Srednja in južna DALMACIJA
Oj!
Iščem naslove privat ponudnikov apartmajev in sob (lahko tudi pol penzion) na otokih v srednji in južni Dalmaciji. Imam pa dva pogoja, ki morata biti izpolnjena: nastanitev čisto ob morju in privez za čoln “pod oknom”.
Najbolj me zanimajo vaše izkušnje z Lastova, Mljeta, Korčule, lahko tudi ostalih manjših otokov. Pogoje je le, da se gre na otok lahko z avtomobilom.
Za vse info že v naprej hvala.
že zgoraj eni odgovarjam, pa bom še tebi 🙂 saj je tko fajn razmišljat o poletju, ne? lej, tukajle je mislim da vse, kar rabiš:
to je eden najboljših turističnih portalov sploh, vsaj po mojih izkušnjah. za ‘privez pod oknom’ sicer ne vem, ampak po oddaljenosti hiše lahko že mal sklepaš. če ne, jih pa pač najdeš v hr. tel imeniku in jih pokličeš.
mislim, da boš lahko kaj našla zase 🙂
lp ninočka
evo ga, za 44 evrov na dan na kročuli, če ti ni preveč 🙂
http://www.adriatic.hr/show_obj.php?id=567
maš pa čoln direkt pod oknom :-))))))))))))))
lp
Taja, informacija, da z avtom ne smeš na otok ne drži.
Lansko poletje sem namreč sam bil tam in prevozil cel otok po dolgem in počez.Sicer bolj po dolgem, ker počez skoraj ni cest.Res pa je, da z vozilom na motorni pogon ne smeš v del otoka, kjer je “Nacionalni park”.To je pa le majhen severni del otoka.
Če si bolj pustolovske narave, je otok kot nalašč za tebe.Mi smo bili na dopustu na Korčuli in smo si nazaj grede ogledali še Mljet.Malo sem se informiral kako je z apartmaji in kljub temu, da smo bili sredi turistične sezone je bilo prostora ogromno.
Kot zanimivost naj ti povem, da sem bil na Mljetu(tudi takrat z avtom in in tudi takrat kot enodnevni izlet) leta 1990.Razlike od takrat, razen par kilometrov asfalta več, pa ni prav nobene.Zatorej, če je v tebi le kanček pustolovca, takoj tja, dokler je še tako.
LP
JA Mlejt je eden najlepših jadranskih otokov. Tam sem bila 3 leta nazaj in se da priti na otok s trajektom. Je pa fino s sabo imeti kolo, ker se po nacionalnem parku ne moreš voziti z avtomobilom, tako pa ga lahko fino prekolesariš in prehodiš, vmes pa še malo skočiš v vodo, kopaš se lahko čisto sam na svoji mini obali – otok za romantične duše, ki si želijo miru. Je pa takrat bil na celem otoku samo en “kamp” s plažo na katero je vodila kakih 150m dolag kozja pot – na plaži pa je bilo smetišče. Upam, da so do sedaj že naredili kakšen nov kamp, ampak saj je otok malce divji zakaj ne bi bil še kamp :))
Živjo!
Sama hodim vsako leto na Korčulo v apartma, ki je ob morju in ima privez tako rekoč ‘pod oknom’.
Ob hiši imajo namreč lasten pomol, kamor lahko privežeš svoj čoln. Obišči spletni naslov http://community.webshots.com/user/tajabojkic, na katerem se nahaja nekaj slik.
Apartmaji so na voljo do 17.7. in po 7.8.2004.
Lep pozdrav, Tatjana
Forum je zaprt za komentiranje.