Sri Lanka
V februarju se gremo (dva odrasla + en otrok 9 let) za tri tedne potepat po Sri Lanki.
Na kratko nas profile zgleda takole: radi bi cimvec videli, obozujemo zivalski svet, radi snorklamo in se potapljamo, ne zdrzimo dolgo na enem mestu
Sedaj pa vprasanja:
– denar: za sabo dolarji ali evri? Stotaki ali manjsi bankovci? Koliko priblizno za ne cisto budget potovanje?
– ali smo izbrali (vremensko) ugoden termin?
– highlights?
– kako je, kar se tice malarije?
– lahko kdo priporoci kasno udobno namestitev ob morju za dan/dva takoj po pristanku (da je tudi dobra izhodiscna tocka) in kako je s prevozom do te prve namestitve?
– vsi nasveti/predlogi vec kot dobrodosli.
Hvala in lep pozdrav,
Matjaz
O tem je bilo na tem forumu že veliko napisanega, tudi sam sem že kar nekaj pisal na to temo.
Predlagam najem avtomobila s šoferjem.
Za ljubitelje narave priporočam Sinharja deževni gozd.
Potapljanje in snorklanje je menda najlepše v Nilaveliju (Golobji otok), kakšnih 15 km severno od Trincomaleeja. Bil sem tam, a se nisem potapljal.
Slone si oglejte v slonji sirotišnici. V več različnih krajih jih lahko tudi jahate.
Safari so nam odsvetovali. Rabiš veliko sreče, da vidiš kaj več kot slona, pa še tega običajno ne prav od blizu. Mi smo divje slone videli ob cesti med Trincomaleejem in Pollonaruwo.
Zame pa je bila najlepša stvar na Šri Lanki sprehod po čajni plantaži na Lipton’s Seat, pri kraju Haputale.
Letališču najbližji kraj je Negombo, vendar ga ne priporočam. Plaža je umazana in za kaj drugega kot za sprehod ni primerna.
LP
Matic
Forum je zaprt za komentiranje.