Stanovanje
Začenjam s prenovo stanovanja, ki ga je po smrti svojih staršev podedovala moja mama. Mama je edinka in edini dedič, torej je stanovanje v celoti njena last. Dogovorili smo se, da se v to stanovanje vselim jaz. Zdaj pa me zanima, glede na to, da ga bom s svojimi sredstvi v celoti prenovila (nov parket, nova okna, radiatorji, komplet nova kopalnica in kuhinja, skratka vse, od a do ž bom naredila na novo), kako naj se zavarujem, da ko bo stanovanje končano, da me ona naprimer ne bo vrgla ven in stanovanja prodala. Oz, kako se ponavadi urejajo te stvari, da bom imela neko garancijo, da ne bom nakoncu ostala brez vsega na cesti? Še najraje bi uredila tako, da bi en delež stanovanja prepisala name. Je tak postopek drag? Kaj so prednosti in slabosti?
Hvala že v naprej za nasvete
LP
Predvsem spravi čisto vse račune, ki moraja seveda biti pisani nate.
Načini zavarovanj vlaganj so, ampak so med sorodniki v prvem kolenu malce neobičajni,denimo vpis hipoteke (v bistvu posojila) ali tudi vpis solastništva.
Najbrž boš imela tudi nek pravni temelj za bivanje, verjetno najemno pogodbo. Če je ta za nedoločen čas, to pravno dokaj oteži “metanje na cesto”. Preprečiti, da te lastnik stanovanja izseli, pa seveda ne moreš.
Forum je zaprt za komentiranje.