šri lanka
Dodobra sem pregledala ta forum.Sem šla prav v leto2004,pa sem tako malo najdla kaj takega kar bi mi prišlo prav.24.3.odhajam v to deželo.Seveda kot hotelski gost(AI),ponudbo.Ker sem opazila da veliko veste mi pa prosim odgovorite.Kot prvič me zanima vožnja do tja,(letim direktno iz MUnchna).Potem ,kakšno je vreme v marcu in začetku aprila.Kakšno je morje,se da kopati??Kašna je hrana.Ker je mož kadilaec,ali lahko nese z seboj cigarete??Se je potrebno cepiti??Kaj pa antimalarične tablete,mi jih priporočate??No ,saj vem da sem kaj pozabila ,kot vedno))),ampak se bom še obrnila na vas.Ali mi boste znali na vse to odgovoriti.Ups,kakšne so napitnine v hotelu..mogoče kaj veste??Ker v Egiptu na ladji je pisano pravilo25eu.Kja pa tuki?? hvala vsem
Hja,
bila sem lani jesni na potovanju po Sri lanki. Za vreme ne vem. Morje je tko, tko. Ni ga čez jadran. Kje bosta stacionirana? Kraj? Morje je z velikimi močnimi valovi. Tko, da bi plavala kot na Hrvaškem ni. Mal se pomatraš, da prideš notri, pol pa lahko plavaš. Ven pa se tudi navadiš iti. Morje nič posebnega.
Jaz sem bla zelo razočarana. No, plaže so lepe take s palmami in peskom. Hrana dobra. Mi smo jedli na poti. V hotelih super, tudi evropska, veliko rib,… zelo dobre. Poceni hrana. No, malo ceneje kot pri nas. Tropso saje kolikor hočeš. Zelo dober svež ananas. Sem kadilka in sem seboj nesla cigarete. Ni bilo problema. V colombu maš duty in si naj kupi zalogo tam. Namreč na otoku majo svoje cigarete, ki niso kaj prida.
Antimalaričnih tablet ne rabiš. Pojdi v vaško ali mestno lekarno, kupi citronelo to je domačinski zvarek iz limonine trave. Učinkovito. Smrdiš po limoni, ampak preizkušeno deluje. Za napitnine pa težko rečem. Pa tam ene 20 rupij.
Aja, pa na kakšne izlete pojdita. Je lepo.
Sporoči mi kdaj in kam greš? Bi mi lahko nekaj prinesla, če bi se dalo. Prosim, neobvezno. Ti vse napišem kje se dobi. Moj mail je nanos@travel.over.net
Lp,
nanos
Ma ne, bli smo 3 tene na poti. Nobenih težav. Mazali smo se z citronelo. Pa nobeden ni nič staknil. Pa smo spali pri domačinih, kjer ni res nobene komoditete, hodil po pragozdu,… skratka. Brez panike.
Če boš v hotelu ne boš v takih razmerah kot smo bli mi. Pijavke so se ker leple name. Se preživi.
Lp,
Jelka
Forum je zaprt za komentiranje.