Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Stanje morja v Dalmaciji

Stanje morja v Dalmaciji

S punco se odpravljava ta teden na Brač in sva dobila informacije, da je morje zelo sluzasto in cvetoče v tistem delu. Ta sluz pa povzroča tudi razne alergije in sva zato zdaj zelo skeptična glede odhoda.

Ali lahko kdo iz prve roke pove, kakšno je morje v Dalmaciji, predvsem na Braču ali katerem drugem otoku v njegovi bližini.

Nisem bil na Bracu toda po Istri in Kvarnerju je kar precej sluza na vodi. Kopanje je v dolocenih predelih kar nemogoce.

ne vem, kje sta to slišala…moja teta je bila na Braču ta mesec ( od 8 do 16. junija), pa je hvalila morje…baje da je že fajn temperatura in da je čisto…

To je zelo vzpodbudna novica 🙂

Informacije sva sicer dobila od prijateljev, ki sta bila na morju v okolici Splita in sta se vrnila ta vikend. Dejala sta, da je bilo morje obupno in skoraj nemogoče za normalno kopanje.

Tocno tako ne razumem ljudi kako lahko posredujejo 14 dni staro informacijo o stanju morja. Se v
Cetrtek je bilo morje cisto, sedaj pa ( informacija je od vceraj ) je umazano vsaj do kvarnerja kot sem ze dejal. Preverjeno saj sem bil z jadrnico tam ! Ce pa verjamete Teti ki je bila na dopustu pred 14 dnevi potem tudi prav ;).

Ciao

Jaz sem bil včeraj na Krku in je bilo morje čisto…

Jurij

Ola !

Jaz sem prišla v nedeljo iz Biograda in je bilo čisto. Tisti, ki pa so prišli iz Kaštela pa so dejali, da je morje že umazano.

lp, Majuška

V nedeljo smo prišli z Brača (Bol) in v morju je občasno res nekaj alg – predvsem popoldne. Se pa lahko prestaviš par deset metrov po plaži in se izogneš algam (tok jih relativno hitro odnaša). Kam pa greš na Brač ?

Sicer se je pa iz letalo videlo, da je v predelu Splita precej alg.

Tudi midva se 11.7. odpravljava na Brač…Bol. Zanima me, kje si bil ti, kako je bilo, kakšne so cene…?? Vse me zanima…

Tan

Hotel Elaphusa. Cene so iste kot so bile lani in baje naj bi bile nižje kot v istri. Ljudje so prijazni. Morje se je v zadnjih dneh segrelo. Meduz ni bilo opaziti.
Meni je bilo na Braču oz . Bolu všeč in se bom tja še vrnil (Dalmacija je zakon).

Res je! Si bil z letalom? Kaj mogoče veš, koliko je cena izposoje skuterja?

Midva pa greva naslednjo nedeljo za 14 dni… Komaj čakam!

Ja bili smo z letalom, kar je res konfortna varianta. Mislim pa , da tudi po cesti ne bo več tak problem , saj čez 10-14 dni odprejo še nedograjen odsek avtoceste in potem bo še nakaj malega (cca.60km) obične ceste.
Za skuterje ne vem in jih pa kar nekaj takoj na vodu v mesto Bol (gledano iz smeri Zlatnega rata). Na istem mestu ponujajo tudi rentanje avtomobila (jeep ali twingo).
Mislim , da vama ne bo žal in da se bosta imela super…

Hvala ti! Ti sporočim, kako je bilo, ko se vrneva…25.7.. Cao…

Saj za Hrvaško velja osebna izkaznica tudi, če potujem z letalom???

1.7. na lošinju morje povsem čisto!

seveda velja

Včeraj prišla z Mljeta, kjer je morje popolnoma čisto in toplo 🙂

Včeraj v Sesljanu – morje čisto 🙂

Morje na Krku je cisto, v Baski lahko recemo celo zelo cisto. Mreze za lovljenje rib so preko noci sicer nabrale nekaj malega sluzi. vendar dalec od kriticne tocke.

lp
oz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close