Najdi forum

SSH strežnik

Pozdravljeni

Tokrat se ukvarjam s postavitvijo SSH strežnika. Prvi računalnik, ( ta naj bi bil strežnik ), se nahaja v moji sobi. Drugi, ( ta bi bil odjemalec ), pa je na drugi lokaciji. Na obeh PC-jih je nameščen XP. Na netu sem uspel najt kar nekaj programov in navodil, a mi žal še ni uspelo zadevo tako uredit, da bi delovala oz. se povezala.

Kot server SSH sem uporabil naslednje programe: FreeSSHd, WinSSHD5, winscp418

Kot odjemalec pa sem uporabil naslednje programe: SSH win Client 3.0, SSH Secure Shell Client3.2.9

Če se je kdo od vas mogoče že ukvarjal s podobno zadevo, bi bil zelo vesel, če bi mi lahko napisal par nasvetov, s katerimi orodji znotraj XP mu je uspelo zadevo povezat.

Hvala in lep pozdrav,

Nisi pa napisal, kakšen problem imaš.

Ali se v lan-u lahko povežeš na ssh strežnik ??

Če ne – kakšen problem imaš ??
Glede na opis težave – torej da se klient ne poveže na strežnik,
boš pa še napisal kaj detajlov – npr. kje se client
nahaja, v tvoji sobi ??
Nekje na internetu.

Port 22/tcp imaš odprt na požarnih zidovih =?

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Da malo bolj pojasnim zadevo. Tole bi rad naredil, da bi preizkusil, kako deluje SSH in se ob tem kaj naučil. Doma imam dva PC-ja povezana preko čisto navadnega switch stikala. Imam kabelski internet preko modema Arris.

In zdaj ta dva računalnika bi želel povezati preko SSH. Na prvem PC-ju imam nameščeno orodje FREESSHd , ki je strežnik SSH ( iz neta free ). NA drugem PC-ju pa imam nameščen klient SSH Secure file transfer ( tudi free z neta ). In zdaj na strežniku kaže da deluje, saj je tu zelena kljukica in piše running. Odprt je port 22. OK .Ko sedaj zaženem odjemalca in program SSH Secure file transfer , najprej grem Quick connect, izberem povezavo in potrdim connect. Zahteva password in ga vpišem. Ko ga vpišem se že želi povezat, a napiše Error, Operation failed.

In tu se zadeva konča.Na desni strani se polje REMOTE že obarva belo, kot da bi želel povezat, a povezat se ipak noče, napiše napiše Error, Operation failed.

Požarni zid imam izklopljen na obeh pc jih.

Na strežniku imam dovoljeno HOST RESTRICTION in imam vpisan IP od clienta.

Allow only these IP adresses-to imam odobreno s kljukico.

P še nekaj. Včeraj se mi je v tej varianti celo že povezal in sem lahko prenašal datoteke, dans pa nikakor ne več, čeprav nisem popolnoma nič spreminjal nastavitev.

Da ne bo pomote. Na obeh pc-jih je nameščen XP WINDOWS.

Ne vem več kako naj to uredim, da bo zopet delovalo.

Prosim za kakšen dober nasvet, kako dalje…

lep pozdrav,

Mogoče se ti je pa IP naslov spremenil.
Dokler ne rešiš vseh težav daj kljukico Allow only these IP adresses
stran.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Če dam kljukico stran se niti pod razno ne poveže.TAKOJ ZAVRAČA POVEZAVO.
NAPIŠE DA SERVER ZAVRAČA POVEZAVO, ZATO DO NJE NE MORE PRIT.

IP SE NE MORE SPREMENIT KER JE FIKSNO DODELJEN IN JE VEDNO TA.

A ZAMENJAM ORODJA?
KATERO PRIPOROČAŠ, PA DA JE FREE VERZIJA NA NETU? MORA BIT PA SSH NA WINDOWSIH, TO BI RAD PROBAL NAREDIT IN TO ME ZANIMA.

LP.

ALI SE JE KDO OD VAS ŽE MORDA UKVARJAL S PODOBNO NALOGO
IN IMA VEČ IZKUŠENJ S TEM?

LP,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close