šri lanka
Zdravo!
Decembra s fantom odhajava za kak mesec na Šri Lanko. Sva ugotovila, da se prej verjetno skoraj ne splača iti zaradi količine padavin – ne bi namreč rada pol meseca preživela samo v iskanju zavetja pred dežjem (razen, če ima kdo izkušnje s tem, da je tudi oktobra lepo vreme?). Skratka, kar me najbolj zanima je to, kakšna je trenutno dol stopnja varnosti zaradi Tamilskih tigrov? So res tako nevarni za turiste, da ni fajn iti na severna območja? Škoda bi mi namreč bilo, da bi bila dol in si ne bi ogledala celega otoka …
Hvala za vaše informacije! LP
Cepljenje ni obvezno. Priporočeno je cepljenje proti hepatitisu in tifusu (če se še prav spomnim).
Glede tamilskih tigrov se ti pa ne upam preveč svetovati, vendar vsaj zaenkrat turisti niso bili njihova tarča. Jaz sem bil na Šri Lanki v novembru 2004 tako da ne vem kakšna je trenutna situacija. Moja izkušnja s tamilskimi tigri je takšna, da so prišli do našega guest housa in zahtevali donacijo od našega šoferja. Dal jim je 100 ali 200 rupij in so odšli. Kot nam je povedal šofer, ti preluknjajo gume ali povzročijo kakšne druge nevšečnosti, če ne plačaš.
Ojla,
Na Šrilanko smo šli lani julija. Čeprav je bil na Z monsun, dežja ni bilo veliko, vreme je bilo krasno z občasnimi plohami. Vlage je bilo pa ogroomnooo!! Domačini pravijo, da monsuni niso več tipični po tsunamiju in da je padavin manj.
Takrat so se ravno začeli spopadi med Tamili in Singalci, zato so nam onemogocil ogled severa in V. Hoteli smo do koralne grebena Nilaveli, pa so nas Tamilci obrnili. Tista območja so pač pretežno Tamilska. Mal so grozili, drugače pa še nikoli niso storili nič žalega nobenemu turistu.
Smo bili zelo žalostni, ker nismo videli celega S in V, ampak bomo pustili, da ta območja raziščemo drugič.
Šrilanka je zelo majhna in raznolika, za vidt je ogromno, ljudje so zelo prijazni, cene pa še nekako zmerne.
Definitivno ti jo priporočam, se sploh če še nikoli nista bila v Aziji.
Meni je bilo potovanje na Šrilanko eno boljših, zato se tudi letos najbrž vračam v Azijo – Vietnam!
Prijetno potovanje!
Forum je zaprt za komentiranje.