srbeča koža
Že kar nekaj časa imam probleme z kožo. KOža po obrazu,vratu, dekolteju in hrbtu me resnično zelo srbi. Probala sem že različna mleka za telo pa je bilo samo še huje.Krema me je grizla,tako da sem se sprskala vse do krvi. Prsa imam tako spraskana da bok ne dej da bi si oblekla dekolte,ker bi si laho ljudje mislili da me moj mož tako muči .
Bila sem že pri dermatologu in zaključila je da je pač to dedno. (Seveda to je bilo najlažje)
Če je imela katera podobne probleme in se jih je rešila naj mi prosim pove kaj je naredila in kaj je uporabljala.
Imela sem enak problem. Poleg prsi sem imela spraskane se noge od kolena navzdol+hrbet. Praskala sem se tudi nezavedno v spanju, se zbujala, par mesecev sem bila nepespana…. Ni bila nobena alergija-dolocijo na podlagi testov na alergene. Bila sem pri vec dermatologih, pa so mi vsi dajali antihistaminike, da me ni srbelo. Pa me je kljub temu. Pri splosnem zdravniku sem dobila Advantan-po posvetu z dermatologom ga nisem uporabljala- unicuje in tanjsa kozo.
Torej, na koncu sem pri dermatologu dobila mazilo Diprogenta in tablete za spanje. Ponoci se nisem praskala, po mazanju me ni vec srbelo in v nekaj tednih se mi je koza pozdravila.
Kot vzrok naj bi mi neka stvar? sprozila odziv na kozi, jaz sem praskala in praskala, potem so me srbele ze lastne rane itd. Zacaran krog, zato je bilo najprej treba pozdravit rane in kraste.
Sedaj uporabljam izkljucno rastlinska mila (Muller), olje za tusiranje Eucerin, oljne kopeli, olivno olje+mleko za kopel, predvsem pa nobenih gelov za tusiranje in navadnih mil.
Vsak dan se mazem z Bepanthen losjonom in Eucerinom 10%urea.
Koza je sedaj v dobrem stanju. Vse zgoraj nasteto uporabljam po nasvetu dermatologa.
Vsekakor pri kakrsnih koli tezavah s kozo priporocam obisk dermatologa(enega ali vec), ker je lahko taksno stanje koze tudi odraz kaksne druge bolezni.
lp
pika
Forum je zaprt za komentiranje.