srednja amerika
Smo tri absolventke in se sredi avgusta za dva meseca odpravljamo v srednjo ameriko: letmo v Ciudad de Mexico in gremo preko Mehike, Guatemale, Hondurasa, Salvadorja, Nikaragve do Kostarike, kjer iz San Jose-ja letimo nazaj-karta okoli 170.000 s taxami vred (STA).
Kaj predlagate, koliko casa v posamezni drzavi in kaj za ogledat? Ce pa bi se nam kdo rad pridruzil ali pa se vsaj z nami srecal tam na eni tequili…cakamo:)
Biserka & Karolina & Irena
Ojla,
Jst sem pred tremi leti naredu turo Mehika, Gvatemala. Sva bila 6 tednov, pri čemer je en teden bil tečaj španščine v Gvatemali.
Tako, da se mi zdi res malo natrpano za dva meseca vse te države…
Ne vem kako je z vašim znanjem španščine, ampak osebne vam priporočam, da greste tam na kak tečaj. Tudi če znate dobro je full vredu, če nagradiš to še na tečaju. So full poceni. Za 100$ pride 5 dnevni tečaj po 5 ur, popoldanske aktivnosti (izleti, tečaj salse…) in zraven še 7 dnevno bivanje pri neki familiji, kjer imaš prenočišče in hrano. Sicer je to pa nivo domačinov, ampak mene ni motilo…
Sva si pa na tem potovanju ogledala veliko ruševin ni ostankov indijanskih kultur, ki so vladale pred prihodom špance (Teothican, Monte Ablan, Palenque, Chichenica, Tikal, Tulum…). Pa malo izlegavanja na plažah Tuluma, pa seveda mesta (Oaxaca, San Cristobal, Panajachel, Antigua, Merida…)
Pa osebno mi je bla Gvatemala bolj všeč. Bolj neokrnjena, bolj avanturistična, bolj “po kavbojsko” vse skupaj…
Mislim da v ostalih omenjenih državah ni tolko stvari za videt kot v Mehiki in Gvatemali.
Lepo se mejte,
Andrej
“Mislim da v ostalih omenjenih državah ni tolko stvari za videt kot v Mehiki in Gvatemali.”
😀
Nikaragvo je velik greh brisati iz seznama, Costa Rica je noro lepa, samo prevec “oseb iz osi zla” se potika po njej. El Salvador ti mogoce res ne nudi nekih turisticnih znamenitosti, vendar je name pustil velik vtis in ga priporocam. Honduras smo pa tudi mi bolj kot ne preskocili, tako da ne vem.
Se pa strinjam , da je Gvatemala res bomba
Za ostale srednjeameriske drzave ne vem iz prve roke, tisto “mislim, da ni tolko za vidit” sem dobil obcutek na samem potovanju tam od ostalih popotnikov.
Saj verjetno je tko kot si napisal, da so full zanimive – sej kje pa ni! (ce bi jst mel vec casa bi sigurno sel po celi srednji ameriki).
Je pa dejstvo, da je najbolj pogosta trasa za vecino popotnikov po tem delu sveta Jukatan in Gvatemala.
Lp
Andrej
Forum je zaprt za komentiranje.