Najdi forum

Pomoč, prosim.

Sem popolnoma računalniško nepismena. Zdaj se mi na internetu ponavlja neko opozorilo na neke spywere in naj jih skeniram in prečekiram in me ovira pri odpiranju strani.
Naj mi lepo prosim kdo, čisto enostavno in razumljivo razloži za kaj gre in kako se tega znebim.

Hvala.

To so raklamni pop-upi za programe, ki čistijo spyje iz diska.
Kaj narediš:
– namestiš si tale programček:
– in tega:

lp

Ali pa all inclusive , ki združeni obe funkciji zgornjih dveh in je zadnje čase zopet dobil zagon in zopet šiba adware po številu najdenih vohunčkih.

Spyware je načeloma nezaželeno programje, ki v tvoju mašinci vohuni kaj počneš in te podatke, skupaj s podatki o tvojem računalu, elektronski pošti,… pošilja nekomu tretjemu, ta pa te nato na podlagi analize teh podatkov bombardira z spam pošto, te pošilja na neke njegove internet strani ipd. Spyware lahko dobiš preko samega spleta kot ti je že Tadej povedal, lahko pa so del drugega programja, ki si ga naložila na svojo mašinco.
In ker seveda ne želimo, da kdo šnofa po našem pcjčku, obenem pa te programi lahko zelo upočasnijo delovanje same mašince, je seveda pametno, da tako nesnago odstraniš.

Aja še tole, ko ti bo SpyBot našel 258 problemov, kar pogumno zbriši vse.

Zadnič sem razmišljal, da imam mnogo manj problemov s spywari in popupi od kadar uporabljam Opero 7,5. A sem udaril mimo?

Z popupi imaš sigurno manj problemov in morda posledično tudi s spywarom, vendar vohune lahko v svojo kištico lahko dobiš tudi na druge načine.

Hvala, sem poskusila, pa mi nekaj zadev ni hotelo sneti, tiste, ki so se snele, pa niso delovale.
Sem pa frenda nazicala, da mi pride PC pogledat in je prinesel nekaj na CD-ju, kar deluje.
So pa res nadlezne tele spy-zadevice!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close