Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sšfkz

sšfkz

Pozdravljeni,

hči je v 9. razredu in želi nadaljevati študij na Sšfkz, smer laboratorijska biomedicina.

Pozna kdo to smer, morda jo obiskuje vaš otrok? Prosim za kakšno mnenje in izkušnjo iz prve roke.

Hvala

Moja hodi na to šolo, samo za smer zobotehnik, vrjetno vam nične pomaga.

Noben otrok je ne obiskuje. Obiskujejo jo mladoletniki, ne pa otroci. Sem alergična na to, če kdo 15-letniku reče otrok…

Medklic: SSKJ pravi pa tole (med drugim): 2. človeški potomec v odnosu do staršev in, dokler imaš starše, si otrok, pa tudi če si ti na to alergična.

Wikipedija pa tudi tole: Slovenska zakonodaja določa, da je otrok mladoletna oseba do osemnajstega leta starosti. Otrok po tej definiciji se uporablja v civilniem in kazeskem pravu. Odprta so vprašanja še o tem, ali je nekdo še vedno otrok, če pri 15 letih sklene zakonsko zvezo; če je kazensko odgovoren za protipravno ravanje, če je bil ob storitvi takšnega ravnanja star manj kot 14 let. Ne pozabiti tudi na otrok s posebnimi potrebami po določbah različnih predpisov iz šolske zakonodaje. Prepovedano je tudi delo otrok, razen v izjemnih primerih, ki jih definira Zakon o delovnih razmerjih.

In še en medklic, te šole ne obiskujejo le mladoletniki, veš – tudi polnoletniki so na njej:)

Avtorica, se opravičujem.

je že ok, saj gremo na informativni dan, samo tako me je zanimalo malce prej, mame saj veste..

hvala

In 15 letnik ni nič drugega kot otrok. Me prav zanima koliko jih imaš in koliko so stari.

Baje da si otrok do takrat ko imaš še starše žive..

Pozdravljeni,

obračam se predvsem na starša, ki je zapisal, da hči hodi na SŠFKZ za zobotehnika. Ali mi lahko prosim poveste kaj zajema sprejemni izpit za pregled spretnosti in sposobnosti? Kaj so počeli lani in kakšen material obdelujejo? Moja hči tudi že dve leti fokusira smer zobotehnik in zgleda, da bo to prava izbira.

Hvala in lp

ŽIVJO
moja hčerka bi šla na smer zobotehnik ima kdo kakšne izkušnje?

Živjo!
Zanima me ali kdo hodi na sšfkz (smer zobotehnik) ali pa pozna koga s te šole in pa kakšna se jim zdi?

Pozdravljeni,
Sama zaključujem šolanje tukaj in moram priznati da seem razočarana. Sprva se zdi vredu šola, obljubljajo mnogo vendar se kmalu zavemo kako je. Če vaš bodoči dijak nebo imel vse ocene Ok, ga bodo profesorji imeli za bedaka, namreč kakšne ocene imaš tako se bodo oni cenili. Da me govorim o učiteljih, ki bi že 3 leta nazaj mogli v penzijo pa še sedaj vlečejo denar namesto da bi zagotovili kakšnemu mlademu zaposlitev. Posebej izpostavljam pouk fizike pri določeni prof. (Raje ne izpostavljam) zaradi NE vračanja testov po 2eh tednih z bednimi izgovori. Kljub pritožbam nas dijakov kot tudi opozorila ravnateljice še vedno dela po svoje. Za to seveda krivim njo kot tudi nadrejeno gospo ravnateljico, ker nezna ukrepati. Prav tako izpostavljam starakopitno profesorico angleščine, nekateri sploh nimajo discipline…prav tako tisti statusi in vsa sranja s tem…menim da imajo preveč privilegijev..nič ne rečem za tiste vrhunske športnike, ampak za tisto pihanje v flavto 1x na tedn pa res..šola sprva se zdi mogoče kot normalno težka vendar zahtevajo veliko. Predvsem je veliko povdarka na (našim bodočim poklicem nekoristni) kemijo ter fiziki. Matematika je prav tako zahtevna na stopnji gimnazije.
To je bilo moje subjektivno mnenje iz prve roke.

Lp….

Živjo.. Js Sm deveti razrd in drugo leto bi šla rada na sšfkz (farmacevtski tehnik) in sicer a mi lahko kdo pove kakšni ucitli so tm, kakšn je folk (a te lepo sprejmejo..), kakšna je hrana in pa kakšna je športna (zahtevna,lahka..) pa se ker predmet je VM najtezji.. Aja pa a res velik delas v laboratoriju? Men se zdi to ful supr:) plis help:*

Sama nisem program farmacevtski tehnik ampak, ti lahko povem kaj na splošno o šoli.
+ Profesorji so večinoma kar uredu. Do tebe imajo toliko spoštovanja kot ti do njih.
+ Hrano imaš vsak dan na voljo 6 menijev in si na spletu izbereš kar bi jedel. Mislim, da prav vsak najde nekaj zase.
+ Športna je spet povsem odvisno kakšnega profesorja dobiš. Eni so zelo nezahtevni in imaš pa druge, pri katerih imajo dijaki ob koncu leta vedno izpite (popravne, dopolnilne ipd.)

Zanima me smer kozmetični tehnik

Kakšni so pogoji za sprejem na šolo

meni osebno ni bilo ravno top. Sem hodila sem, v osnovni šoli odličnjakinja, tu je moj vspeh padel na 1ke, 2jke, učenje od jutra do večera za tiste boge 2jke, še to ne vedno…ocene na programu farmacevtskega tehnika so bile v mojem razredu bolj porazne, na koncu popravni izpiti, testi in spraševanja v času najlepših praznikov,..praktičnega pouka je dejansko malo, večino se naučiš pri praksi pri delodajalcu. Pa da ne bo samo kritike, v šoli sem doživela tudi veliko lepih trenutkov, zanimivo se je spomniti tistega sekiranja in jokanja od sreče ko smo dobivali 2jke hahahah. Nekatere profesorice so prijazne, top je bil prof od slovenščine, pa od športne in ldf, azd..tu se pa konča…anatomija je zlooo zlloo težka, rdn da ne omenjam…malica in odmori so bili top…hišnik je tudi prijazen…kaj lahko še pohvalim…halje je blo nice nosit

Hči hodi v drugi letnik. V OS je bila odlična, sedaj bo prav dobra. Uči se ne prav veliko. 2 dni pred testom. Šola se mi zdi v redu in sem zadovljna da se je vpisala sem.

Kemija in fizika sta za tvoj poklic nekoristni? Kaj si ti normalna?
To sta ena najbolj koristnih predmetov, kar se jih uči v našem izobraževalnem sistemu. Znanje iz teh področij ti pride prav v skoraj katerem koli poklicu, pa tudi v prostem času.

Ne rabim nobene izobrazbe. Imam perfektno telo. Povsem gola se bom tu sprehajala.

No, saj če bi pa hodila na kozmetično pa bi bila še perfekt izobražena. Res škoda, pa tko biologija pa kemija pašeta…

Raje bi hodila tja kjer je zelo veliko moških.

Zdravo, letos sem 9. razred in zanima me sšfkz smer farmacevtski tehnik in zobotehnik, nisem še popolnoma odločena. Biologija in kemija recimo da mi gresta ok, fizika in matematika mi gresta z 2. Zato me zanima a so tukaj predmeti težki, kako je na šoli in podrobnosti. Hvala, če bo kdo odgovoril.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close