Najdi forum

srednja amerika

Glede varnosti, sploh ni bilo problema. Vsaj ona ni imela. Dobr, če izzivaš, boš izzvan. Je pa potovala sama.

Če hočiš videt dost folka, pa kafiče, pa potapljanje, pejt na Utilo. Če pa hočeš bit sama z domačini, pejt pa na otok Cha -cha -whate. Čudovit karibski otoček. Zna bit drag , če se ne znajdeš. dRAG V SMISLU, KER TE DOMAČINI OBEREJO, če se jim pustiš. Vse moraš imeti s sabo. (hrano , vodo)

halo…se enkrat!

torej, uprasanje….kako je pa s karticami? visa? … a se jih da kje porabt al kva?
torej nasveti glede denarja!
pa zanima me ce kdo dol koga pozna, tko za orientacijo?
lp

Kako bi po vašem mnenju interpretirali spodnji odstavek, ki je iz strani Lonely planeta?

———————
Violent crime escalated in 1999 and 2000 in the aftermath of Hurricane Mitch, particularly in the cities of San Pedro Sula and Tegucigalpa. Throughout Honduras, street crime is the principal concern. Incidents involving armed robbery, purse snatching and pickpocketing have been on the rise. Travelers should steer clear of the El Rubi waterfall near Santa Rita de Copán, and exercise extreme caution in Tela, as there have been numerous reports of robberies, assaults and rapes in these areas.

Kako bi po vašem mnenju interpretirali spodnji odstavek, ki je iz strani Lonely planeta? Velja za honduras.

———————
Violent crime escalated in 1999 and 2000 in the aftermath of Hurricane Mitch, particularly in the cities of San Pedro Sula and Tegucigalpa. Throughout Honduras, street crime is the principal concern. Incidents involving armed robbery, purse snatching and pickpocketing have been on the rise. Travelers should steer clear of the El Rubi waterfall near Santa Rita de Copán, and exercise extreme caution in Tela, as there have been numerous reports of robberies, assaults and rapes in these areas.

hojla.

kako pol? jst nimam zrihtanih nobenih viz. letim v honduras (ne rabimo vize) + nikaragua(enako).
mene zanima kako sta vidva naredila glede zdravstvenih zadev? tifus, malarija, kolera….
pa ostali?
vem, da je ena punca rekla, da ni rabla nic, ampak mene pa vsi strasijo in rabim vase mnenje!! hvala

-hja, jst se nism bla tm. ampak se slis kr grozn. tko, kt vedno po moje. kaj pa ostali?

mene pa zanima še nekej
-viza za gvatemalo! Je res zastonj? tudi če jo zrihtam ze tukej (Avst.)?

pa nekdo je napisal, da si jo je on (oz. oče) rihtal že tukej -zastonj?

lp

to bi mogu povedat, kdo ki je bil tam. je bil kdo tam?

hojla. jaz sem bila tam, letos poleti. Kaj te zanima?

meni se ni zdelo nevarno potovati po Hondurasu, če pa te še kaj zanima, pa vprašaj.

hojla.

ja, jst grem tja cez zelo malo casa (10dni) in me zanima kaksna info. jst priletim v san pedro sula. kaj ves o tem mestu? kam najprej? predvsem pa kaj je z boleznimi?
hvala!

midva sva v San Pedro Suli preživela le en dan, ker mesto ni nič posebnega in midva niti nisva imela časa. v Hondurasu ti najbolj priporočam Karibe in sicer otok Utila, ki je izmed tistimi tremi tudi najcenejši, ampak vseeno enkrat dražji od celine. dobro je najti hostl z kuhinjo in si še na celini kupiš vso hrano za kuhanje, ki jo boš potrebovala za tiste dni ko boš tam, restavracije so ful drage, tržnic pa ni. otok je zelo poceni, če bi rada opravila potapljaški izpit, zato pa je tudi turistov zelo veliko, po večini mladi. veliko žura je, plaže pa niso tako Karibske kot se čuje. za lepe plaže moraš na druga dva otoka. vsekakor pa si poglej še Copan.

Tvoj mail ne prime.

Zato ce si se na forumu, rabim pomoc glede prenocisca prvo noc (27/11) v mexico cityu, predpostavljam, da se ze kaj spoznas, rezervirati bolj ali manj ne morem, ker nimam dobrega dostopa do kreditne kartice, pridem zvecer. Kaksna ideja? Nasvet? Pomoc?

Hvala tebi in drugim, ki bi vedeli pomagati.

hojla

ja, v mexico city je najblizji hostel Moneda! sm izbrskala njegovo stran:
http://www.hostalmoneda.com.mx/

mislim, da se da narocit prek neta. Jst nisem nikoli spala tam, ker sem imela sreco in na letalu spoznala lokalce in spala pri njih. Tko da priporocam to! Je precej ceneje in res pomaga, da se znejdes v tem najvecjem mestu na svetu!!!

Je tut precej drag: $10 USD na posteljo v dormitoriju!

lp

Živ!

Ja, tud js mam podobna vprašanja, čeprav sem že bla v Belizu in Gvatemali, mam pa prjatla v Kostariki, tko da lahk kaj zrihta. Pa v San Joseju živi. No, drgač mam namen it okol konc januarja pa tja nekje do sredine marca, sam nč še ni dorečenga. Tko da piš mi nazaj pa se lahk kej zmenma, je pa res, daje Costa Rica raj za američane še posebej okol novga leta.

LP

Zala

en lep pozdrav vsem iz srednje amerike. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close