Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Šri lanka, prosim, nujno!

Šri lanka, prosim, nujno!

Čez nekaj tednov nameravam potovati na Šri Lanko in imam nekaj vprašanj;

– Ali se da v morju plavati? Mislim morske pse in tokove?
– kako je s trekingi? Greš to lastni režiji ali so to organizirane skupine z lokalnimi vodiči, kjer se zbere več turistov skupaj?
– kako je s prenočišči?
– približne cene
– kako je s potovanjem po Šri Lanki? Vlak ali kako?
– s katero družbo je najceneje leteti tja?

najlepša hvala za odgovore!Lp

Morskih psov nisem videl, pa tudi sicer na celem svetu letno pojejo samo nekje okrog 7 ljudi 🙂

Plavat se da, ceprav so na vecini plaz valovi, tako da se je tezko cez njih prebit. Ko pa prides kaksnih 200m od obale, je morje mirno.

Kam bi pa sla na treking?

Povsod dovolj guest housov.

Cene prenocisc al kaj te zanima? 1500 sit za dvoposteljno sobo. +/- 500

Najbolj udobno in ne predrago je, da najames avto s soferjem.

Najceneje je s CSA preko Prage.

Informacije so od novembra (pred cunamijem), tako da lahko, da se je kaj spremenilo (predvsem cene).

Pa se nekaj… Zakaj je tako nujno, ce gres tja sele cez nekaj tednov?

LP,

Matic

Mi smo prišli na Šrilanko točno 1 mesec po Cunamiju in potem ostali še tri tedne.
Januarja je bil daleč najcenejši prevoznik LTU iz Munchna cez Maldive na Sri lanko
( cca 500 EUR z taxami).
Januarja in februarja na zahodni obali v Bentoti ni bilo valov, vreme je bilo brez oblačka in morje kristalno čisto s 30″C, so pa povedali domačini, da so poleti ogromni valovi in se ne da kopat.
Guest housov imas povsod polno, cene so od 700-1500 Sit po osebi brez zajtrka.

Lahko ti priporočim 2 odlična šoferja , ki sta nas vozila 11 dni po otoku in imata tudi udoben Toyota kombi s klimo:
1. Wije Athukorala
kalutara@metropolitan.lk ( napišeš da je mail za Wijeja ).

2. Upali W.A.
upali99@sltnet.lk

Mi smo dali takrat za 11 dni 400 USD, za kar ona lahko vozita do 7 oseb ( takrat je bil dolar nizek, tako da sedaj bi se dalo zdilat za cca 350 $ ), v tej ceni je vključeno vse, to je gorivo avto in šofer, ki je z vami 24 ur na dan.

Za videt je ogromno, treking je bil odličen v Sinharaja deževnem gozdu,
cene vstopnine za druge znamenitosti so pa dokaj navite: cca 20 $ za vsako stvar ( Polunaruwa, Ratnapura, Sigiriya ) in 30 $ za udawalawe national park ( divji sloni ).

LP

Peter

Najlepša hvala za odgovore!

Nujno je zato, ker zbiram informacije in se nikakor ne morem odločit, da bi rezervirala let! In nikjer ni nobene ugodne cene. Je še kakšna druga cenovno ugodna varianta za let?
Mučas gracias in lp!

oj!

jaz sem bila tam lanskega decembra. karto sem kupla na odklop.com za 110000sit, tko da se ti splaca pogledat. sem pa bla cist v lastni organizaciji in me ni noben vozil naokrog.

ce rabis se kaksne info, pa napis.

lp nina

Živio Nina!

Res me zanima kar nekaj stvari, ker razmišljam, da grem dol.
Letalsko karto si dobila res poceni, trenutno so na Odklopu cene višje.

Kako pa je dol po cunamiju? Si bila pred ali po tem?
Koliko časa pa si bila dol? Jaz nameravam iti za pribl. 14 dni?
Kaj je pametno vedeti? A si si sama naredila program potovanja? Si bila kje v notranjosti? Morada na kakšnem trekingu v džungli?
Kaj pa cene na splošno? Koliko denaraja pribl. rabiš za 14 dni? Tko, da normalno živiš in ne zapravljaš pretirano?
Si morda obiskala Maldive? Koliko to stane in kakšni so transferji? Ali pa recimo, če želiš v Indijo?

Res bi ti bila hvaležna za vsak nasvet, sicer na netu kar nekaj piše, vendar so osebne izkušnje neprecenljive. Hvala in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close