Štala – spoofing?
Ojla,
Moj Googlov e-naslov oziroma seznam e-naslovo je bil očitno žrtev nekakšnega napada (a je to morda spoofing?).
Z mojega naslova se je na vse e-naslove iz adresarja razposlal en spam (bojda še z dodatkom vseh mojih e-naslovov).
Gajbo imam varovano z AVG (+ njegovimi antispy, požarni zid, antikitroot ipd. “vgrajenimi” programčki) + Ad-Awarom. AVG pravi, da je računalo čisto, za vsak primer sem naložila in pognala še SpySweep, pa tudi ta pravi, da sem čista.
Domnevam, da bi bilo še najbolje preprosto zamenjati e-naslov za drugega Gmailovega, ampak ker bi to pomenilo prepošiljanje kupa stare pošte iz več map (hm, a se to morda narediti v enem koraku???), bi se rada predtem pozanimala, ali obstaja kak način, kako se te svinjarije znebiti brez menjave e-naslova …
Razposlal pa se je spam z naslednjo vsebino:
Re:hell
Please forgive us to disturb your precious time.We are Tai Pingyang company.This is a electronic company.one of the biggest international trading wholesalers in China.We mainly sell electrical products,such as laptop, lcd tv, camera ,mobile,Mp4, GPS,and so on.
We can offer the high quality and competitive price, and all the products come with international warranty. If you have time, please visit our website: http://www.offermallw.com
MSN : offermallw@hotmail.com
E-MAIL : offermallw@offermallw.com
Večno hvaležna ponižno pozdravljam
1. zamenjaj geslo na gmailu, pa ne nekaj kot ime, priiimek,
ime živali in podobne, daj nekaj kot npr: DjePiNjeDZM
Danes je Petek iN je dan za metek
če imaš še kakšno tako pošto, potem poglej v header (zaglavje) e-pošte
da boš videla iz kje in kako je bil poslan..
ali je to iz tvojega računalnika (preko njega), ali pa preko spletne
strani gmail…
SIcer je pa moje mnenje o AVG-ju zelo nizko..
preglej računalo s kakšnim on-line pregledovalnikom virusov – najbrž
kje kakšne živali trenutno spijo..
Ojla,
hvala za odgovor …
proti jutru sem zadevo rešila – natanko tako, kot si mi predlagal. Ko sem šla zamenjat geslo (kao preventivno), sem s tem, da sem frendici poslala mejl, ugotovila, da je vse OK. Tudi sicer gesla menjam pogosto in imam vedno zapletena.
Zamenjala sem tudi protivirusno itn. opremo. Zdaj imam SpyDoctorja, ki je v kibli našel čuda svinjarije.
Tudi sicer gesla menjam pogosto in imam vedno zapletena.
Zamenjala sem tudi protivirusno itn. opremo. Zdaj imam SpyDoctorja, ki je v kibli našel čuda svinjarije.
Torej če imaš kolikor toliko varna gesla, katera si zelo težko ugotovljiva
to pač pomeni, da imaš okužen računalnik (kar si že napisala).
Instalirala si SpyDoctor, kateri ni dovolj za celotno prepoznavo raznih
trojancev in podobne “zalege”. Torej doinstaliraj še AV program pa bo.
Forum je zaprt za komentiranje.