Srajce in joški!
Mene je dosti čez rame in prsi, nimam pa veliko čez trebuh in čez rit, tako da mi konfekcijske bluze niso prav – spodaj so mi precej preširoke (in ponavadi tudi predolge, ker jih nosim čez bluzo ali hlače). Obnese se mi oboje: da si kupim dobro krojeno bluzo, ki mi je zgoraj lepo prav, in mi jo šivilja spodaj dodatno tejlira (računa mi par evrov) in pa tudi to, da si kupim blago in mi jo šivilja v celoti sešije (blago in šivanje skupaj me prideta priblično toliko kot ena boljša konfekcijska bluza). Tako mi je naredila tri zelo lepe svilene bluze (svila z malo elastana) in se krasno nosijo.
Ali te moti le, da je samo v predelu prsi napeto ali tudi, da se gumbi skoraj strgajo oz. je “luknja” med gumbi. Če je slednje, potem ti lahko dam nasvet: v predelu prsi enostavno zašij srajco od gumba do gumba. Meni se je enkrat odpel gumb nekje na sredini srajce in nisem niti vedela kdaj in koliko časa je bil odpet. Pove pa itak nihče. Sem čisto znorela in tisti dan vsem srajcam naredil šiv čez nekaj gumbov. Zdaj sicer srajce oblačim čez glavo, ampak me vsaj ne skrbi, kje se mi bo kak odprl.
Škoda da ni nič za nas. Tako vsaj piše, da nima “radodarnega oprsja”[/quote]
[img]https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRr8beMr3WLE5gCi1CaD_-1mUzC_aGE_8SSc7lEE9_-rVmuJ54xRg[/img]
Forum je zaprt za komentiranje.