srbi me lasišče…
Že kar nekaj časa /tednov/ me srbi lasišče, da se spraskam tudi do krvi. Ne vem, ali je vzrok cvetni prah, ki se mi ujame v lase in me žre po glavi, mogoče zato, ker je toliko vlage in ker imam goste lase, da se mi kake bakterije razvijajo, ali pa ni ne ustreza en sampon na bazi avokada. Srbečica je najbolj nadležna imam pa tudi cele zaplate takega razmehčanega prhljaja.
V glavnem znorela bom.
Mogoče kdo ve, kako čimhitreje ublažiti srčebico in se znebiti te nadloge?
Hvala!
Ja, imam tudi kontaktno alergijo, zato sem pomislila na ujeti cvetni prah v laseh. Kake kamelice na lase dajati ne upam, čim več kemije, in čimmanj naravnega rabim.Ravno sem govorila s kolegico, da ta prhljaj po glavi je kot recimo temence pri dojenčku. No to kak prhljaj, ki bi mi letel stran, spraskam ga pa lahko prav na kile.
Bom probala s Claritinom, itak tudi kiham 😉
Head&Shoulder mislite da bi bil ok? Kaj pa balzam? Naj ga uporabljam?
ti svetujem da preden obtožiš alegrijo pa luskavico pa prhljaj, se prepričaj da ne gojiš kakih domači živali na svoji glavi (mislim na uške).
sem sama mislila isto kot ti ko se je praskala moja pupa, pol pa sem se začela še jaz, ko so mi pol še povedali da razsajajo uške v njihovi skupini, nisem niti več gledala v lase ker videla jih itak nisem, samo šampon, oz. ta Parasidose lotion, ej ne boš verjela kako je po čudežu srbečica izginila, ko smo vse “neprijavljene podnajemnike” sčesali iz las.
amadeus01, prepozno. Sem ze laufala kupit oronazol. Me pa zanima, če si lahko čez šampon dam tudi balzam. Ali raje ne, da ne bi uničila učinka šampona? Se pa rudi meni pojavla ta težava jeseni in spomladi, ampak še nikoli ni bilo tako hudi kot letos.
V ponedeljek imam pa predgled lasišča 🙂 poročam kaj so mi ugotovili!
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.