Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine stanovanja v Vidmu, Dol pri Ljubljani

stanovanja v Vidmu, Dol pri Ljubljani

Pozdravljeni!

Opazila sem, da se zadnje čase prodaja veliko stanovanj v Vidmu, Dol pri Ljubljani (natančneje v tistih blokih, zgrajenih leta 2004, kjer je spodaj pošta in lekarna).

Lokacija na prvi pogled izgleda zelo lepa in mirna. Zanima me, če je tako velika ponudba zgolj slučaj, ali pa so zadaj drugi razlogi, zaradi katerih se ljudje odseljujejo iz tega kraja?

Za kakršnekoli informacije bom zelo hvaležna.

LP

Da bi se ljudje izseljevali iz Dola prvič slišim. Vem pa, da je v navedenih blokih ob vselitvi bilo veliko mladih parov, ki so do danes dobili enega ali celo več otrok. Najbrž so jim sedaj ta stanovanja premajhna, pa si iščejo večja stanovanja ali hiše. Jaz sem se ravno letos priselila v Dol, pa sem kar zadovoljna. So pa seveda tudi minusi.

Ja, to se sliši logično.

Kateri pa so minusi na primer?

In ali mogoče veš, kaj gradijo tam zadaj?

Gradijo se novi bloki, cca 500 stanovanj ali kaj.

Zame je glavni minus gužva na cesti, saj rabim do službe v centru Lj. cca 50 minut. V občini je en vrtec v Dolskem, ki je hudo premajhen, sedaj pa obljubljajo nov vrtec pri šoli v Dolu oz. na Vidmu, ki pa bo še vedno bistveno premajhen glede na sedanje št. otrok, kaj šele glede na nove bloke.

Tam živi ena moja kolegica. Pred kratkim mi je razlagala, kdo od sosedov prodaja ali pa je že prodal stanovanje in vsepovsod so bile vmes spremenjene družinske razmere (poroke + otroci ali pa ločitve), verjetno drži, kar pravi kakidu. V pritličju so pa poslovne prostore predelali v stanovanja in zdaj prodajajo še to.

Glede gužve na cesti pa ne vem, jaz od Vidma do Bežigrada porabim manj kot 15 minut, res pa nikoli ne hodim na obisk v prometnih konicah.

Nepreverjeno:

Stanovanja se tam prodajajo tudi iz razloga, da je investitor pri gradnji menda malce “varčeval” z izolacijskimi materiali.

Posledično imajo – če gre za iste bloke – menda kar nekaj težav z odpravljanjem t.i. toplotnega stebra. V praksi to vidite kot zeleno-črni namaz na vaši steni, ki ji rečemo plesen.

Zadeva se brez večjih posegov ne bo dala sanirati, saj je potrebno sanirati izolacijo – bodisi z vpihovanjem izolacijske pene oz. popolno adaptacijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close