Stanovanje(lastniško) v Ljubljani zamenjam
Stanovanje veliko 92m2, bruto 99m2 zamenjam za enako ali manjše z doplačilom na obali.
Stanovanje je v Šentvidu, na vrhu 4. nadstropne stavbe zgrajene l 1986. Streha in okna so nova, menjana poleti 2011.Obsega dnevno sobo 20m2, Kuhinjo z jedilnico 13m2, spalnico 13,5m2, 3 kabinete po 8m2, shrambo 2m2, hodnik, 13m2, kopalnica 5m2 in wc1,6m2 ter ložo 8m2. Klet je velika 5m2.
Stanovanje je dobro izolirano, stroški ogrevanja so minimalni.Gradnja je kvalitetna in protipotresna. Okolica je mirna in ozelenjena. Parkiranje ni problem.
Glavna prednost stanovanja pa je, da so stene tako debele, da sosedov ni slišati in tudi oni vas ne bodo.
sicer nimamo stanovanja na obali, me pa vseeno zanima večje stanovanje v Šentvidu, ali je možen ogled, ali imate objavljeno na internetu ?
tomaz_a@yahoo.com
Glede na to, da vam ta menjava očitno ne gre, dva predloga:
– prodate trenutno stanovanje, dokler ne najdete sebi primernega na obali, ste lahko v najemu. Tako niste niti vezani na lokacijo in če vas prime, da bi se preselili, to lahko storite. Če ste upokojeni, lahko tudi potem greste okoli sveta in najdete sebi primerno lokacijo:)
– kupite novo stanovanje in sedanje oddajate.
Prva varianta meni bolj diši, ker imate razpoložljiva sredstva, če se kaj zgodi. Pri drugi pa imate dve nepremičnini in najbrž nov kredit (predvidevam, da menjavo iščete zato, ker nimate denarja za nakup novega brez prodaje trenutnega).
Premislite!:)
Verjetnost, da se najdeta 2, ki jima je vzajemno všeč in da se tudi uspeta dogovoriti o ceni je približno 1 proti 10.000.000. Da se vam da iskati to varianto za tisti drobiž stroškov, ki jih prihranite, se meni zdi milorečeno perverzno.
Mimogrede : stroški posrednikov tudi odpadejo če sami prodate in kupite stanovanje.
Ne vem, če je taka utopija. Sem ravno danes presenečeno ugotovila, da je bilo decembra prodanih 5 novih stanovanj s podobno kvadraturo – okrog 92 m2 – po cenah:
320.000, 340.000, 220.000, 320.000 na Rudniku.
Tale kriza čudno deluje, očitno ne na vse.
Glede tvoje zamenjave pa tudi jaz mislim, da je boljše, če prodaš eno in kupiš drugo. Verjetnost je res minimalna, da ti bo všeč prav tista nepremičnina na obali, ki bi ti jo ponujal kupec tvojega stanovanja. Da o cenah, pri katerih bi se morala oba zediniti, sploh ne govorim. Prodajaš in kupuješ pa lahko tudi sama.
Pozdravljeni,
z zamenjavo boste bolj težko uspešni. Predlagam, da nepremičnino prodate in potem z denarjem kupite stanovanje, na morju, ki vam ustreza.
Tudi, če se pojavi nekdo, ki bi menjal stanovanje je vprašanje, ča bi vam tisto stanovanje ustrezalo, ali bi se lahko uskladila s ceno in podobno…
Moje izkušnje so, da smo vedno prodali stranki stanovanje in potem iskali drugo oz. to naredili istočasno, prodajo in nakup.
Forum je zaprt za komentiranje.