življenja so visoki…a ti misliš, da staršema kaj ostane od penzije (ali plače)?
Sploh, če te še pereta in prehranjujeta. NIČ jima ne ostane.
Probaj en mesec samo prevzet stroške za hrano….sam kupuj vse. Pa boš videl.[/quote]

Veš kaj pomeni delitev stroškov? Da večinoma jaz nabavljam hrano. Položnice plačamo po ustreznih deležih. Recimo novo peč plača vsak ustrezni delež. In tako naprej.

Mama res večinoma sama kuha.Pomivanje posodoe, čiščenje, delo na vrtu in podobno si pa delimo. Likam si seveda sam.

pa ti si za oženit ( ker namreč jaz nerada likam )

​_________________________________________ "Attitude is a little thing that makes a big difference."

Tudi jaz ne maram likat, samo kaj češ. Pač moraš kdaj pa kdaj. Seveda ne prepogosto. Pri nas smo vsi isti, noben ne mara likanja. Potem pa si vsak sam to naredi, če že mora. Drugače pa čim manj srajc in hlač na rob pa je.

Če mate sušilc je pa sploh mega, a ne?

Nimamo sušilca. Zakaj le?

Škoda. Če cunje še vroče iz sušilca res lepo zložiš, ti ni treba likat.
Večinoma.

Vprašanje niti ni tako komplicirano, če si najprej razjasniš, kaj je tvoja prioriteta – živeti sam ali kaj privarčevati. Lahko pa poskusiš z najemom in če se ti finančno ne izide ali pa ti drugače ne ustreza, greš nazaj k svojim. Morda finančno sploh ne boš toliko na slabšem, če zdaj kupuješ hrano za tri in prispevaš pri vseh drugih nakupih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close