Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Stanovanjski Kredit

Stanovanjski Kredit

Uporabnik Sporočilo >

Stanovanjski Kredit
10.5.2008 10:44:50

zabicaa

Odločam se za stanovanjski kredit. Zanima me naslednje:

Kako dolgo traja odobritev kredita? Če potrebujem denar npr. februarja prihodnje leto, kdaj je treba začet urejat kredit?
Kako dobiš denar? Na račun? Koliko v odstotkih? Kaj pa preostalo?

Katero banko priporočate? Sem pa komitent PBS.

Kredit bi vzela v znesku med 30.000 EUr in 20.000 EUR za nakup novega stanovanja za dobo do 15 let zavarovanega z zavarovalnico, ker nepremičnine še nimam, ta ki jo kupujem pa ne dovoljuje obremenitve.

Najlepša hvala za odgovore.

Kredita v omenjenem znesku skoraj zagovotovo ne bos dobila z zavarovanjem prek zavarovalnice. Ce nimas hipoteke, pri nekaterih bankah – mislim, da je med njimi Sparcasse – kredita ne dobis, pri drugih moras imeti poroka. Vsaj enega.

Casa imas se dovolj, da pa bos vedela, kako planirati, se pa pozanimaj pri svoji banki, pri Unicredit (ex. Bank Austrija), Hypo, LON, Ljubljanska – ali pa se malo ozri cez mejo proti Avstrijskim bankam.

Jaz sem ga dobila 30.000€ gotovine na Stanovanjski kredit. Res pa je da sem prej varčevala 5 let NSVS. Ampak sem prepričana , da se ga da dobiti tudi brez tega. Kredit sem vzela pri NLB zavarovala sem ga s poroki. Mislim da se ti iplača it vprašat na NLB, ker sem slišala, da morajo skleniti nevemkoliko kreditov, v nasprotnem primeru morajo skladu vrniti premije. Ki so jih dobili varčevalci NSVSja. Zato tudi če nisi varčevala se ti splača it malp povprašat ker se itak da vse zmenit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close