Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sr. ali J. Amerika / jul. oz. avg.

Sr. ali J. Amerika / jul. oz. avg.

Zivio,

tri kolegice razmisljamo o 2-3 tedenskem potepu po Srednji Ameriki oz. severu Juzne Amerike konec julija in v zacetku avgusta. Gre takrat morda kdo v isto smer? Katero drzavo se posebej priporocate?

Hvala in LP,
Vika

LP Vika

Ali razmisljate o otokih, ali o celinskem delu? Oziroma kaj imate v mislih?
Lp Cielo

Hola Cielo,

ne otoki, pac pa polotok (Mehika) ali celina (npr. Venezuela, Kolumbija, Gvajana)…
Trenutno se sele razgledujemo po omenjenih drzavah in prebiramo izkusnje popotnikov.
In tvoje zelje oz. nacrti?

LP Vika

Ce se odlocite za J Ameriki, si ze prej pridobite cim vec info., ker je LP za te drzave zelo slabo pokrit. Sama sem se ravnokar pred enim mesecom vrnila ( Bolivija, Peru in Ekvador). Najbolj mi je bil vsec Peru, ceprav je se enkrat drazji, kot Bolivija.

POZDRAVLJENI.

KER SE TUDI JAZ IN DVA PRIJATELJA ODPRAVLJAMO NA POTEP PO DRŽAVAH JUŽNE AMERIKE PERU,BOLIVIJA IN MORDA EKVADOR. V MESECU JUNIJU. IMAM KAR NEKAJ UPRAŠANJ ZA VSE POPOTNIKE KI SO TAM ŽE BILI.

ALI JE VIZA ZA TE DRŽAVE POTREBNA IN KJE JIH DOBIŠ?
KAKO JE NA MEJNIH PREHODIH?
CENA IN ZANESLJIVOST LETALSIH PREVOZOV MED DRŽAVAMI IN NOTRANJI LETI?
(LIMA-CUZCO; LIMA OZ.LA PAZ-GALAPAGOS)?
KAKO JE Z VIŠINSKO BOLEZNIJO?
KOLIKO ČASA TRAJA PREVOZ IZ LIME DO CUZCAZ AVTOBUSOM IN KAKŠNA JE MOŽNOST POSTANKA V NAZCI IN PRENOČITEV TER NADALJEVANJE POTI V CUZCO?
KOLIKO ČASA JE POTREBNO ZA VZPON NA MACCHU PICHU?
KAJ JE V BOLIVIJI VREDNO OGLEDA?

ZA VSE ODGOVORE SE VAM ŽE V NAPREJ ZAHVALJUJEM?

L.P.

Za tri navedene države Slovenci ne potrebujemo vize.

Preberi si pod Samos moje vtise iz Peruja in Bolivije.

Imam tudi potopis in članek za Radio Slovenija

za Svetovno reportažo o Boliviji. Sporoči!

LP!

Samo

za galapagos ne vem, ce se da priti iz peruja, jaz sem letela iz quita cez guayaquil, sem si pa uredila ze v quitu pri agenciji rezervacijo za let+ladjico, v downtownu je kar nekaj agencij na kupu in pac gres naokoli, pogledas ponudbe in malo zbarantas. nikakor pa hec ni poceni! ce rabis kaksne nadaljne info o ekvadorju- sporoci!

oj!
ja moje zelje, vsaj se enkrat se vrniti v dominikansko republiko, sicer sem res tam imela cudovite pocitnice-razvajanje v pravem pomenu besede, bi pa zato rada popravila napako in si jo malo bolj ogledala, glede na to da je nikakor ne morem pozabiti.

lep pozdrav in srecno pot, kamorkoli vas bo pac vodila

cielo

Na splošno je po Peruju ful lahko potovati, prevozi (busi) so kar zanesljivi. Enako je z avio povezavami Lima-Cuzco – vsak dan imajo po več letov.
Z višinsko boleznijo je pa takole: Lahko se čutijo določeni znaki (utrujenost, slabše počutje, vrtoglavica), ampak če se sproti navajaš in ne pretiravaš, ni problema. Pred trekkingom na Machu priporočam kak dan počitka. Sicer boste pa vse izvedeli sproti.
Meni osebno je bil Ekvador bolj všeč – kar se tiče inkovske zgodovine, se sicer s Perujem ne more primerjati, je pa tam noro lepo. Ljudje so manj vsiljivi.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close