STA letalske karte za študente
Halo potovalke in potovalci:)
Ena mal na pou stvar me zanima.Pr STA LJ majo karte,ki so sam za študente(za tja kamor nameravam it).Ker študent nism več,mam pa še študentsko izkaznico me zanima,če na STA kej preverjajo če si res študent k jim prneseš študentsko.Nalepko za letos tud lahk dobim.Pogoj za karto je ISIC,za katero pa morš met študentsko z nalepko.No če kdo ve če tam kaj preverjajo se priporočam za odgovor.
Tnx in mejte se.
Keneki
POGOJI NAKUPA LETALSKE VOZOVNICE
Pravila za študentske letalske karte STA
Pogoj za nakup teh vozovnic je mednarodna študentska izkaznica ISIC ali mednarodna popustniška izkaznica IYTC.
ISIC izkaznico lahko pridobi vsak študent s statusom; zanjo pa potrebuješ še dokazilo o statusu (indeks, študentska izkaznica ali potrdilo o vpisu) ter fotografijo.
IYTC izkaznico lahko pridobite vsi mlajši od 26 let; pridobiš pa jo z dokazilom o starosti (osebna izkaznica, potni list,…) ter fotografijo.
STA TRAVEL letalsko vozovnico lahko kupijo tudi učitelji, toda le za lete z letalsko družbo British Airways. Pogoj je mednarodna učiteljska izkaznica ITIC za katero je potrebno dokazilo o neposredni udeležbi v vzgojno-izobraževalnem procesu. Tudi fotografija ne sme manjkati.
STA TRAVEL letalske vozovnice so poleg izkaznic vezane tudi na starost – praviloma jo lahko kupijo mlajši od 34 let (odvisno od letalske družbe).
Vse izkaznice (ISIC, IYTC, ITIC) lahko kupite tudi v naši poslovalnici.
v IATA – t.i. “redne” letalskevozovnice
V naši agenciji lahko kupite tudi t.i. “redne” letalske vozovnice. Zanjo ne potrebujete posebnih izkaznic, razen v primeru nakupa mladinske / študentske letalske vozovnice, ki je kupljena po pravilniku rednih vozovnic. Ob nakupu mora biti v primeru nakupa le-te predložen potni list / študentska izkaznica.
Če pa imaš študentsko kartico in če lahko dobiš tudi letošnjo nalepko, potem mislim, da ne bo panike… Pa je ne misliš, da bodo klicali na tvoj ex fax in spraševali, če še tam študiraš…
Njihove ponudbe zavzemajo študente do 34 in za neštudente do 26. Poleg tega pa tam dobiš tudi ugodno letalsko karto za VSE (brez omejitev starosti in študentskega staža). Vendar pa ko sem jaz iskala letalsko karto za Buenos Aires sem na STA dobila KOT ŠTUDENTKA dražjo karto kot kasneje pri Explori…
Raje se še malo okol pozanimaj za cene, martina
Ja najprej hvala za vse nasvete,odgovore…Mene konkretno zanima julij in avgust do Bankoka in nazaj.Kot sem do sedaj gledal je najcenejša STA varianta.Sam je res da mam 29 let in nisem na žalost več študent.Na njihovi strani me pride najcenejša 130kSit+TAXE.A ve kdo za kako cenejšo varianto.Problem je,da drugi ne omogočajo tako dolgega intervala med odhodom in prihodom.Jaz bi šel dol okrog 10.7 in se vrnil konec avgusta.Čakam tudi post od bussi,da vidm kako in če preverjajo. A od Toneta se da dobit kak mail.K mi ni čisto jasno kar je napisal.Pravi,da ni treba bit študent.Pol ne vem kaj težijo na STA strani,kao morš bit…
No tnx za vse v naprej in mislm da bo to pomagalo tudkomu drugmu,ne sam meni.
Potovalni pozdrav.
hej….včeri kupla karto (jst sem si dala se ISIC nrdit, tk da sem mogla pokazat potrdilo o vpisu)
kolegica je pa kartico že imela in jo je samo pokazala…nič drugega niso preverjali (vsaj pri nama je blo tako)
greš tja rečeš kaj bi mel, pokažeš kartico in to je to (če bi pa kaj začeli komplicirat, pa vstaneš in rečeš hvala in greš-sej za zgubit nimaš kaj, a ne?)
uživaj na potovanju
Živjo,
jaz grem v petek na STA plačat karte in so mi rekli, naj s sabo prinesem tudi potrdilo o vpisu, da mi naredijo ISIC izkaznico. Verjetno bi lahko namesto potrdila študentsko izkaznico pokazal. S punco letiva v BKK 9.7. nazaj pa 9.8. Kolikor sem se jaz zanimal za letalske karte so leti julija precej polni in je težko(nemogoče) dobit poceni redne karte za Tajsko. Študentska varianta pri THY pride okoli 175.000 sit, samo takrat ko sem jaz spraševal je bilo že vse polno za to ceno. Trenutno imava rezervirano pri THY za 190k sit. Pozna kdo mogoče kakšno cenejšo varianto?
lp, Črt
Ja tnx za info.Sam me zanima,kaj te je uprašala kej kteri letnik študija si al pa ti morda nardila kopijo potrdila o vpisu?A kake podatke pol tud v računalnik vnesejo o študijo ipd.
Glede zadnje nasveta pa nimam kej dodat.Enostavno zakon.Če mi kaj ne bo pasalo pa grem ven:)!
Fajn bodite vsi in tnx za vse odgovore.
Ko sem se jaz zanimal za karte na STA , sem jim povedal moj status (33 let, ne študent). Pa je rekla deklina, da je vseeno in da lahko kupim karto. Če bi bil pa deležen kakšnega popusta, pa ne vem.
Glede cen kart, pa poglej na net- http://www.lastminute.com. To nima veze z Iliriko. Imajo pa zelo ugodne karte. Obstaja nemška, italjanska,… stran. Poglej. Se splača. Glej večkrat na dan in to vsak dan. Se stvari (beri cena in zasedenost) dostikrat zamenjajo.
Lp
Tone
Moram rečt, da nisem našla nobene primerljve agencije, pa sem kar precej gledala..
Si mogoče pogledal direktno na tajske letalske družbe? Lani je moj kolega potoval v Bankok novembra in je dobil karto za 150.000 iz Minhna. Karto pa je dobil in tudi plačal preko neta na Tai air. Tako, da se ti splača pogledat!!
Hej sem pogledala na stran http://www.thaiair.com
Tan dobiš karto za termin 7.7. do 7.8.2006 za 798evrov…To je tam nekje 190.000 sit..Letiš pa iz Minhna (koliko ti je to ovira).Pri teh direktnih rezerviranjih moraš pogledat da dan/dva gor in dol, da najdeš ugodnejšo ceno..
Zadnja možnost ti pa je, da se pelješ na neko veliko evropsko letališče in loviš zadnje karte, ki so ful poceni.. Če ne dobiš za Tajsko greš na, ne vem, na Šrilanko… :))))
Veliko sreče….
Forum je zaprt za komentiranje.