Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti stalno prebivališče

stalno prebivališče

Pozdravljeni. Da ne bom predolga… Živeli smo v občinski hiši brez kopalnice – hiša je bila dobesedno podrtija…ko so se na občini odločili, da jo podrejo. Dali so nam občinsko stanovanje v hiši pa je ostala stara mama katera se ni hotela izseliti v najemniško stanovanje ker naj bi z dedijem že enkrat to stanovanje odplačala. Tožila je občino in ne vem točno kaj sodišču dobila tožbo. No jaz sem bila z mami hudo alkoholičarko prijavljena v novem obč.stanovanju, ker pa se z njo enostavno ni dalo živeti sem se ob prvi priliki odselila v študenstski dom in tam vsa leta živela. Šla sem na obisk na vsake toliko…nato sem zanosila in se s sinom preselila v najemniško stanovanje (povsod sem bila začasno prijavljena), ko pa je bil mali star okoli pol leta pa so mamo zaradi neplačevanja računov deložirali. Ko se je moj otrok rodil je dobil stalno prebivališče na istem naslovu kot jaz torej pri mami. Mene iz občine ni niti eden obvestil, da bodo mamo deložirali…problem je nastal, ko sem zadnič odšla na upravno enoto, ker je otroku potekel potni list,…tam mi je dejala, da ima moj otrok poizvedbo o prebivališču in naj uredim to potem pa pridem urejat. Med tem je stara mama dobila drugo stanovanje in mene so avtomatko preselili na njeno pogodbo moj sin pa je ostal stalno prijavljen pri moji mami. Torej jaz pri stari mami on pri moji mami. In tako se začne cela zmešnjava, kličem na občino, da bi rada uredila stalno bivališče, da sem v Lj.začasno, ker imam tukaj pač redno službo, vso zgodbo jim lepo razložim in mi lepo odgovorijo, da moram otroka prijavit na csd… . Celo zgodbo dobro poznajo a si podajajo eden na drugega, tudi po razlagi, da sem bila vmes ko so onu to rihtali v rejniški družini (ker sem bila mladoletna) in se potem dobesedno preselila v št.dom… in sedaj z otrokom nimam kje prijaviti stalnega bivališča? No jaz ga imam on ga nima ) Prosim za kakršni koli nasvet… Najlepša hvala in lepo pozdravljeni

Spoštovani!
Posamezniku, mlajšemu od 18 let, ter posamezniku, ki ni poslovno sposoben, prijavijo stalno prebivališče ali spremembo naslova stanovanja starši ali skrbniki, oziroma tisti, pri katerih stalno prebiva.
Posameznik ob prijavi stalnega prebivališča in prijavi spremembe naslova stanovanja predloži dokazilo, da ima pravico do prebivanja na naslovu, ki ga prijavlja. Kot dokazilo, da ima posameznik pravico do prebivanja na naslovu, se šteje dokazilo o lastništvu, najemna in podnajemna pogodba ali pisno soglasje lastnika oziroma solastnikov stanovanja oziroma upravljavca nastanitvenega objekta. Pridobiti morate torej soglasje lastnika stanovanja v katerem prebiva stara mama (kot je mogoče razbrati iz vašega sporočila, torej Občine), da lahko v navedenem stanovanju prebiva tudi vaš sin.
Kolikor soglasja ne boste morali pridobiti in mu torej posledično ne boste mogli prijaviti stalnega prebivališča, se za njegovo stalno prebivališče šteje naslov organa ali organizacije, kjer dobivata pomoč v materialni obliki (npr. CSD), če na območju pristojnega organa tudi dejansko živita. Pristojni organ(UE) mora pred prijavo stalnega prebivališča pridobiti pisno soglasje organa ali organizacije, ki posamezniku daje pomoč. Če organ ali organizacija ne da pisnega soglasja, pristojni organ posameznika stalno prijavi na naslovu tistega organa ali organizacije, ki je posamezniku dal zadnji pomoč.
Predlagamo, da lastniku stanovanja v katerem imate prijavljeno stalno prebivališče razložite nastalo situacijo in poskusite pridobiti njegovo soglasje za prijavo stalnega prebivališča vašega sina v tem stanovanju.
S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close