Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Stacionarna telefonska številka

Stacionarna telefonska številka

Pozdravljeni,

zanima me, kako se prav zapiše stacionarna telefonska številka. Pravopis podaja primer za stare številke, sedaj pa imamo eno več.

Npr.
02 22 22 222

Zapis številk je še vedno enak, kljub spremenjenemu sistemu telefonskih številk: 01 123 45 67 ali pa 01 123 4567. Odveč pa so vsi znaki, ki jih pišejo med številke: -, / ipd.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Ste prepričani? V pravopisu je namreč naslednji zapis: (01) 23-26-95. Ravno zato nisem vedela, kaj naj s sedmo številko.

Sem iskal po pravopisu, pa zgornjega zapisa nisem zasledil.Opazil pa sem, da je pravopis precej nedosleden pri navodilih o zapisovanju števil. Menim, da je bistveno, da je (telefonska) številka zapisana pregledno, pri čemer pa so vezaji in oklepaji odveč.

Bobek, zapis stacionarne številke najdete v paragrafu 160. Težava je samo v tem, da smo takrat imeli 6 številk, sedaj pa sedem, zato ne vem, kam priključiti sedmo. Še najbolj primerna se mi zdi na koncu.

Aha. Sedaj pravzaprav vidim, da pravopis sploh ne določa, kako se zapiše telefonska številka, kar me ne čudi, saj to ni stvar pravopisa.

New Report

Close