Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Stanje na Tajskem

Stanje na Tajskem

V kratkem se odpravljam na Tajsko, po vcerajsnji katastrofi pa se sprasujem, ce se to sploh izplaca. A je kdo sedaj trenutno tam in lahko iz prve roke pove, kasno je stanje na jugu, predvsem me zanima Krabi.

pejt na http://www.lonelyplanet.com, na thorn tree forum, pa poglej pod tajsko.

baje so krabi, phi phi in phuket najbolj prizadeti

Ja tudi sama se odpravljam v indonezijo…in jaz bom kljub nesreci sla!

lp

urška

Za kakršne koli informacije vprašal lokalce …

http://www.virtualtourist.com

… najdi forum, ki zajema to državo sicer pa že če boš preletela forum in vprašanja ter odgovore, boš dobila bolj jasno sliko. Mislim, da bodo posledice naravne nesreče vsekakor vidne in jih boš občutila …

Sicer pa sem bila sama točno 5 mesecev nazaj tam (Phuket, Krabi) pa še na nekaterih drugih baje zelo prizadetih območjih in vsekakor mi je žal. Tako za tamkajšnje prebivalce kot za turiste, ki so se, kot jaz, verjetno prišli spočit. In hkrati doživeti grozo. Ampak tako pač je, narava nam pa tako ali drugače že nekaj časa kaže kako grdo ravnamo z njo. Problematika za drug forum sej vem …

LP in vsekakor čudovito potovanje, če bo kdo šel v Azijo.
G
PS. Meni to ne bi pokvarilo zastavljenega cilja.

Pozabte na Tajsko oz. na obisk prizadetih predelov za vsaj ene 3 mesce, po zadnjih podatkih je umrlo skoraj 2k ljudi PhiPhi, Phuket itd so pa totalka razsuti. Težko da bodo prej kot v 3 mescih vse ščistil uredil in na novo postavil.

tajska ima tudi vzhodno obalo…

V tej tragediji je sigurno vsak preživeli koga od bližnjih izgubil. Ne vem, če bilo ravno najbolj človeško, da se gre kdo turista špilat ravno zdaj. Da nevarnost epidemij, ki jih sigurno ne bo konec tudi v treh mesecih niti ne govorim. Ljudje so izgubili praktično vse in ves svet pošilja pomoč in sigurno ne rabijo še nas.

Mah lej kako je, največji drek je, če rečeš, da zdaj zaradi ene katastrofe ne bom šel tja.
Tvoj denar, ki ga neseš dol jim je v veliko pomoč, Tajska živi od turizma in s tem, da jim ne obrneš hrbta jim po svoje pomagaš.

ja pohajacka turist verjetno res ne more naredit veliko, popotnik pa vcasih lahko!
Je pa resnicno dejstvo, da tajska zivi od turizma in zakaj obrniti drzavi hrbet?
Vcasih res vlada cudna logika pri ljudeh!
Lp,
Shanti

No ja, vsak ima pač svoje mnenje in poglede. Zdi se mi pa, da zdaj tam res nimaš kaj videt ( glede na posnetke in poročila ) Vem, da so poročila vedno malo napihnjena…………bomo pa izvedeli resnico od kakega povratnika. Baje je na tem območju ena skupina Slovencev ( niso se še javili ) – bodo že povedali realno situacijo, ko se vrnejo.

danes pridejo nazaj, pa v naslednjem tednu več napišem

Valda vem da ma tut vzhodno obalo, preberi še enkrat kaj sem napisal….mislil sem predvsem na prizadeta območja, kamor se še nekaj časa ne bo dalo prit, valda pa ni nič narobe če se gre na Tajsko sej še vedno se lahko vidi dosti drugih stvari….pa še cekin jim prov pridejo zdej…

Se popolnoma strinjam s pohajačko, pa čeprov sem čisto nova na tem forumu ..

Ljudje dol so zgubili veliko, mrtvih je ogromno, epidemije se bodo razširile .. jaz res ne razumem kaj se ima kdo naslajat od tega. Na miljone načinov jim lahko pomagaš, nakažeš denar ne pa da nekoč svojim vnukom govoriš kakšen frajer si bil in si šel tja ko je bilo vse razsuto še. Dajte ljudem malo miru, da se pogovorijo s svojim bogom. Razen če ima kdo poseben fetiš da išče po vzhodni obali če je slučajno tja zaneslo kakšnega še pogrešanega??

Srečno vsem!

HOJLA!

JAZ SEM TUD NAMERAVALA IT NA TAJSKO PA ME JE TALE KATASTROFA NEKAKO ODVRNILA OD VSEGA SKUPAJ. ZDEJ PA RAZMIŠLJAM, DA BI MOGOČE LAHKO ŠLA NA VSEENO NA V OBALO. OBČUTEK IMAM, DA ČE BI ŠLA NA TAJSKO IN IZPUSTILA RAJSKE OTOKE NE BI BILO TO TO.
PROSIM VAS, DA MI SVETUJETE NA KATERE RAJSKE OTOČKE NA V OBALI SE SPLAČA IT. ZA KO SAMOI IN SOSEDNJI KO PHANGJAN ŽE VEM.

Kdo pa pravi, da se gre človek, ki je mel namen jit na Tajsko, zdej naslajat nad katastrofo in ljudmi? Mislim, da ljudje ne bi mel nič proti, če pride kdo dol, pa jim spotoma prinese še ene par cunj, ki jih doma noben več ne nosi ali pa kakorkoli drugače pomaga. No ja, odvisno je tudi s kakšnim namenom gre človek tja…če je kdo mislil samo pod palmo ležat, potem res ni treba ravno na vrat na nos tja rint, je pa dejstvo, da Tajska živi od turizma in jim vsak turist ali popotnik prav pride. “Kdor potuje, zlo ne misli!”
LP, anka

Ce ma ze kdo namen it tja naj gre pomagat, ne pa lezat na plazo, medtem k so ljudje tm nujno potrebni pomoci.

Mislm kako lahko sploh kdo pomisl da bi sou zdej uzivat na pocitnice tja.

Se strinjam. Res je da si Tajci želijo da jih turisti ne bi zapustili, pa vendar…
Če gre kdo v tisto smer naj pomaga, kakorkoli… že tudi mala pomoč je koristna in humana.

Kakšno turistično ” pomaganje ” ne pride v poštev. Potrebuješ vsaj nekaj medicinskega predznanja in znanja o prenosu nalezljivih boleznih ( ne samo zaščita zate )………….Moraš biti tudi organiziran, da to lahko delaš……………

Če pa kdo hoče iti ” pomagat ” zdaj ko lahko na račun človeške bede zbiješ ceno prenočišča na minimum. Vprašanje etike.

Bomo pa slišali kako ful kul ugodno varianto.

Je kdo od vas doživel potres in moral zapustiti svoj dom? MI SMO GA PA MORALI.

Najbrž ne, ker bi drugače razmišljali. Niti slučajno pa ne rabiš turista, ki te sprašuje o lokalnih lepotah in kje bi najceneje prenočil. Takrat se ti del sveta poruši. Joj

Sem jezna.

moras to, moras ono,…….pojma nimas pohajacka!
Ce pa si jezna zaradi neznanja je pa to problem tebe in ga ni treba delit s vseslovenskim obcestvom!
Kdor zeli pomagat, bo pomagal, to je dejstvo. Kako se zascititi pred boleznimi, prva stvar je zmeraj v glavi, ko nastavis miselnost v prestavo, da se ti nic ne more zgodit, potem si naredil ze pol poti do tega, da se ti dejansko nic ne bo zgodilo. Pa to velja tako za potovanja v odrocne koticke sveta kot za pomoc v humanitarnih katastrofah, katerih je veliko po svetu!!
Dokler se pa podajajo puscice moraliziranja v prazno je clovek tesko jezen ampak bi se lahko posteno zamislil nad sabo!
Lp,
Shanti

Looking for his family.

The boy about 2 years, from Khoa Lak is missing his parents. Nobody knows what country he comes from. If anyboy known him please contact us by phone 076-249400-4 ext. 1336, 1339 or e- mail :           [email]info@phuket-inter-hospital.co.th[/email]

Vaš link

Ga je ze najdu njegov ocka.
Tko da je z malckom vse ok.

LP

Ja, pa še Koh Tao, najmanjši in najlepši po mojem mnenju od te skupinice treh! Južnko kitajsko morje je vredno okusit, lahko tudi krožiš med njimi!!
Uživaj!

Shanti, če imam srce za srečo, upanje in vse pozitivne misli – če to lahko delim z ” vseslovenskim občestvom “, mislim da lahko z njim delim tudi jezo. Tudi to je čustvo, ki naj bi bil del nas.

ja, in tudi moraš to in ono ( slejkoprej ) – da pa nimam pojma se popolnoma stinjam s teboj – vedno se najde kdo, ki o drugem meni, da o čem nima pojma. Navadno tisti, ki o vsem vse ve in ima vse prav.

Mi smo pa imeli sonce danes. Želim ga tudi tebi.

HVALA NENA

Jeza ni custvo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close