Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanje sredi gradbišča

Stanovanje sredi gradbišča

V najemu imam stanovanje. Trenutno edina najemnica v stavbi. Sosednje stanovanje so začeli renovirati. To pomeni, da od pol sedmih naprej razbijajo na polno. Jaz grem v službo malo pred deveto. Tako, da zajtrk pojem v totalnem kaosu vrtenja, razbijanja. Delam tudi čez vikende, ko so oni prosti. In prosto Imam, ko oni delajo. Zdaj pa imam dopust, mira pa nobenega. Stavba se trenutno, cela trese od štemanja.
Vas stanodajalci v takih primerih kaj obvestijo? Vam povedo koliko časa bo trajalo? Vam kaj znižajo najemnino?
Hodnik, stopnišče, ki ga jaz čistim, seveda sedaj pustijo kot svinjak. V stanovanje moram priti skoz gradbišče.
Za nameček pa sem ugotovila, da se vse sliši skozi stene, tudi pogovor. Tako, da ko pridejo novi sosedje v stanovanje bo glasno.

Se mogoče komu sanja koliko časa obnove trajajo? Začelo so z iznosom starega pohištva, odstranjevanjem podna, zdaj razbijajo stene za novo napeljavo vode… v glavnem komplet vse novo. je pa pet sobno stanovanje. Se te dela več tednov ali celo več mesecev?

…. se sliši ker je stanovanje prazno. Potem se ne bo slišalo.
Preverjeno, sem bila na istem kot ti … in lahko samo rečem, ni bilo fajn.
Plus so naredili še eno luknjo, tako da sem v stanovanju imela vonj po lakirnih lakih.
Jaz bi se na tvojem mestu obrnila na človeka, ki ti je dal stanovanje v najem … ker to niso “normalni pogoji”. Zato, naj ti zniža ceno.
Srečno.

9 mesecev (dvosobno). 🙁

Živim v starem bloku. Okoli mojega stanovanja, sosedi stalno renovirajo. Ker je blok iz betona se to še toliko bolj sliši. V takih primerih je potrebna strpnost in iznajdljivost. Organiziraj se tako, da boš čim več zunaj. Sedaj je poletje in imaš veliko možnosti za to. Če imaš sedaj dopust, pa sploh lahko greš kam na počitnice.
Drugače pomaga tudi to, da te gradbeniki sproti obveščajo, kaj in kako bodo delali. Tako se človek lažje privadi hrupu.

Je kriza ja. Hrupno je Tako, da se po telefonu ne morem pogovarjati. Radia ne slišim. Glede na to, da začnem delati ob pol desetih, sem imela jutra zase. Za zajtrk, študij. Po službi, zvečer je sicer mir, ampak sem pa sedita Tako, da mi učenje nikakor ne gre. Aja dopust, ki mi ga sicer delodajalec določi, sem nameravala nameniti študiju.
Bom stopila do lastnika, da mi vsaj pove kako in kaj. Če bo tole trajalo več mesecev, se mi bo zrolalo.

Ce je treba prenovit je pac treba. Trajalo bo pa dva tedne ful hrup, pa se dva meseca manjsi hrup.

Ima mogoče kdo idejo za še en problem, ki se je sedaj pojavil. Obe stanovanji imata skupni balkon, ki je tudi gradbišče. Drugače povedano: delavci lahko direkt v mojo spalnico gledajo. Imam pa ogromno okno, in dvoje ogromnih steklenih vrat. V bistvu skoraj cela stena je v steklu. Rolet ni, vodil za obesit zavese tudi ne.
Kako namestiti zavese, če ni nekih vodil?
Sem gledala tudi za neke nalepke preko šip pa nisem nič pametnega našla.
Rešitev pa naj bo poceni, ker bom tu še cca 2 meseca, več ne, iščem kaj bolj normalnega.
Ni pa fajn, da ti ljudje gledajo direkt v spalnico.

Drugače pa ima stanodajalec že od začetka slab odnos. Stanovanje sem dobila umazano, polno odpadkov predhodnika, WC školjka obup. … Samo žal nisem imela druge variante in sem morala vzeti. Tako, da bi mi sedaj kaj omenil glede del, ni bilo za pričakovati. Verjetno je bilo tudi moje stanovanje v planu za renovirat pa jim je ravno prav prišlo, da so našli nekoga, da spravi staro navlako ven in počisti. Zraven pa še plača najemnino.
Upam, da čimprej najdem boljšo varianto.
Ja, renovirat je treba, ampak se da tudi z drugačnim odnosom. Sem edina oseba, ki živi v tej stavbi in bi mi lahko lastnik kaj omenil.

Vaš drugje kaj obvestijo o takih delih?
Recimo, če bi mi povedali, da bom dalj časa brez vode, bi si pripravila nekaj rezerve.

So odnosi pri vas tudi taki?
Sem pa edina, ki stanuje v tej stavbi, lastnik ne bi imel veliko dela, da bi povedal, da bo tu gradbišče, da bom brez vode…

V bloku imamo pravilo, da kadar kdo prenavlja stanovanje, napiše obvestilo in ga obesi na oglasno desko.
Mislim, da bi od tvojega lastnika, res lahko dobila kakšno obvestilo.
Če boš v stanovanju le še malo časa, jaz na tvojem mestu, ne bi kupovala nobenih novih zaves. Poglej na Bolhi, če je kaj ugodnega, sicer, zvečer na okno obesi kakšen papir.

Ja, kako obvestilo bi mi zelo pomagalo. Sploh, ko so odklopi vode, elektrike. Brez tople vode še nekaj gre, ampak brez vode pa res ne. Saj bom šla do lastnika in upam, da bo kaj povedal.

Problem zaves je, da jih nimam na kaj obesit. Bi morala prej tista vodila nabavit. Moram naštudirat kako jih pritrditi brez tega. Vrtat tudi ne smem.
Stroškov si kaj preveč ne bi delala, ker bom v najslabšem primeru tu še tri mesece, Ampak, če bo vse po sreči pa le en mesec.
Ni pa prijetno, da mi neznanci gledajo v posteljo, na krožnik, v glavnem vse vidijo razen kopalnice. To je podnevi. Ponoči delavcev ni tu.
Moram neko poceni rešitev najti pa seveda, da mi ostane svetloba v stanovanju.

Kako lahko pristaneš na take razmere? Upam, da plačuješ minimalno, ker to ni nobeno stanovanje. Ti stanuješ na gradbišču. Ne vem kaj čakaš, lastnika bi jaz poslala v tri karkoli že. Najdi kaj drugega.

Glede hrupa, trajanja prenove govori z lastnikom.
Glede zaves ti je najceneje, da v tediju kupiš ono mini karnisico za na okna, je brez vrtanja, stane 1 evro, plus gotovo zaveso cca. 5 eur, imaš več modelov. Za 10 eur rešiš zadevo.
Stvar izgleda približno tako https://www.107.si/vitrazne-zavese.html
Zadevo imam na vikendu in je ok.

Kot, da je lastnik kriv, da renovirajo stanovanje pri sosedu. Odpovej in najdi drugo stanovanje.
Vsi bi nekaj nižali najemnino in živeli na račun drugih.
Kupite sami stanovanje in ga oddajte, pa boste videli, kolikokrat boste nižali najemnino.

Za prvo resitev in zelo poceni, kupi bel papir ali casopis in ga zalepi s salotejpom po steklih, da te ne gledajo notri…. Meni je to srhljivo, imela podoben primer gledanja delavcev v stanovanje skozi okna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close