srnini zrezki
V soboto bom številno druščino pogostila s srninimi zrezki in (najbrž) zelenjavno rižoto.
Kako ostale pripravljate te zrezke? Je kakšna finta, pri kateri moram biti posebej pozorna pri divjačini?
Običajno sem dodala tudi brusnično omako kot prilogo k pire krompirju, ampak tokrat so vmes izbirčneži, ki ne marajo pireja. Mislite, da tudi k rižu pašejo brusnice?
Hvala za predloge!
ne vem, zdi se mi,da bi k divjacini sli bolj/predvsem,ker je v omaki/ kruhovi cmoki, mogoce celo mlinci ali pa mogoce skutini strukeljci. kar se pa brusnic tice. ce jih kdo ne mara, jih pac ne bo jedel. brusnicna omaka gre ponavadi k mesu- pase predvsem k divjacini /predvsem peceni/. okusi so pac razlicni. pripravi jo, potem si bo pac tisti,ki mu je vsec, vzel sam. lp petra
Videla sem dobro finto za brusnice. Ponujene so bile v izdolblenih pomarančnih polovicah. Pomaranče prerezane na pol, iztisnjen sok in izdolbljeno do belega mesa. Notri naložene brusnice.
Ponudiš jih lahko zraven mesa. Kdor hoče bo jedel. Ali pa celo naloži na krožnik posebej, kot dekoracijo in naj vzame kdor hoče.
Vzemi manjše pomaranče ali pa mandarine.
LP, Ela S
Forum je zaprt za komentiranje.