Sramoten stil oblačenja 50+
Bivši mož je abrahamovec in njegov slog se od najstništva ni spremenil. Oblači temne barve s satanističnimi simboli in podobami glasbenih bendov iz 80ih let. V stil spadajo še razcefrane ali ponošene hlače in allstar copati v različnih barvah. Sin je začel obiskovati 1. razred Oš in včeraj sem opazila, kako se ljudje zgražajo, kako strmijo vanj, gledajo čigav oče je in za hrbtom govorijo (slišala sem očete medsebojno reči o njemu “čudak in klošar”). V torek sem vabljena na roditeljski sestanek in se iskreno povedano sramujem it, ker je vabilo dobil tudi on. Res ne vem kaj naj naredim 🙁
Gabi259, 06.09.2025 ob 21:12
Bivši mož je abrahamovec in njegov slog se od najstništva ni spremenil. Oblači temne barve s satanističnimi simboli in podobami glasbenih bendov iz 80ih let. V stil spadajo še razcefrane ali ponošene hlače in allstar copati v različnih barvah. Sin je začel obiskovati 1. razred Oš in včeraj sem opazila, kako se ljudje zgražajo, kako strmijo vanj, gledajo čigav oče je in za hrbtom govorijo (slišala sem očete medsebojno reči o njemu “čudak in klošar”). V torek sem vabljena na roditeljski sestanek in se iskreno povedano sramujem it, ker je vabilo dobil tudi on. Res ne vem kaj naj naredim 🙁
Glede na to da ti je bil 44+ letni dedc, ki se oblači k satanistični najstnik tako privlačen da si se šla razplodit z njim….ne razumem kaj te par let po tem tako moti. Si mislila da bo pri 50ih ratal odrasel gospod al kaj? 😀
Predlagam, da na sestanek pač ne greš, kasneje tako dobiš zapisnik po mailu. Bolj važne so govorilne ure, sicer pa ga prijavi na socialno in povej da sina javno sramoti in to ni v korist otroka. Bo povabljen na razgovor in se bo v prihodnje vsaj za šolo uredil kot mora biti. Če ne pač se omeji stike z njim zgolj po telefonu.
Če znaš vrtet jezik in mogoče še koga poznaš tam dosežeš hitro.
um, 06.09.2025 ob 21:29
Glede na to da ti je bil 44+ letni dedc, ki se oblači k satanistični najstnik tako privlačen da si se šla razplodit z njim….ne razumem kaj te par let po tem tako moti. Si mislila da bo pri 50ih ratal odrasel gospod al kaj? 😀
Ampak res, pri njegovih 44+ te ta stil ni motil, da si zanosila z njim? Sicer pa štejejo dejanja, ne obleka.
Dejstvo je pač, da te ljudje presojajo tudi po obleki, jebiga, nekaj povemo o sebi in svojem mestu v svetu s tem kako smo oblečeni, in če se pri 50-ih oblačiš isto kot pri 15-ih, daješ vtis, da si morda tudi mentalno ostal na tisti ravni.
Je pa res, da pa mogoče pritegneš 50-letnice v strganih kavbojkah, All-starkah in Metallica majicah, s sorodno dušo se takoj na prvo prepoznaš, to je pa najbrž tudi nekaj vredno.
Kugla655, 06.09.2025 ob 22:36
Tako se oblačijo narkomani in tisti banditski čudaki na mopedih, votloglavci
Kaj če bi recimo prišel v sandalih za v vodo, hlačah na rob in irokezom na glavi, naj me koklja brcne, če tudi ta najbolj strpni, ne sme se po obleki presojat ljudje ne bi mal dvignil obrvi.
anonimno8409, 06.09.2025 ob 22:31
Dejstvo je pač, da te ljudje presojajo tudi po obleki, jebiga, nekaj povemo o sebi in svojem mestu v svetu s tem kako smo oblečeni, in če se pri 50-ih oblačiš isto kot pri 15-ih, daješ vtis, da si morda tudi mentalno ostal na tisti ravni.
Je pa res, da pa mogoče pritegneš 50-letnice v strganih kavbojkah, All-starkah in Metallica majicah, s sorodno dušo se takoj na prvo prepoznaš, to je pa najbrž tudi nekaj vredno.
Ja njej je očitno njegov videz povedal da bo fejst oče, zato nardila otroka z njim. Kaj se zdaj sramuje svojih odločitev ne vem. Jo pač rajcajo taki tipi. Pač ja ne more zdej skrivat, bodo vsi vedli da je to naskakovala 🙂
ok, 06.09.2025 ob 22:42
Ja njej je očitno njegov videz povedal da bo fejst oče, zato nardila otroka z njim. Kaj se zdaj sramuje svojih odločitev ne vem. Jo pač rajcajo taki tipi. Pač ja ne more zdej skrivat, bodo vsi vedli da je to naskakovala 🙂
Glede na to, da je večina komentarjev očitkov v stilu “a par let nazaj ti je bil ok, da si z njim imela otroka” … Očitno ji je bil, kar pa ne pomeni, da je primeren za vse življenjske vloge. S tem ne mislim toliko obleke, ampak morda mentalno ni zrel za vlogo očeta (in partnerja/moža). Tudi če pride “zrihtan”, tega ne more skriti, se opazi takoj, ko odpre usta. Z videzom si samo kupi kakšno minuto, dve, ker videz je res (zgolj) prvi vtis. Ampak mnogim je ta dovolj, da vedo že “vse” o drugem. In morda je bil tudi njej videz, prvi vtis dovolj, da se je “odločila” imeti otroka z njim. Malo manj pa ji je primeren za kazanje v javnosti – saj imajo tudi moški različne kriterije za “material za ženo” in “fuk material”.
Namesto sprenevedanja in moraliziranja (v številnih temah, ne samo tej) bi bilo morda bolj smiselno sprijazniti se z dejstvom, da le redki in redkokdaj v eni osebi dobijo “vse” ali da so sami (lahko) to “vse” drugi/drugemu… Če bi bil to kriterij in bi se ga vsi ljudje striktno držali, nas zagotovo ne bi bilo 8 milijard. Ironija je, da je večina otrok po svetu spočeta v de facto brezplodnih zvezah (pustimo zakonske okove (ki so ravno to zastirali), danes – z omogočenimi ločitvami – je to samo bolj očitno) in oteževalna okoliščina je, da človeški mladič rabi veliko časa, da odraste (ta čas pa se, na Zahodu, še sistemsko podaljšuje). Če bi bila npr. morska želva, svojih potomcev sploh videla ne bi… Mnogim živalskim vrstam so dileme, tegobe starševstva – oz. usklajevanja različnih interesov – prihranjene.
Skratka: to, o čemur piše avtor-ica, je – na površini – (poskus) “damage control(-a)”. V resnici pa (spet) kritika žensk, kako ne znajo izbrati (primernega) očeta svojim otrokom.
Forum je zaprt za komentiranje.